היום הכנתי לראשונה "פריקת כתף" בהשראת הכלב שלי

yair_bar

New member
מנהל
היום הכנתי לראשונה "פריקת כתף" בהשראת הכלב שלי

אני יודע שהמונח קשור לעולם הרפואה, אבל אימצתי אותו בחום לתבשיל ומיד תבינו למה.

עשיתי ביום חמישי קניות והיה בסופר כתף טרי שנראה טוב במחיר זול. החלטתי להכין "צלי" שיהיה לי לשבוע הבא לעבודה.

אטמתי את קוביות הבשר מכל הצדדים, הוספתי מים כמעט עד כיסוי של הבשר, תיבלתי בחוויאג' תימני, מלח ופלפל והבאתי לרתיחה.

הנמכתי מעט את האש ובישלתי עם מכסה עוד 3 שעות.

הוספתי סחוג ביתי, עגבניות קצוצות לקוביות וחבילת במיה קפואה.

בישלתי עוד שעה וכיביתי.

אחרי שעה באתי להעביר את הצלי לקופסאות והכלב שלי התיישב ליד הרגליים שלי עם פרצוף מתחנן. לקחתי חתיכת בשר ועם סכין חתכתי לו לפרוסות דקות.

ואז אמרתי לעצמי - למה שאני לא אחתוך את כל הבשר גם לעצמי?

אחרי שתי קוביות הבנתי שאני מפספס משהו והתחלקתי לפרק באמצעות הידיים את הבשר לחתיכות קטנות וטעימות.

ככה קיבלתי המון בשר מפורק טעים ביותר. החזרתי חזרה לרוטב והבשר התמזג עם הרוטב וזה יצא פשוט חגיגה.

מחר אני אקנה בערב בגט ואכין לעצמי כריך עם מיונז, הבשר וקולסלאו - יש לי תחושה שזה הולך להיות לא רע בכלל.

פעם הבאה אכין עם תיבול ניטראלי ואחרי פירוק הבשר אכניס אותו לרוטב ברביקיו סמיך
 

Maldini Girl

New member
נשמע מוצלח

יש מקום נפלא בירושלים שעושים מנה של תבשיל כזה בפיתה, יחד עם מיונז וחריף. וזה פשוט מהמם.
לי נשמע גם שילך טוב עם אורז לבן.
&nbsp
מעניין לשאול באיזה סופר אתה קונה? אולי גם אצלינו אפשר למצוא בשר בזול?
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
הפעם קניתי בברקת

נחשפתי לעלון מבצעים ועברתי בשעה שידעתי שיהיה די ריק אז נכנסתי לראות בעין את הבשר כדי להחליט אם מתאים לי.
&nbsp
כתף טרי עלה 39 לקילו.
&nbsp
הבשר היה טוב ובהחלט שווה את המחיר.
&nbsp
איך קוראים למקום בירושלים? אני זומם על סופ"ש ארוך בקרוב ויכול להתאים לי כחלק מסיור האוכל (כבר תקופה מתחשק לי רוגלעך של מרציפן)
 

Maldini Girl

New member
המקום נקרא

"דוויני פיתה בר", נמצא ליד השוק. מקום חמוד להפליא.
 

TCHM

New member
זה משהו אחר לחלוטין...

הוא מכין בשר צלי (מבושל) ומפורק.
הם מוכרים בשר צלוי קצוץ/פרוס בפיתה, את זה מכרו בסטיקיית
חצות כבר לפני שנים.
טעים? אולי, אבל שונה לחלוטין ממה שיאיר הכין.
 

Maldini Girl

New member
האמת שלא

הם מכינים תבשיל בשר בבישול ארוך. אולי הכוונה שיהיה פרוס, בפועל הוא יוצא מפורר בתוך הפיתה. לא יודעת מה היה בסטקיות יודעת מה יש שם. נשמע לי מאד דומה גם אם לא מדובר באותו נתח.
 

TCHM

New member
מה שאני קיבלתי שם לא היה דומה...

למה שאת רואה בתמונות שצירפתי.
בלי קשר המקום אכן נחמד.
 

Maldini Girl

New member
לא דיברתי על התמונות שצירפת

אלא על הקונספט של מה שיאיר הכין אם השתרשר בטעות אל התמונות שלך אז סורי
 

Maldini Girl

New member
בכנות, לא ממש מבינה

מה העניין..
עניתי לו שיש משהו דומה במקום מסוים. אתה טוען שלא, אני טוענת שכן. אני לא ממש מבינה על מה הויכוח. צר לי אם אני לא יורדת לדקויות עד רמת הנתח בו משתמשים. לא מבינה למה זה כ"כ צורם לך שאתה ממש מרגיש צורך להתווכח איתי על הנושא. חבל, אני בטוחה ששנינו יכולים לתרום לפורום יותר מזה.
 

TCHM

New member
גברת צעירה, זה לא ויכוח, כל אחד רשאי לאמר את דעתו...

זה גם ממש לא צורם לי אבל להעיר לך אפשר גם אם דעתי
אינה מתיישבת עם דעתך.
בבישול כן יש לרדת לרמת הנתח, לרמת ההכנה הנכונה
וגם להתעסק בפרטים הקטנים, זה מה שהופך אוכל לטוב.
לא מתאים לך? תתעלמי.
 

yair_bar

New member
מנהל
הכל בסדר. אין צורך לריב

עשיתם לי חשק להגיע לירושלים לנסות את המנה - מקווה שייצא לי בשבועיים הקרובים.
&nbsp
קראתי גם כמה דברים טובים על קדוש אז אשתדל לעבור גם שם
 

TCHM

New member
כתבתי על זה בעבר...


אני מכין עם נתח צוואר.







 

yair_bar

New member
מנהל
התמונות נראות שגעון

תגיד, בדיוק חשבתי לעצמי - עדיף להכין מנתח שלם או לחתוך לקוביות?
 

TCHM

New member
לא ממש משנה...

כמובן שלבשל נתח שלם (כך אני עושה) אורך זמן ארוך יותר
אבל טעמי הבשר מודגשים יותר. נתח הצוואר שמן יותר ומצוין
לצורך הכנה זאת. נתח כתף הייתי חותך לקוביות גדולות מאד.

אני לא משתמש בתיבול חריג אלא בתיבול ציר בקר רגיל בתוספת
ירקות שורש ומעט עשבי תיבול, הרוטב שנוצר + מעט מהירקות
נטחנים בבלנדר מוט.
מבשל את הנתח עד שהוא מתחיל להתפרק, מפרק אותו ל"חוטים"
ומוסיף לרוטב.
נשמר מצוין במקרר 3-4 ימים ובמקפיא לזמן ארוך.
 

TCHM

New member
נתחים נוספים שמתאימים לצורך המתכון...

פלדה (17)
כף (16)
שריר אחורי (18)
פולקה (5)
פאלש פילה (6)
אז אם יש הזדמניות במחיר טוב כדאי להכין ולהקפיא במנות לפי הצריכה.
אפשר לשמור ברוטב או להקפיא את הרוטב בנפרד.
אפשר לשנות תיבול ברוטב בזמן החימום לאחר הקפאה.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לך מתכון לבצל כבוש/מוחמץ?

אני רוצה לשים מהבשר בלחמניה עם בצל מוחמץ מעל.
&nbsp
אכלתי כזה לא מזמן בהמבורגריה נחמדה מאד באלנבי בשם אמריקה.
&nbsp
נראה לי יתאים מאד לכריך כזה
 

TCHM

New member
כן...

תחצה 2 בצלים סגולים לחצי ותפרוס אותם ל-3 מ"מ.
3 כפות שמןבסיר, להכניס את הבצל ולערבב, לכסות ולטגן בבחישה
מדי פעם עד לשקיפות בלבד.
לצקת חצי גובה הבצלים חומץ (אני משתמש במקרה זה רק בבלסמי)
להשלים עם מים, 2 כפות סוכר חום בהיר, 1 כף מלח, 1/4 כפית תימין
יבש, קורט או לפי הטעם פתיתי צ'ילי, 5 גרגרי פלפל אנגלי...
לערבב ולהביא לרתיחה, לבשל מעט עד המסת הסוכר ולהסיר מהאש.
לטעום ולתקן תיבול של מתיקות/מלח/צ'ילי לפי הטעם ולהעביר לצנצנת,
לסגור ולהניח לצינון מלא, לצקת מעט שמן זית מעל ולשמור במקרר.
אפשר להשתמש בחומץ רגיל, חומץ תפוחים, חומץ יין או בלסמי.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה. בסוף השבוע אכין שוב בשר לכריכים ואחמיץ גם בצל

 
זנב

אותה שיטה (פירוק) עובדת מצוין עם זנב שור. מי שעדין לא ניסה - מומלץ. תבשיל טעים מאוד. אני מניח שהעצמות (החוליות) שלאורך הזנב תורמות לטעם.
כאשר הבשר מבושל דיו, מוציאים את החוליות, ומפרקים/מפוררים מהן את הבשר ומחזירים לסיר.
 
למעלה