היום הייתי בראיון לגרין קארד מבוסס נישואים מארץ
קצת רקע אני ואשתי מבצעים את התהליך מארץ איחוד משפחות אשתי היא בעלת האזרחות
התחלנו את התהליך שנה שעברה באוגוסט.
(לגבי הראיון ראיתי שאנשים שאלו האם זה מצבע באנגלית אז כן ,אבל יש אפשרות לבקש מתורגמן וזה בשפה הרוסית, ערבית, עברית)
הייתי היום בראיון לגרין קארד, בחלק הראשון ביקשו מימני את טופס 807 ( שחרור מצהל)אחרי זה את ה1040( irs) של שנת 2016, תעודת נישואין וזהו והכל הלך ממש חלק.
לאחר המתנה נקראתי שוב לחלון לטובת חלק ב :הראיון ,השאלות נשאלתי האם יש לנו ילדים , מה תחום עיסוק שלי, ואז של אישתי. והכין הכרנו, ואז שאלה על הוכחות של מעבר הראתי לה את כל ההוכחות: חשבון בנק אמריקאי שפתחנו, מיילים מאוניברסיטה, חיפוש עבודה, חיפוש דירה, מעבר מתא לירושלים לדירה בבעלותי על מנת שמעבר היה חלק , מכירה של כל הרכוש שלנו ,טיפ ( היא מאוד התרשמה שאשתי בחרה בבחירות לארצות הברית ופה היא כבר עצרה אותי, למרות שהיו לי עוד הרבה הוכחות.)
ובאמת הכל היה בסדר.
ואני שאלתי עם הכל בסדר עם הסופנסר והיא אמרה לי שהיא בדקה באמת הכל טוב יש מספיק כסף נזיל.
שאלה הכין נגור בארצות הברית והאם יש לנו כתובת שם,והאם אנו מתכונים להשכיר דירה,
ואז הגענו לשאלות על הצבא היא שאלה מה עשיתי בצבא , אמרתי ששררתי כקצין ללוחם עד דרגת סרן,
שאלה איפה שירתתי, ומה היו התפקידים ומשימות, אמרתי שחלק היו בכוחות מיוחדים של המדינה ,וחלק בגדודי החיר באיזה איזורים בארץ,
בשלב הזה היא החלה לחפור בעבר הצבאי שלי ושאלה האם גם שירתתי במודעין הישראלי אמרתי שלא,
לבסוף אמרה לי להמתין כמה דק , וחזרה אליי
היא אמרה לי שסיימנו את ראיון והיא מחזירה לי את הפספורט,
היא אמרה לי שהכל בסדר אבל אני צריך להכין קורות חיים על השירות הצבאי שלי ועל התעסוקה שלי אחרי הצבא, ואמרה לי להכין זאת ולשלוח במייל או יש אפשרות להביא את זה פיזית לקונסוליה.
ואחרי כמה ימים התקשרו אליי ויגידו לי להביא את הפספורט לטובת הגרין קארד,
היא גם הסבירה לי על המעטפות שאני אקבל מתי שאכנס לארצות הברית וכדומה, ואמרה לי להמתין ויקראו לי שוב לחלון , לאחר מספר דקות
נקראתי שוב לחלון , שבוא הוסבר לי מה אני צריך להביא על מנת לקבל את הגרין קארד,
ששאלתי למה אני צריך קורות חיים , אמר לי הפקיד שמבקשים זאת מאנשי צבאי, סייבר, והייטק, הוא אמר לי ששולחים זאת לארצות הברית ושם מאשרים את זה ואז שולחים להם תשובה שהכל בסדר וזהו ותוך חודש / שבועות אקבל את הגרין קארד..
לאחר הגעתי לבית הכנתי קורות חיים , ונסעתי חזרה לקונסולה על מנת לתת להם את הקורות חיים וגם שלחתי במייל,
שאלות:
האם מישהו חווה אותו מקרה??
אנחנו ממש מפחדים שבעקבות השירות שלי לא יאשרו לנו את הגרין קארד או הוא ידחה/ האם זה דבר חריג?
אנחנו ממש בחוסר אונים ??
ואני חייב לציין ;תודה רבה לכל אנשי הפורום המדהים הזה! בזכותם לא היינו מגעים שלב זה!
דורון,עידן,שני ועוד הרבה הרבה אנשים !