היום הייתי במקום מדהים

היום הייתי במקום מדהים

באבו גוש פינת בית נקופה יש גלרייה בשם "ארטנובה". בגלרייה הזו מכינים שטיחי קיר העשויים מסיבי אקריל. ממש כמו סיבי צמר רק אקריליים (לא טבעיים) יש להם משטחי קלקר גדולים מאוד עליהם הם מניחים משטח לבד מוכן ועליו פורשים את הסיבים הסינטטיים ומלבדים עם מחטי ליבוד. תמונות מדהימות
לאחר מכן הם מעבירים את השטיחים במכונה עם (תחזיקו חזק) מאה אלף (100,000) מחטי ליבוד (לוקח להם 5 שעות להכניס את המחטים למכונה) והשטיחים עוברים ליבוד מאסיבי ביותר והופכים לשטוחים לגמרי עם הציור מוטבע חזק-חזק בלי יכולת לזוז. משהו מדהים
בהתחלה כשראיתי את השקים עם הצמר התלהבתי ממש כי מדובר בצמר רך להפליא (כמו מרינו) ועם אווריריות מדהימה (כמו שטלנד) ובצבעים מרהיבים, אח"כ הבנתי שמדובר בסיסים אקריליים ודי התאכזבתי. אבל נדהמתי מזה שהם ממש מלבדים אותו במחט ויוצרים דברים יפייפיים! ועוד יותר הלהבתי מהמכונה (לא ראיתי אותה כי היא לא שם בגלרייה אבל מעצם הרעיון) לא צילמתי את העבודות כי זה אסור אז אני מאוד ממליצה לכם ללכת ולראות. הציורים מדהימים

עלמה7

New member
נשמע מהמם!

למה הם לא עובדים עם סיבי צמר טבעי? יותר יקר? איפה אפשר להשיג סיבים אקריליים? מה בעצם ההבדל ביניהם?

תשובות (ממה שאני יודעת...)

אני עונה ממה שהבנתי מבעל המקום. הוא יותר בעניין הכספי והשותפה שלו מבינה בחומרים אז הוא ענה לי "בערך" למה לא סיבי צמר טבעי? א. כי זה יקר יוותר ב. הם לא מוצאים סיבה לזה. העבודות יוצאות להם מספיק יפות גם בלי הטבעיות. איפה ניתן להשיג? לא שאלתי כי ברגע שאמרו שזה אקרילי זה כבר לא היה רלוונטי מבחינתי. הם מייבאים לבד, את זה כן הבנתי בלי לשאול. ההבדלים? הצמר הוא טבעי. חלק מהסיבים הם כמו אקרילן (רכים ונעיימים וגם אוריריים) ויש להם ברק יפה (סינטטי...) וחלק כמו מרינו אבל גם עם ברק. החומר לא חזק כמו סיבי הצמר הטבעיים. הוא נמרט דיי בקלות. אני מאוד ממליצה לקפוץ לשם ולראות את העבודות. יצירות אומנות יפייפיות
הם גם משלבים בד יוטה בחלק מהליבודים.

Sימה

New member
תוצאות חיפוש בגוגל :

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%92%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%94+%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94+%D7%91%D7%99%D7%AA+%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=

Sימה

New member
אנסה שוב :

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94-+%D7%91%D7%99%D7%AA+%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta=

AYA34

New member
אקריל הרבה יותר זול מצמר

ואני קצתי מתעסקת בתחום ....מדובר על הפרש גדול מאוד כשמתעסקים בכמויות מסחריות חבל שאין תמונות

smady a

New member
נשמע מעניין מאוד. אשלח את אחותי

קודם כל לשם.היא גרה קרובבבבבבבבב ואני גם אגיע. תודה קשת.

md55

New member
מעניין מאוד , צריך לגשת תודה קשת,

אני עוברת שם אולי מליון פעם. הבת שלי גרה בהר אדר ומעולם לא חשבתי להיכנס לגלריה, אזשוב תודה.

goldfish11

New member
הייתי שם לפני זמן מה

ובשברון לב השארתי שם תמונה שרציתי (בגלל המחיר...) תמונת הפרצופים אם היא עדיין שם... אגב, המכונה היא פיתוח ופטנט של הבעלים. בעיקרון היא עובדת דומה למכונה שמייצרת .... סמרטוטי רצפה...

../images/Emo13.gif

אז זה לא דומה למכונה שמייצרת סמרוטי רצפה.... זו המכונה שמייצרת סמרטוטי רצפה...... בגלל זה הם צריכים כל פעם להטעין את המחטים ולהסיר אותם, לכן הם יודעים בדיוק כמה זמן זה לוקח- 5 שעות. הם משתמשים, אחת לכמה חודשים, במכונה של מפעל שמייצא סמרטוטי רצפה. פשוט מחליפים את המחטים....

Sימה

New member
אני זוכרת לפני שנים במלון "ספורט"

באילת. בכל החדרים , בחדר האוכל וכו' תמונות לבד ענקיות , עשויות בשכבות נראה ממש כמו ציורי מים שקופים שכבה ע"ג שכבה .

למעלה