היום הכנתי לראשונה "פריקת כתף" בהשראת הכלב שלי
אני יודע שהמונח קשור לעולם הרפואה, אבל אימצתי אותו בחום לתבשיל ומיד תבינו למה.
עשיתי ביום חמישי קניות והיה בסופר כתף טרי שנראה טוב במחיר זול. החלטתי להכין "צלי" שיהיה לי לשבוע הבא לעבודה.
אטמתי את קוביות הבשר מכל הצדדים, הוספתי מים כמעט עד כיסוי של הבשר, תיבלתי בחוויאג' תימני, מלח ופלפל והבאתי לרתיחה.
הנמכתי מעט את האש ובישלתי עם מכסה עוד 3 שעות.
הוספתי סחוג ביתי, עגבניות קצוצות לקוביות וחבילת במיה קפואה.
בישלתי עוד שעה וכיביתי.
אחרי שעה באתי להעביר את הצלי לקופסאות והכלב שלי התיישב ליד הרגליים שלי עם פרצוף מתחנן. לקחתי חתיכת בשר ועם סכין חתכתי לו לפרוסות דקות.
ואז אמרתי לעצמי - למה שאני לא אחתוך את כל הבשר גם לעצמי?
אחרי שתי קוביות הבנתי שאני מפספס משהו והתחלקתי לפרק באמצעות הידיים את הבשר לחתיכות קטנות וטעימות.
ככה קיבלתי המון בשר מפורק טעים ביותר. החזרתי חזרה לרוטב והבשר התמזג עם הרוטב וזה יצא פשוט חגיגה.
מחר אני אקנה בערב בגט ואכין לעצמי כריך עם מיונז, הבשר וקולסלאו - יש לי תחושה שזה הולך להיות לא רע בכלל.
פעם הבאה אכין עם תיבול ניטראלי ואחרי פירוק הבשר אכניס אותו לרוטב ברביקיו סמיך
אני יודע שהמונח קשור לעולם הרפואה, אבל אימצתי אותו בחום לתבשיל ומיד תבינו למה.
עשיתי ביום חמישי קניות והיה בסופר כתף טרי שנראה טוב במחיר זול. החלטתי להכין "צלי" שיהיה לי לשבוע הבא לעבודה.
אטמתי את קוביות הבשר מכל הצדדים, הוספתי מים כמעט עד כיסוי של הבשר, תיבלתי בחוויאג' תימני, מלח ופלפל והבאתי לרתיחה.
הנמכתי מעט את האש ובישלתי עם מכסה עוד 3 שעות.
הוספתי סחוג ביתי, עגבניות קצוצות לקוביות וחבילת במיה קפואה.
בישלתי עוד שעה וכיביתי.
אחרי שעה באתי להעביר את הצלי לקופסאות והכלב שלי התיישב ליד הרגליים שלי עם פרצוף מתחנן. לקחתי חתיכת בשר ועם סכין חתכתי לו לפרוסות דקות.
ואז אמרתי לעצמי - למה שאני לא אחתוך את כל הבשר גם לעצמי?
אחרי שתי קוביות הבנתי שאני מפספס משהו והתחלקתי לפרק באמצעות הידיים את הבשר לחתיכות קטנות וטעימות.
ככה קיבלתי המון בשר מפורק טעים ביותר. החזרתי חזרה לרוטב והבשר התמזג עם הרוטב וזה יצא פשוט חגיגה.
מחר אני אקנה בערב בגט ואכין לעצמי כריך עם מיונז, הבשר וקולסלאו - יש לי תחושה שזה הולך להיות לא רע בכלל.
פעם הבאה אכין עם תיבול ניטראלי ואחרי פירוק הבשר אכניס אותו לרוטב ברביקיו סמיך