היום הייתי בלוויה של חולת אלצהיימר

justme007

New member
היום הייתי בלוויה של חולת אלצהיימר

היום נפטרה אמא של הבוס שלי, היא הייתה בת 95 ובשנים האחרונות לחיה היה לה אלצהיימר. ידעתי כל הזמן הזה שהיא חולה וכל הזמן שאלתי עליה שאלות. היום היא נפטרה, והנכדים שלה בגילי, הם גם חברים טובים שלי, אז היום שהייתי בלוויה היה לי מאוד עצוב. ושתבינו אף פעם בחיים שלי לא בכיתי בלוויה, אולי בגלל שאף פעם לא איבדתי מישהו ככ קרוב (טפו טפו), אבל כל פעם שהלכתי ללויות אז לא ממש הרגשתי כלום. היום בלוויה כל הזמן הזה חשבתי על איך המשפחה מרגישה, האם הם מרגישים תחושת הקלה? גם נכנסתי פתאום לסרט, כאילו שריחפתי שם מלמעלה וראיתי את המשפחה שלי באותה סיטואציה. לא ראיתי הרבה בכי בלוויה, כנראה שבאמת לוויה של חוליי אלצהיימר שונה מלוויה רגילה. היה עצבות כי בכל זאת נפרדים מאדם יקר. בכל אופן שיצאנו החוצה פתאום פרצתי בבכי (ואני לא אחת כזו שבוכה ליד אנשים) וחברות מהעבודה לא הבינו מה קרה לי שאני ככה בוכה פתאום. אמילי יקרה, אמנם לא הכרת אותי ככ, וגם אם היית מכירה אותי אז היית שוכחת - תנוחי על משכבך בשלווה ג'אסטמי

ענתי44

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרה ברוך

אבא שלי נפטר צעיר.מסרטן. ומהר .ביום הולדתו ה-61 " חגגנו" בהצבת המצבה. ולמרות שמת צעיר ובנסיבות כואבות. הלוויה שלו היתה מאופקת.שקטה. כפי שהיה רוצה. לי היה קשה להחניק את הזעקה בלב, והזעקה הזו כלואה עד היום בליבי. ראיתי לוויות מאופקות של צעירים ולוויות עם בכי וצעקות של קשישים. בבית חולים בו היתה אמא שלי נפטרו חולים יום יום. רבים מהם דמנטים. היו מקרים של בכי חרישי ליד ההורה שהלך והיו גם זעקות שבר . כן את צודקת חומד. היו שם גם רגשות הקלה. לא כל כך של נשימה עמוקה על שהסבל והעול ירד מבני המשפחה ( שגם זה מובן) אלא הקלה שתם הסבל של אהובינו. האישה היתה גם בגיל מופלג. רוב חייה עברו עליה בנעימים.לפני שמפלצת האלצהיימר באה לשכון בגופה. ג'סטמיי יקרה בטח שאת בכית. זה טבעי. את התאבלת על המחלה של אמא. זה קרה גם לי. אני מאחלת לך שאמא תשאר במצבה הנוכחי עוד המון שנים, לפני שיבוא השינוי הרע. שתזכה לראות אותך מקימה בית ולראות עוד נכדים ונינים.שתזכה לראות את תמי שלה חוזרת ארצה, או מבקרת שוב. שתדע המון ימים טובים ושתמשיכי להרעיף עליה ועל אבא את אהבתך.

למעלה