היום הייתי בראיון עבודה!

thesword

New member
היום הייתי בראיון עבודה!

היי לכולם.. ח-ז-ר-ת-י.. סורי, לפני הרבה זמן נכנסתי לפורום הזה אבל אח"כ לא יצא לי להיכנס לפורום בכלל. היום, ותודה לאל, יש לי את הזמן להשתתף בפורום הזה, אז אני לא יודע אם אומר ש "חזרתי" או ש"אני משתתף חדש" בכל מקרה, טוב לי להיות פה :). אז בקיצור, סיימתי תואר ראשון לפני כשנה, והיום סוף סוף היה לי ראיון עבודה (הראשון שאני עובר עד כה), אבל מה אגיד לכם, היה זוועה!!! זאת היית הפעם הראשונה שאני עושה ראיון עבודה, אבל לא יודע מה קרה לי בראיון, פשוט חשבתי שאני אילם, אף מלה לא יצאה לי מהפה. לא ידעתי מה לעשות.. המראיין ישב מולי והוא כל הזמן דיבר. בסוף, אנשים שאני מכיר שעובדים בחברה שם אמרו שהמראיין אמר שאני ביישן ושאני לא יכול להסתגל בעבודת צוות, למרות שזה ב-כ-ל-ל לא נכון!!! זה לא אני!!! יש לי חברים בכל הארץ, אני לא ביישן, אני חברמן מעולה, וברור לי שאני יכול להסתדר מעולה בעבודות צוות, כי עברתי כמה בתקופת הלימודים. אגב, בראיון העבודה שעשיתי לא שאל אותי המראיין על הגימגום שלי, לא יודע, למרות שהעבודה שמוצעת במשרה הזו היא לרובה עבודת מחשב. אבל מצד שני, זה היה נחמד :).. ואוו זה היה הראיון הראשון שאני עובד, ומקווה שיהיו עוד כמה בעתיד, ואז.. אני בטוח שאעשה את זה. (אגב, עוד לא קיבלתי את התשובה מהראיון שעשיתי היום, בכל מקרה לא כדאי לחשוב על זה וזה חבל).. אז.. עד לראיון הבא.. חבר'ה.. יש לכם הצעות מה לעשות ומה לא לעשות בראיונות??!!!!!! אודה לכם מאוד אם תעזרו לי!!!!.. אתם יכולים לשלוח לי אימיילים לכתובת שלי. ביי לכולם.

light blue

New member
בקשר לראיון עבודה

ראיון עבודה זה עסק מלחיץ, גם למישהו לא מגמגם. מניסיוני, כדאי מאוד להתכונן ברצינות לראיון. בד"כ רוב השאלות, לפחות בראיון ראשון, חוזרות על עצמן בכל מקום עבודה: 1. ספר לי על עצמך 2. למה אתה רוצה לעבוד אצלנו 3. מנה 3 יתרונות ו-3 חסרונות שלך ועוד מספר לא רב מידי של שאלות אני ואשתי היינו מתכוננים יחד לראיון עבודה. הייתי מכין את התשובות לכל השאלות האלו שחוזרות על עצמן, ואז היינו עושים סימולציה של ראיון כאשר היא המראיינת ואני המרואיין וככה משפרים את הזרימה של הראיון עד לקבלת תוצאות מעולות, שהיו עוזרות לי מאוד בראיון. כל כך התמקצענו בזה (גם אני עזרתי לה ככה להתכונן לראיונות עבודה) שחשבנו לפתוח עסק הכנה לראיונות עבודה. אז ככה שאני ממליץ על השיטה הזאת גם למי שלא מגמגם - זה פשוט משפר את הסיכויים בהמון

thesword

New member
אבל זה קשה..

אני עושה חזרות עם אדם שאני מכיר טוב מאוד, שאיתו אני מדבר חלק, כמעט שלא מגמגם. אבל אח"כ, בראיון העבודה המעשי, נוחת לפניך אדם שאתה לא מכיר בכלל, ואז....... . בראיון המעשי הכל משתנה, הסביבה, האדם שמולך וכל זה מלחיץ ואז הכל עובד כאילו שבכלל לא עשית הכנות לראיון.

gali90

New member
כייף לקרוא את ההודעה שלך..

יש בה הרבה תקווה וחיוניות... להמשך.. מאז שאני זוכרת את עצמי לא היה פרק זמן אפילו קצר שלא עבדתי בו. אבל, אני זוכרת היטב את דפיקות הלב והפחדים שהתרוצצו והשתוללו בליבי, מוכר עד כאב... הלחץ היה בעיקר שנגשתי לראיון עבודה במקצוע שלמדתי.. פי 4 מכל ראיון אחר... נראה לי שעדיף להוציא את הרוח מהמפרשים..ולהודיע למראיין חגיגית שיש לך בעיה בגמגום שמתבטאת יותר במצב לחץ..(כמו עכשיו) .. אבל זה לא משפיע על התפקוד שלך.. זה בד"כ שובר קרח. זה בטח עדיף לדעתי, מאשר להתפרש כ חסר ביטחון או אחד שבקושי מוציא מילה מהפה. אצלי זה עבד. אחלת לך הרבה הצלחה בראיונות עבודה.. תראה איך הכל ישכחך אחרי שתתקבל.....

thesword

New member
ואללה!!

ת'אמת לא חשבתי על זה :( וממש חבל!!! אבל שנייה.. באיזה שלב בדיוק כדאי להשליך את ה"פצצה" הזו??? ומה קורה אם בכלל לא שואלים אודות הגימגום שלך? (שזה מה שקרה אצלי)

gali90

New member
אין חוקים וכללים...

נראה לי עדיף להשחיל את המידע איפשהוא בתחילת הראיון..כדי שאתה תהיה נינוח יותר והמראיין יבין מה עובר עלייך. תחשוב עם עצמך על נוסח מתאים להגיד .. משהו שתחזור עליו לבד הרבה ואז יהיה לך נוח להגיד למראיין. מעטים המראיינים שישאלו אותך על הגמגום - זה יותר מכובד עם אתה מקדים אותם .. יכול להיות שהמראיינים נבוכים או לא רוצים להביך אותך אז לכן הם לא שואלים על הגמגום .אל תחכה שישאלו אותך.. עדיף שתאמר לפני כן.. זה גם יכול להרגיע אותך. אותי זה הרגיע. בהצלחה רבה.

shuky63

New member
תראה,לאחר שדיברת שניים שלושה

משפטים המראיין כבר הבין שיש לך בעיה.הוא במבוכה בדרך כלל ואם ישאל על זה זה יהיה לקראת סוף הראיון,אז למה לא להוריד את המבוכה שלו והמתח שלך ולהגיד משפט כמו:שמת לב שאני מגמגם,זה קורה בדרך כלל כשאני מתרגש מאד כמו כאן בראיון.בתוך צוות שאני מכיר טוב אין לי בעיה. הרי אתה לא הולך לעבוד בעבודה שרובה מול קהל ואם יש חשש למראיין אם להעסיק אותך בגלל הגימגום זה חשש אם תסתדר בעבודת צוות,וכדי לתקוף את החשש הזה כמה שיותר מהר. מנסיון שיחה של כמה משפטים על הגימגום מפחיתה פלאים את הלחץ ואיתו את הגימגום.

light blue

New member
מסכים עם גלי ושוקי

וזה מה ששכחתי לכתוב בהודעה הקודמת. אני ממליץ מאוד לשים את הגמגום על השולחן. לדעתי זה ימנע מחסומים תקשורתיים בינך לבין המראיין. בראיון שהיה לי לפני כמה שנים, הזכרתי את זה מעט אחרי תחילת השיחה, ובסוף הראיון דיברנו על הגמגום איזה רבע שעה, הכל גלוי ופתוח, כמובן להשתדל לתת דגש לנקודות החיוביות שמחפות על דיבור לא טוב (מיותר לציין שעברתי את הראיון:)) ובקשר לאימונים לפני: לי זה עוזר, אם הייתי צריך גם לחשוב איך לבנות תשובה וגם מה להגיד בה כאשר שואלים אותי "ספר לי על עצמך", זה היה יוצא הרבה פחות טוב. גם מבחינת השטף, וגם מבחינת המסר שאני רוצה להעביר. ולכן אני ממליץ לכל אחד לפני ראיון, בין אם הוא מגמגם ובין אם לאו - להתכונן לראיון כמה שיותר טוב.

thesword

New member
תודה לכם!

אז הראיון הראשון שלי עבר, תם, נגמר (למרות שעדיין ללא תשובה, אבל ברור לי מה תהיה התשובה).. בכל מקרה, עכשיו יש לי כלים להתמודד עם הראיון הבא (כשיבוא, אבל הוא יבוא, אני בטוח).. אז תודה לכולכם על ההצעות, אבל שיט, איך לא חשבתי על זה קודם?!!!!! :).. בראיון הבא אני בטוח שאצליח, ואז..... . ;)

למעלה