היום הייתי בראיון לגרין קארד מבוסס נישואים מארץ

panda121

New member
אשתי היא אזרחית

אני נמצא בישראל ..
והם מבקשים זאת לטובת האזרח אמריקאי , לראות שהאזרח ממשיך לדווח במס, הם ביקשו את 1040 של שנת 2016 וחייב להביא את זה לראיון בישביל לחסוך עוד סחבת.
&nbsp

panda121

New member
בהצלחה!

במידה את מבצעת את התהליך מארץ את חייבת לסיים אותו מארץ,
וכנל לגבי ארצות הברית.
את לא יוכל להפסיק ואז להמשיך משם או הפוך.
אנחנו הגשנו מארץ כי זה היה יותר נוח לנו, כל אחד והסיבות שלו.
לגבי הביקורים בזמן התהליך מארץ, אני לא רוצה לטעות אותך , אבל אני חושב
שאפשר לבצע תהליך מארץ ולנסוע לביקורים שם , כל עוד יש אשרת תייר, אבל תשאלי את השאלה בפורום או שמישהו יתקן אותי / יחזק אותי,
יש לך בכלים -> מאמרים על כל הנושא וגם הרבה הסברים , אני בטוח שזה יכול לעולי לך רבות וגם לענות על הדילמות שלך , במידה את צריכה עזרה בכל נושא שהוא אז מוזמנת לשאול והכי חשוב בהצלחה !

doronf65

New member
מנהל
רק בבקשה לא עם ניק זמני - כללים בהודעות נבחרות משמאל

miritav

New member
בהמשך לעניין ה1040

האם מספיק לתת את ה1040 ששלך לי הרואה חשבון? כלומר, זה העתקר של ה1040 שהוא שלך לIRS. הזמנתי tax transcrips מהIRS שלא הגיעו בנתיים.

תודה! וסליחה שנדחפתי לפוסט!

panda121

New member
היום הייתי בראיון לגרין קארד מבוסס נישואים מארץ

קצת רקע אני ואשתי מבצעים את התהליך מארץ איחוד משפחות אשתי היא בעלת האזרחות
התחלנו את התהליך שנה שעברה באוגוסט.

(לגבי הראיון ראיתי שאנשים שאלו האם זה מצבע באנגלית אז כן ,אבל יש אפשרות לבקש מתורגמן וזה בשפה הרוסית, ערבית, עברית)
הייתי היום בראיון לגרין קארד, בחלק הראשון ביקשו מימני את טופס 807 ( שחרור מצהל)אחרי זה את ה1040( irs) של שנת 2016, תעודת נישואין וזהו והכל הלך ממש חלק.
לאחר המתנה נקראתי שוב לחלון לטובת חלק ב :הראיון ,השאלות נשאלתי האם יש לנו ילדים , מה תחום עיסוק שלי, ואז של אישתי. והכין הכרנו, ואז שאלה על הוכחות של מעבר הראתי לה את כל ההוכחות: חשבון בנק אמריקאי שפתחנו, מיילים מאוניברסיטה, חיפוש עבודה, חיפוש דירה, מעבר מתא לירושלים לדירה בבעלותי על מנת שמעבר היה חלק , מכירה של כל הרכוש שלנו ,טיפ ( היא מאוד התרשמה שאשתי בחרה בבחירות לארצות הברית ופה היא כבר עצרה אותי, למרות שהיו לי עוד הרבה הוכחות.)
ובאמת הכל היה בסדר.
ואני שאלתי עם הכל בסדר עם הסופנסר והיא אמרה לי שהיא בדקה באמת הכל טוב יש מספיק כסף נזיל.
שאלה הכין נגור בארצות הברית והאם יש לנו כתובת שם,והאם אנו מתכונים להשכיר דירה,
ואז הגענו לשאלות על הצבא היא שאלה מה עשיתי בצבא , אמרתי ששררתי כקצין ללוחם עד דרגת סרן,
שאלה איפה שירתתי, ומה היו התפקידים ומשימות, אמרתי שחלק היו בכוחות מיוחדים של המדינה ,וחלק בגדודי החיר באיזה איזורים בארץ,
בשלב הזה היא החלה לחפור בעבר הצבאי שלי ושאלה האם גם שירתתי במודעין הישראלי אמרתי שלא,
לבסוף אמרה לי להמתין כמה דק , וחזרה אליי
היא אמרה לי שסיימנו את ראיון והיא מחזירה לי את הפספורט,
היא אמרה לי שהכל בסדר אבל אני צריך להכין קורות חיים על השירות הצבאי שלי ועל התעסוקה שלי אחרי הצבא, ואמרה לי להכין זאת ולשלוח במייל או יש אפשרות להביא את זה פיזית לקונסוליה.
ואחרי כמה ימים התקשרו אליי ויגידו לי להביא את הפספורט לטובת הגרין קארד,
היא גם הסבירה לי על המעטפות שאני אקבל מתי שאכנס לארצות הברית וכדומה, ואמרה לי להמתין ויקראו לי שוב לחלון , לאחר מספר דקות
נקראתי שוב לחלון , שבוא הוסבר לי מה אני צריך להביא על מנת לקבל את הגרין קארד,
ששאלתי למה אני צריך קורות חיים , אמר לי הפקיד שמבקשים זאת מאנשי צבאי, סייבר, והייטק, הוא אמר לי ששולחים זאת לארצות הברית ושם מאשרים את זה ואז שולחים להם תשובה שהכל בסדר וזהו ותוך חודש / שבועות אקבל את הגרין קארד..
לאחר הגעתי לבית הכנתי קורות חיים , ונסעתי חזרה לקונסולה על מנת לתת להם את הקורות חיים וגם שלחתי במייל,
שאלות:
האם מישהו חווה אותו מקרה??
אנחנו ממש מפחדים שבעקבות השירות שלי לא יאשרו לנו את הגרין קארד או הוא ידחה/ האם זה דבר חריג?
אנחנו ממש בחוסר אונים ??

ואני חייב לציין ;תודה רבה לכל אנשי הפורום המדהים הזה! בזכותם לא היינו מגעים שלב זה!
דורון,עידן,שני ועוד הרבה הרבה אנשים !

panda121

New member
אני חושב שכן

בזמן הראיון היא ביקשה ממני את ה1040 של 2016,
וזה מה שרואה חשבון שלח לי גם .. שהיה בהצלחה!

miritav

New member
סליחה, אבל עוד שאלה....

בקובץ של הfederal tax return שהרואה חשבון נתן לי, יש איזה 33 עמודים. רק העמודים הראשונים רשומים כ1040, ואז יש עוד כל מיני... לדוגמה, 1116 (foreign tax credit) ו2441 (child and dependent care expenses). האם צריך לשלוח את כל ה33 עמודים? אני שואלת כלproof of domicile ממליצים לשלוח tax transcripts of 3 recent tax years. זה מוסיף איזה 100 עמודים לpackage של טפסים שאני שולחת.

והאם שלחת את כל מה שקשור בi-864 וכל הsupporting documents בחבילה אחת? לדעתי, פעם זה היה בנפרד ופעם ביחד... אני מתקשה עם לעשות סדר בcoverpage של מה כלול בחבילה.

תודה!

panda121

New member
בכיף

מה שאני זוכר.,
הרואה חשבון שלח בעצמו את הטפסים, להכין שצריך לשלוח זאת, תשאלי את הרואה חשבון עם שלח זאת. במידה ולא שלח תבקשי שישלח.
אני קבלתי העתקה ומקור עם כל החבילה של הרואה חשבון ,
ושלחנו להם העתק של כל הטפסים שקבלתי ממנו, ביחד עם כל החבילה ל NCV
תחת הכותרת IRS
בנוסף קבלתי מרואה חשבון גם מסמך אשר מאשר שהם קיבלו את הטפסים שלנו, וגם את זה שלחתי להם
ובנוסף עשיתי העתק של המסמך הנל , אשר שהם קיבלו זאת, ליתר בטחון במידה ויבקשו ממני בראיון.
בהצלחה במידה ויש עוד שאלות את מוזמנת לשאול.

miritav

New member
הכוונה למסמך אשר מאשר להIRS קיבלו את הטפסים?

הכוונה שקיבלת מהרואה חשבון מסמך אשר מאשר שהIRS קיבלו את הטפסים? אני קיבלתי ממנו את החבילה שהוא שלך לIRS. זה טופס?

idan306

New member
זה די נפוץ בדיוק בנסיבות שהקונסול ציין

זה נשלח לוושינגטון לבדיקות רקע נוספות וזה לוקח בדרך כלל 6 שבועות אבל גם יכול להימשך יותר שבועות או חודשים ואין ממש מה לעשות עם זה חוץ מלחכות בסבלנות.
&nbsp
בכל אופן אין לכם מה לפחד שבעקבות השירות לא יאשרו את הגרין כארד. אם אין מה להסתיר, אז בדיקת הרקע תחזור תקינה ויבקשו מכם למסור את הדרכון לקונסוליה להדפסת ויזה. אבל זה יכול לקחת זמן וזה משהו שאתם כן צריכים להיערך אליו מבחינת החיים שלכם לקראת המעבר. קרי, עבודה, מגורים, ילדים וכו׳.

panda121

New member
תודה על התשובה עידן..

6 שבועות ...ואז עוד כמה שבועות עד להגעת השליח..
זה ממש דופק לנו את כל התוכנית...
הפקיד אמר לי שזה יקח בערך חודש או פחות.. יכול להיות??

doronf65

New member
מנהל
בטח שיכול להיות

אבל יכול להיות שייקח יותר...

klemiki

New member
למה אתה דוחף פרטים?

מה עשיצ בצבא:
לוחם
איפה?
חיל רגלים
&nbsp
&nbsp
למה לומר יחידה מיוחדת?

panda121

New member
למה אני אסביר..

אחרי שעברתי את כל השאלות של מראיינת בהצלחה..
מתוך 40 דק ראיון 30 דק ראיון על הצבא
היא עסקה רק בנושא אחד הצבא ! למה? כי ראתה ששרתתי 4 שנים יותר מכל אחד אחר כנראה.. יותר מי זה היא שאלה בצורה הבאה כמה זמן שרתתה בצבא? מה אני אגיד 3 שנים אתה עומדת שם בשבועה , ויש לה טופס שרשום 7 שנים, ותשאל איך היא ידעה? כי יש לה טופס 807 וגם ששלחתי את החבילה לNVC עם תעודת שחרור שלחתי מתורגם ,
היא שאלה גם באיזה דרגה סיימתי את השירות , ורשום לה מייגר שם,
ואז היא שאלה באיזה יחידה אמרתי לה גדוד כלשהו והיא ידעה בידיוק מה זה הגדוד הזה..
אחרי זה היא שאלה האם הייתי במודעין ישראלי ,
ואחרי היא שאלה האם הייתי בעוד גדודים או יחידות מיחידות , תשאל מאיפה היא מבינה אין לי מושג!
אחרי היא החלה לשאול איזה משימות הייתי עושה,
שאלה באיזה אזורים הייתי , והאם הייתי מחוץ למדינה ,
אני אגיד לך מה הייתי מופתע מהשאלות, ושאלה עוד מספר שאלות שאני לא זוכר אותם,
ואני אגיד לך יותר מיזה לא הייתי רוצה להסתיר משהו מהם ואז איך שהוא זה יתגלה ,
בצורה כזאת או אחרת ובשלב כל כך קריטי,
וכראה בשלב אחד המשמעותיים שאני מבצע בחיים שלי,
אז בגלל זה לא הייתה לי ברירה, תאמין לי שאני אחרון שהייתי רוצה שתחזיר לי את הפספורט , כי אני לחוץ בזמנים וזה דפק לנו את כל התוכנית ,עבודה , רישום לאוניברסיטה , קנית בית, ועוד הרבה דברים!

למעלה