היום. היום ממש לפני שנה בדיוק

mummy

New member
היום. היום ממש לפני שנה בדיוק

ולא, אני ממש לא פה בשביל המזל טוב והאיחולים. באמת שאין צורך. אני פה כי אני מרגישה שעוד רגע אני אתפוצץ ונראה לי שכאן אפשר להוציא את זה - אתפוצץ, והפעם במובן החיובי של המילה. היום, עכשיו, הלילה לפני שנה בדיוק - הלכתי לישון והתעוררתי שעתיים אחרי עם צירים. אני לא מצליחה לעשות כלום כבר כמה שעות כי כל מה שאני חושבת עליו זה איך זה היה אז. לא רק חושבת, מרגישה את זה שוב בכל הגוף. כל הגוף הזה (סליחה, ההוא), הגדול. המסורבל. הבטן הענקית. נשכבת על הגב, הכריתי מסביב. הולכת לישון ומחכה לעוד לילה של מיליון התעוררויות, מיחושים, וביקורים בשירותים. שבוע 38 ובכלל לא הרגשתי שזה קרוב. היה לי ברור שאלד בשבוע 42, אבל לאיתמר היו תכניות אחרות בשבילנו. אני לא מאמינה שעברה השנה הזו. רק שנה וכבר שנה. היה לי כל כך קשה. ההתחלה. וגם אחר כך. רק עכשיו, ממש בחודש האחרון אני מרגישה שאני חוזרת לעצמי. לא חוזרת, כי זה לא יחזור למה שהיה אף פעם. מוצאת איזה שהוא איזון מחודש. מצליחה לחבר איכשהוא בין כל החלקים של החיים שלי. וגם זה לא תמיד. לא בכל יום. אבל יש יותר ימים שכן מאשר שלא, וזה חידוש משמח. שנה שלמה לקח לי להתאושש - ואני עוד מאלה שזכו בלידה חיובית ועוצמתית - ברוח השרשורים האחרונים כאן... וכל זה עוד בלי להכנס לכל המחשבות האלו עליו, ואיך הוא, וכמה הוא מדהים בעיני, ואיך שלמרות כל מה שכתבתי כאן הרגע, לא מצליחה לדמיין שהיה פעם זמן שהוא לא היה כאן. או לא היה בכלל. אוף. נשים אחרי לידה - נראה לי שאני תמיד אהיה בקבוצה הזו. תמיד איכשהוא אני אהיה גם אחרי לידה, כאילו רק הרגע זה קרה. לא משנה כמה זמן יעבור. ועדיין, היום הזה, התאריך הזה, לא יודעת, לא ציפיתי שזה יקרה, אבל אני מרגישה שזה הולך להיות יום מאוד משונה. לא סתם יומולדת של מישהו קרוב שאוהבים. זה יומולדת ללידה שאני עברתי, לדבר הזה שקרה *לי*, בלי קשר לעובדה שבסוף יצא משם הילד הקסום הזה. זה שני דברים שונים, ורק עכשיו כשאני כותבת את זה אני מבינה. ועם התובנה הזו, אני אנסה (שוב) ללכת לישון. לא לפני שאני אעביר את המסר הזה לשאר בני הבית, כולל המסקנות האופרטיביות - נראה אותו מעז לא לחגוג לי (לי! לי!) באיזה שהוא אופן מחר. סליחה, היום

lulyK

New member
יצא הילד הקסום והצחקן הזה

ויצאה האמא המדהימה הזו. אוהבת אותך מאד מאד.

MASHY BOSTON

New member
המון ../images/Emo49.gif לך mummy ../images/Emo65.gif ../images/Emo60.gif

וגם לילד כמובן ליום הולדתו הראשון. אני כל כך מבינה אותך. גם אצלי זה עבר בראש רק לפני יומיים. את ניסחת את זה כל כך יפה וברור. אני ממש מרגישה שיש לי חלק גדול מאד ביום הולדת של תמרי. גם לפני יומיים תמרי היתה בת שנה, אבל, גם עברה לה שנה מאז חוויות הלידה. והחוויה הזו שייכת לי !!! טוב נו, גם קצת לשחר. בקיצור, המון המון
לך mummy ויום הולדת שמייח לילדון.

sipi1

New member
מזל טוב לאמא, שנולדה לפני שנה !

בדיוק חשבתי על זה השבוע : איך לפני שנה, בתשעה באב, עבדתי במרתון של בישול-הקפאה-נקיון כדי להכין את הכל לפני הלידה - והנה התוצאה, שנה אחרי... הרבה בריאות ואושר, לאמא שחוגגת שנת אימהות ראשונה, ולאיתמר המקסים !

Arfilit

New member
מרגש עד מאוד.

מזדהה עד מאוד עם חלק לא מבוטל. שיהביה הרבה מזל טוב.

ornaok

New member
וואוו, כתבת ישר לתוך הלב...!

מזל טוב אמא'לה... ומזל טוב איתמר!

galiaS

New member
מזל טוב לך ולאתמר (וקצת לאבא שלו)

באמת שנה מדהימה. כמו שכתבת ואמרת אתמול- רק שנה וכבר שנה.

אדר שלי

New member
מזל טוב לאמא!../images/Emo65.gif

זה כל-כך מתאים לכאן, השרשור הזה. בתוך כל הנתינה שאנחנו חוות לילד שלנו וממלאת אותנו כל-כך, אנחנו חייבות לזכור שמדובר בחוויה שעברה עלינו. איך נולדנו אנחנו כאמהות. ריגשת אותי מאוד!

איזו הרפתקה.

זה כל כך מעט זמן שנה, אבל דרך ארוכה. השנה שהופכת אותו להיות הורה. אמא. בדיוק הזמן לצאת להרפתקה הבאה: גיל שנה עד שנתיים (חגיגות יום העצמאות אומרות לך משהו?
).

mummy

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif חגיגות יום העצמאות - גדול!

אבל רגע רגע, רק שניה. תני לי להתענג על יום השנה לפני שאני מתחילה לשבור את הראש בהתמודדויות אינסופיות עם יצור שלא רק שיש לו רצון נפרד משל עצמו, גם יודע להביע את זה באופן שאינו משתמע לשתי פנים <אמרה מיכל שקוראת באדיקות ובבהלה את פורום חינוך לגיל הרך ומשתבצת רק מהמחשבה על מה שעוד מחכה שם>. וחוץ מזה, כמובן - המון תודה לכל המברכות והמתרגשות. כיף לראות שאתן מבינות ויודעות למה התכוונתי. תודה!

new mermaid

New member
../images/Emo140.gif מקסים וכל כך נכון../images/Emo141.gif

גם אני ביומולדת שנה הרגשתי שסו"ס חיי חזרו למסלולם. איכשהו, ללא קשר לעודפים שכבר ירדו, לקח לגוף שלי שנה ממש להתאזן וחוויתי תחושת רווחה גדולה מהבחינה הזו (וקצת עצב שסופית אני לא ב/ממש אחרי הריון, ושהקטנה שלי היא ישות נפרדת
קצת איטית, אני יודעת
)

הגרי3

New member
ריגשת אותי כל כך ../images/Emo24.gif

מאוד מזדהה עם ההרגשה הבלתי נגמרת של "להיות אחרי לידה", ואת היטבת כל כך לתמלל את התחושה הזו. המון מזל טוב לך ולאיתמר המקסים
.

גורבי

New member
כתבת כ"כ יפה וכ"כ נכון.

ואני שמחה לשמוע שבאיזשהו שלב אני עשויה לחזור לעצמי, כי כבר התחלתי לתהות. מזל טוב לאיתמר ולאמא שלו לציון הדרך הזה!

מזדהה מאוד עם מה שכתבת

אני עשרה חודשים אחרי לידה, ועדיין מרגישה שלא חזרתי לעצמי ב- 100%, אבל מצד שני מרגישה שהדברים רק משתפרים עם הזמן.

אנידס

New member
תרגמת את התחושה של הרבה נשים

למילים כל כך מדויקות ונוגעות. שיהיה לך מזל טוב לרגל הלידה ולרגל היומולדת של הגוזל הקסום. ברשותך, רק להוסיף שלפני הלידה לא יכולתי לדמיין אפילו את עוצמת השינוי והטלטלה שעוברים תוך מספר שעות ספורות.

yaelia

New member
איזו גישה מרעננת ובריאה

מזל טוב לגיל שנה של איתמר ולשנה הראשונה שלך.

בימבילי

New member
נו, העיזו לא לחגוג לך?

קודם כל - הרבה איחולים וברכות. ההודעה שלך הזכירה לי תחושות שהציפו אותי אחרי שנוגה הגיעה לעולמי. ואני אפרט: אחרי שנוגה נולדה התהלכתי ברחוב גאה בעצמי בטירוף, וחשבתי שכל מי שרואה אותי איתה ומבין שהיא שלי וילדתי אותה, בטוח מעריך אותי וגאה בי עד מאוד על כך. אחרי שנוגה נולדה הרגשתי שזה היה דבר כל כך חד פעמי ושכמעט רק אני בעולם עברתי אותו ולקח לי הרבה זמן להפנים שזה דבר יומיומי (ומדהים עדיין) אבל שאני לא לבד. אחרי שנוגה נולדה הייתי בטוחה תקופה ארוכה שהמיילדת היתה נפעמת ממש כמוני ממנה ושהיא בהלם ממני ומהגוף שלי ומנוגה שנולדה כה מלאכית וקסומה. אח, האופוריה אחרי שנוגה נולדה. מזל שאורי איזן את המצב...(מזכיר לי שסיפרתי לנוגה לפני כמה זמן על הלידה שלה ואיזה כייף היה ואיך לחצתי והיא יצאה וכולם היו כל כך מאושרים וחבקו אותה. ואז במין צדק פואטי היא ישר שאלה - וגם כשאורי נולד כולם שמחו? אח, התמימות). אז מיכל, כנראה ששתינו בין הספורות שנמצאות במעגל הנשים אחרי לידה. אני מאחלת לך הרבה רגעים כאלו של התפוצצות חיובית (תראי איזו השראה עשית לי!) ונשיקות לך ולאיתמר (ולאב המאושר)

למעלה