היום הייתי באיכילוב. סובחי בדק אותי

רוייקו

New member
היום הייתי באיכילוב. סובחי בדק אותי

וצילומים שהבאתי איתי. צריך לתקן לי שבר בצלקת הניתוחית וטענתי גם שאני אוכל והכל "בורח" לי מייד כשאני אוכל. אז מה מסתבר ?? שחלק התחתון של הקיבה שאליה ניקלט האוכל, נוצרה פיסטולה שהתחברה, כניראה, למעי ויצרה מעבר נוסף של מזון, מעבר מהיר מאוד. מבחינתי, האבחנה הזו דורשת בדיקה נוספת (גסטרוסקופיה) כי בצילום יכולים לראות כל מיני תופעות וסימנים שלא בטוח שהם ברורים וחד משמעיים. תיקון השבר נעשה על ידי הכנסת רשת פרולן וזאת בגישה לפרוסקופית. סוף סוף אעבור ניתוח לפרוסקופי
.. עד כה פתחו לי את הבטן כל פעם וזה היה כואב, בד"כ
יאללה, אני הולך לישון... מת מעייפות.. להשתמע רוייקו

רוייקו

New member
ועוד משהו .. מי מכם מגיע למיפגש אצל

ליר ? אני מציע שמי שמגיע יתפקד כאן, שנעשה לעצמנו סדר קטן בראש. תודה ולילה טוב .. (אצלכם בוקר..)

lia 2 4

New member
אני לא מגיעה.. חולה../images/Emo122.gif

אוף! יש לי חום וברונכיטיס.. יושבת מכורגבלת בפוך .. מקווה שיעבור.. תהנו מי שמגיע! אוהבת ליה

amnon_p

New member
אני מגיע

אם לא ישתבש משהו ברגע האחרון. אמנון

רוייקו...אמנם לא ממש מחלה

אבל - החלמה מהירה ובהצלחה. לא מגיעה למפגש לצערי , מחכה כבר להבא.

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo4.gif לא בטוח אולי../images/Emo35.gif

gal33

New member
הי רוייקו, לא להאמין הא?

טוב לדעת שלא פינטזת
, וטוב לדעת שיש לזה הסבר הגיוני ופתיר. אז למעשה לא תצטרך להוסיף טבעת, כי המנגנון תפקד היטב, למעט הפיסטולה. היה לו הסבר איך נוצרה הפיסטולה הזו? מה אפשר לעשות כדי שלא תקרה עוד אחת כזו בעתיד? הוא יתקן את הפיסטולה גם בלפרוסקופיה? ניתוח משולב? כמה זמן החלמה צפוי וכו´? לבריאות, גל

רוייקו

New member
גלי יקרה ../images/Emo14.gif

די מסוכן לגעת בקיבה .. לא משנה איפה בקיבה - פשוט מסוכן מאוד בגלל ההצטלקויות שיש עליה והסיכוי של ריקמת הקיבה לריפוי לקוי ודליפות, אללה יסטור לא עלינו. בעיקרון, השכל הישר אומר שצריך לתקן את הפיסטולה, כלומר, לסגור את החיבור שנוצר בין הפיסטולה למעי (השד יודע איך השיקו אחד לשני והתחברו) אין ספק שהחיבור התמוהה הזה משבש לגמרי את האפקט הניתוחי, אבל אני לא שמן מאוד. רק "68 קילו" והסיכון שלוקחים פה גדול לעומת התועלת. הייתי רוצה לתקן את זה אבל אני רוצה גם להשאר בחיים, אז בינתיים סובחי יתקן את הבקע עם רשת, בגישה לפרוסקופית. אהההה.. הבעתי חשש עמוק שמא הרשת תעשה בעיות ושמא יהיה צורך להוציא אותה בעתיד.. הרי ראינו כמה וכמה מיקרים של מנותחים שהיה צורך להוציא להם את הרשת בגלל זיהומים וכאלה.. מסכנים אלה שניכנסו לזה.. היו כאלה שעברו למעלה מ 15 ניתוחים בנסיון להוציא את הרשת הסוררת. סובחי אמר לי שהרשת, בגישה שמוכנסת, כמעט ולא עשויה לזהם.. אני לא לגמרי בטוח שהרשת לא תעשה בעיות בעתיד. חוץ מיזה, הרשת היא כמו דלת פלדלת: אם סוגרים - נשארים בחוץ. שאלתי אותו מה יהיה אם יהיה צורך "פעם" להכנס פנימה, אל הקיבה או חלל הבטן והוא אמר שהוא יוכל להכנס ולבצע כל ניתוח, כמעט, בגישה לפרוסקופית. איך שהשתנתה כל תמונת הניתוחים עם המיומנות שעלתה בגישה זו. בהתחלה, כשמנתח היה פוגש באיזה מעי סרוח או דבוק, המנתח תיכך מתייאש ונאלץ לפתוח את הבטן, אבל מנתח מיומן מתעקש ומתעקש ומצליח להפריד בין האיברים וההדבקויות בינהם. סובלנות - זו המילה פה. על טבעת אין מה לדבר בכלל. טבעת יכולה לגרום לי לדליפה, בגלל הניתוחים הקודמים בה. אין הרבה ברירות, האמת. אני בטוח שאם הייתי שמן המנתח היה לוקח אולי סיכוי, אבל לא.. לא הולך לי עם הניתוחים האלה פשוט לא הולך. כיאילו קללה מהתחלה ליוותה אותי.

gal33

New member
מה זה הדיבורים האלו?? עצבנת אותי!!

"...אבל לא.. לא הולך לי עם הניתוחים האלה פשוט לא הולך. כיאילו קללה מהתחלה ליוותה אותי. ...." תתבייש לך. הלוואי על כולם קללה שכזו: "....אבל אני לא שמן מאוד. רק "68 קילו" ...." אמרתי לך את זה פעם ואני חוזרת שוב, אתה דוגמא ומופת לכולם על כוח רצון!! רצית משהו ולא ויתרת עד שהשגת אותו, גם במחיר של 4 ניתוחים שרק הלכו ונעשו קשים יותר מפעם לפעם. ותראה אותך היום, מי היה מאמין?! מי שרואה אותך ברחוב לא מעלה בדעתו על ההיסטוריה שלך ומה אתה עשית כדי להיות רזה. בטח חושב, הנה עוד מאניאק שאוכל מה שבא לו ונראה ככה בזכות הטבע. השאלה היא מה המשמעות של הפיסטולה בטווח הארוך, האם אתה צפוי לעלות במשקל, אם כן כמה. את התשובות יש לשקול לאור סיכונים בריאותיים עם עודף המשקל (שכרגע אין לך!) למול סיכונים בניתוח. מתי אתה חושב על הניתוח של הרשת? בהצלחה, גל

רוייקו

New member
לא יודע מתי הניתוח.. יתקשרו איתי

הפעם אני רוצה כמה שיותר דחוי.. מתאים לי מסוף פברואר, לא לפני. התכוונתי שעברתי מספיק כדי שלא אמשיך בתקלות ובסבל שכרוך בזה. גלי, היית צריכה לראות אותי ב 60 קילו.. זה לא דומה אפילו בכיאילו למה שאני עכשיו. את עדיין עסוקה ביותר מלהוריד 10 קילו ואני, עלי 10 קילו זה כמו 110 קילו עליך. לא מגזים. בארון שלי ניקברים בגדים שלא עולים עלי יותר במישקל הזה. ידעת ?? אני לא צריך לחכות לעלות עוד 20 קילו כדי לראות איפה הגבול. שום דבר עוד לא סגור. תודה..

gal33

New member
ברור! לא הסברתי את עצמי טוב. לא

התכוונתי, שהי מה אתה מתבכיין, אתה שוקל 68, ולא יקרה כלום אם תעלה עוד 10. חס חתולה!! ברור ששני קילו בשבילך הם כמו עשרים בשבילי.והנה אתה אכן מודע לזה מאוד ופועל לשנות את זה. התכוונתי שלא טוב לחיות במחשבות השליליות האלו, שיש עלי קללה וכו´. אין עליך!! נכון, לך זה לא הלך בקלות, מה לעשות ככה זה. אז דברים אחרים בחיים שבאו לאחרים בקשיים רבים, לך דווקא הלכו כן בקלות. ככה זה. העיקר שהיום אתה בריא ומטפל. ברור לי מאוד, שהפיסטולה הזנותית הזו, לא תוכל לך, ולא תגרום לכל הנצחון שלך להיזרק לפח. הפתרון ימצא, ויבוצע. לבריאות, גל

באיה

New member
מה זה בכלל פיסטולה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

תסלח לי על הבורות, אבל ידיעותי הרפאויות לא מגיעות עד כאן. כאן מסתיימת השכלתי. רויקו, מצער אותי מאוד מה שקורא אתך, האם זה כל כך חמור שמצריך ניתוח
אם כן, אני לא מקנא מה שעובר עליך בגילך הצעיר. מה שלא יהיה, אני משוכנעת שתבחר בדרך הנכונה, אתה בעצמך כבר רופא ללא תעודות עדיין. ולא אמרתי את זה כדברי לצון, זה נכון לאור העובדה על ידיעותיך בתחום הרפואה שמשאירה אותי ממש בפה פעור. חזק ואמץ, אחזיק לך אצבעות ואחשוב עליך תמיד שלך אמא באיה

רוייקו

New member
באיה וכל הדואגים האחרים.. אפשר

בהחלט להרגע. מדובר באפשרות שהמזון שניכנס לקיבה מתרוקן ממנה למעי משני מקומות, במקום ממקור אחד. כלומר, יכול להיות שנוצר פתח נוסף שנוצר עם הזמן. פיסטולה זו ריקמת לוואי (חתיכה מהקיבה, במיקרה שלנו) שהלכה והתפתחה והשיקה עצמה למעי.. ביניהם נוצר חיבור ומעבר חדש נוסף של מזון מהקיבה למעי, כך שהמזון שאני אוכל מתרוקן מהקיבה במהירות בזק.. התלוננתי מזמן כבר לחרוזי שאני אוכל ובעצם לא אוכל כלום: שתי דקות אחרי שאני אוכל, האוכל כבר לא בקיבה. כך יוצא שאני רעב כל הזמן כמעט. מצב כזה של רעב תמידי גורם לי חוסר אונים. מצד אחד אני רעב מצד שני נילחם בשיניים לשמור. ככה כבר שנה וחצי לפחות וחבל לי שאשמין והכל ירד לטמיון. עכשיו: השאלה היא כמה כדאי לנסות ולסדר את זה, בו בזמן שמסדרים את השבר הצלקת הניתוחית, כי אם נוגעים במעי או בקיבה, צריך מאוד להזהר מלנסות ולשים רשת. במיקרה שנוצר זיהום, רשת יכולה רק להזיק ולעשות אנדרלמוסיה כפולה, כי לנסות ולהוציא אותה בגלל הזיהום זה כמו לנסות להוציא כורי עכביש בשלמותם מהפינה בה נוצרו.. כלומר, אני לא יודע אם לתקן את השבר עם רשת או לא ולא יודע אם כדאי לי לסכן את עצמי בנסיון לסדר את הניתוח.. אני באמת בדילמה, אבל בהחלט לא בסכנה כרגע. הסיבוך הוא משהוא שאני יכול לחיות איתו בשלום, השאלה מה יקרה במהלך השנים הבאות.. ובכלל, כדי לאמת את הסברה שנוצר חיבור נוסף, כדאי שאעשה קודם גסטסקופיה.. תודה על הדאגה, באיה. שיהיה לנו יום טוב והרבה גשם..

רונה 29

New member
רוייקו אתה באמת דוגמא ומופת

פה לכולם , בן- אדם חזק עם המון כח רצון (...ורזון
)שלא התייאש ולא ויתר עד שהגיע ליעד
על כל זה ועל כל הידע הרב שרכשת (גם אם היית "מוותר על התענוג" לדעת אותו...) מגיע לך כל הכבוד
לעצם העניין , ואני אענה עכשיו כבעלת נסיון (זעיר אמנם לעומת שלך אבל בכל זאת "נסיון") , כמו שכבר אמרת "די מסוכן לגעת בקיבה" וזה נכון , אפילו נכון מאוד
תיקון הבקע עם רשת בשיטה לפרסקופית על קיבה מצולקת כמו שלך הוא תהליך שאם אינו הכרחי רצוי שלא ייעשה , משום שהשיטה הנ"ל (ה"רשת") עדיין לא הוכתרה בהצלחה רבה על מנותחים שיש להם שבר גם בלי כל קשר למצב שאתה חווה אותו וכמו שאמרת (...בעצם אמרת הכל לבד..
)"היו כאלה שעברו למעלה מ-15 ניתוחים בניסיון להוציא את הרשת הסוררת"- וזה נכון (וחבל מאוד שכך אבל זו המציאות העגומה ). בכל מקרה , המלצה, אם אתה "הולך על זה" אולי עדיף שהניתוח לא ייעשה בשיטה לפרסקופית כי בשיטה הזו יש סיכוי גדול הרבה יותר לפגוע בכלי דם /בחלל הבטן/בקיבה ,שהיא כמו שכבר אתה יודע מצולקת גם כך, והרי ניתוח לפרסקופי וניתוח בשיטה רגילה שניהם בהרדמה כללית (ואני , הרי, לא מחדשת לך כלום...). ANYWAY , שיהיה לך רק בהצלחה

RomiVais

New member
רוייקו - שיהיה ../images/Emo50.gif ../images/Emo70.gif

מתי אתה אמור לעבור את הניתוח הזה? ועד כמה הוא מסוכן/רציני? שיהיה בהצלחה, וכולנו איתך!!! רומי

SARA120

New member
רק עכשיו קראתי בעיון את הנ"ל../images/Emo4.gif

שיהיה בהצלחה!לפי השתלשלות חייך עד כה,"קטן עליך"... זה נראה כמעט מכוון,שיש עוד נדבך שעדיין לא התנסת בו ,(שהמלצתך לקוראים תהיה ממקור ראשון..)
בגילי המופלג עברתי אי אלו ניתוחים וזה לא נעים ,במיוחד לאיש צעיר כמוך.חזק ואמץ!

למעלה