היום היה לי טסט ראשון

NONSHLUCK

New member
היום היה לי טסט ראשון

ולצערי הרב לא עברתי בגלל אין מתן זכות קדימה בצומת T (קיבלתי ברקס) כמו שאני אראה לכם עכשיו, אם אני אמצא בגוגל את התמונה של הצומת המקורית והמעצבנת אני אשלח לכם :)
הנהיגה הייתה מושלמת באמת, לא התפרצתי לא נהגתי באלימות תכננתי את הנסיעה שלי כמו שצריך ביצעתי עקיפות טובות ובזהירות רבה, ולדעתי (בלי חוות דעת של הטסטר) נהגתי בסדר גמור... פרט לחלק שאמרתי לכם מקודם שקרה אחרי דקה בערך מתחילת הטסט...
הייתי מעוד עצבני ומדוכא אחרי הטסט אבל עכשיו אני מתאושש כבר...
אז זאת התמונה: צומת T דו סיטרית לכל הכיוונים ללא שילוטים... למי זכות הקדימה? אני התרגלתי לתת זכות קדימה כשאני מגיע לצומת כזאת (מכיוון התצלום) לדרך החוצה, וההפך בדרך החוצה מן הסתם יש זכות קדימה למרות שראיתי שקיימים מקרים שונים ולא מחייב... ולכן לא הייתי סגור אם לי הזכות קדימה או לדרך החוצה...

NONSHLUCK

New member
זה המקום המקורי

כמו שניתן לראות אין שילוטים בשום מקום לא ברור מי צריך לתת למי זכות קדימה... לא ברור כלום

בצומת טי זכות הקדימה למי שבא מימין ומשמאל אתה שרוצה לפנות

שמאלה צריך לחכות שהצומת תהיה פנויה ואז לפנות בהצלחה בטסט הבא

NONSHLUCK

New member
לא ברור לי

הצומת היא צומת T מכל כיוון אז כולם צריכים להביא לכולם זכות קדימה? לא ברור

אתה בא מכיוון התמרור לפנות שמאלה אתה צריך לתת זכות קדימה

בדרך החוצה מימין ומשמאל ואז לפנות שמאלה שפנוי הכביש

ravidmos1

New member
תשובה

אני לא יודע מאיזה כיוון הגעת אבל בכל מקרה חוקי זכויות הקדימה אומרים כך .
תמיד ניתן זכות לרכב הבא מימין ( בתנאי שאין לו תמרור עצור או מתן זכות קדימה ) .
במידה ונרצה לפנות שמאלה או פרסה ניתן לבנוסף לימין גם לרכב הבא מולנו .
בתנוה שהעלת ככל הנראה אין תמרור מאף כניסה של הצומת אז כל אחד נותן לרכב הבא מימינו ולרכב הבא מולו במידה והוא פונה שמאלה .
והכניסה לצומת צריכה להיות לפי סדר הגעה ( כמובן אם נהג אחר לא מאפשר לך להיכנס ותר ותן לו להיכנס למורת שהגעת לצומת ליפניו . ).
זכור זכות קדימה מקבלים ולא לוקחים .
כמו כן בקש מהמורה שלך להגיע לצומת הזאת באחד השעורים לעצור בצד ולנתח אותה .

be_roo

New member
דרוש מהמורה שלך רענון של כל נושא זכות הקדימה

לא יתכן שתגיע לטסט בלי לדעת את חוקי זכות הקדימה ולא תדע מה לעשות בצומת בלי תמרורים.
זה ידע בסיסי שכל נהג חייב לדעת.

NONSHLUCK

New member
אכן ידע שכל נהג חייב לדעת

כמה חבל שהרבה נהגים לא יודעים...

למעלה