היום הילד שלי שאל אותי שאלה

מגי 336

New member
היום הילד שלי שאל אותי שאלה

אמא, הוא שאל כשהיה תוהו ובוהו אז איפה היה אלוהים? אמרתי לו שאלוהים תמיד היה, ביקום, בחלל... ואז הוא שאל - אבל לא היה כלום, היה חלל ריק... אז כמה זמן אלוהים חיכה עד שהחליט לברוא את העולם? הסברתי לו את מושג האינ-זמן בחלל, הסברתי לו שמושג הזמן הוא מושג שקיים רק בעולם, ובחלל, במקום בו נמצא אלוהים ונמצאות הנשמות והמלאכים - אין זמן. ציירתי לו חרוט עם קו הזמן בבסיסו, והסברתי לו שמחוץ לאותו חרוט שהוא מימד הזמן, נמצא אלוהים, ולכן אי אפשר להגדיר ולחשוב במושגים שאנו מכירים את זמן ההמתנה שלו בין הריק לבין הבחירה לברוא עולם. הוא כל כך שמח שיש מי שמבין על מה הוא מדבר ומה הוא שואל... אמרתי לו שהוא תמיד יכול לפנות אלי בשאלות מסוג זה ואחרות. האם ילדיכם פונים אליכם בשאלות כאלה? כיצד אתם עונים להם? אשמח ללמוד ולשמוע חוויות

דגנית

New member
אמא חכמה לילד חכם ../images/Emo57.gif

אני הייתי שואלת שאלות מוזרות.. מעניין מתי הפסקתי לשאול
[במחשבה שניה, לא הפסקתי לשאול
]

mbar30

New member
ילד מעניין ישלך בן כמה הוא?

אאל"ט לאמיר (בן 7) היו כל מני תהיות בגיל צעיר יותר הייתי עונה לו תשובות - כמו למבוגר והוא הבין .. שאלות מכל מיני תחומים. למה המים בים כחולים? למה יש כל כך הרבה מלח? לפני כ 4 שנים השאלות הפכו להיות יותר קונבנציונאליות אולי כי פחות יכולתי להקדיש לו זמן איכות (והמון סיפורים ....) המחשבה שלי היום היא שונה לתת לילד להתפתח לפי היכולות הטבעיות

angelitush1

New member
איזו שאלה מדהימה...

והתשובה והדוגמא מעולות.!!!! אני גם נוהגת להסביר בגובה העניים בכל שאלה שהם שואלים. לנסות להפשיט ולהמחיש ככל האפשר לרמתם.

אני Tamara

New member
מגי, חשיבה חכמה...

באמת מפתיע! אצלי יש כל מיני שאלות על אלוהים, אבל הרבה יותר פשוטות. כמו אמא למה אי אפשר לראות את אלוהים( אני עונה שאי אפשר אבל הוא נמצא בכל מקום ובלב שלנו) או למה היא מדברת לאלוהים והוא לא עונה לה...אז אני עונה שהוא שומע אותה ועונה לה בלב שלה... מכיוון שהיא בת שבע כמעט, וגם קצת תמימה כזו, היא מקבלת את התשובות שלי כהלכתן. מכאן האחריות כל כך גדולה... פעם נכנסנו קצת יותר לעומק לגלגול נשמות, אז היא אמרה פתאום, אמא את זה אני לא מבינה, אני קטנה מדי... אבל זה מקסים לראות איך יש ילדים עם אמונה טבעית בלב באלוהים, גם אם לא קיבלו מורשת כזו בבית.

אני חושבת שיותר קל לילדים להאמין באלוהים

להרגיש שיש מין אבא כזה גדול ששומר על כולם שעושה דברים מופלאים....

yifatushtush

New member
נכוון../images/Emo13.gif

אנחנו משפחה דתייה וממש כיף לי עם האבא הגדול הזה

מדהים../images/Emo99.gifבאמת יש לו מזל../images/Emo57.gif

שאמא שלו מבינה אותו
ילד חכם
נועם פירקה אתמול שעון שכבר מזמן לא עבד ועוד איזה רשמקול ישן נושן וגילתה את השבב. היא היתה מוקסמת מהגילוי ושאלה בשיא הרצינות אם גם לנו בגוף יש שבב?....ולמה לא?

למעלה