היום הכנתי ספגטי בולונז וגם ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות
הבולונז כרגיל:
חומרי גלם:
כ-1 ק"ג של בשר בקר טחון (פעמיים) מבשר טרי
1 בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות של 2 מ"מ
4-5 גבעולי סלרי חתוך לקוביות של 2 מ"מ
500 גר' רסק עגבניות
1 פולפה של MUTTI
ראש שום מקולף וחתוך דק
1 כוס יין אדום יבש
מלח, לפלפל שחור, פפריקה מתוקה ושמן זית.
מים רותחים לפי הצורך...
אופן הכנה:
מאדה קלות את הבצל עם מלח, מוסיף את הזגר והסלרי, מבשל כ-15 דק' על אש נמוכה. מתבל בפפריקה ופלפל שחור.
מוסיף את הבשר ומפרק לפירורים עם תרבד עד שמשחים ומשנה צבע.
מוסיף את הרסק והפולפה, ומנקה את האריזות עם מעט מיים רותחים
מוסיף את השום
מביא לרתיחה, מנמיך ומבשל כשעה על אש קטנה. מערבב מדי פעם שלא ידבק לתחתית.
מוסיף את היין ומבשל עוד כשעה.
רוטב עגבניות עם כדורי בשר:
חומרי גלם:
חצי קילו בשר טחון (ראה למעלה)
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה דק
ביצה 1
מלח, פלפל שחור ואורגנו יבש.
מערבב הכל ולש עד לתערובת אחידה.
מגלגל כדורים בגודל של כדור פינגפונג.
מניח במקרר לנוח
רוטב:
בצל קצוץ
פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
תבלין אורגנו טרי קצוץ דק
בקבוק פאסטה של MUTTI
פולפה 1 של MUTTI
שמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
מאדה קלות את הבצל והפלפל עם מעט מלח
מוסיף את הפאסטה והפולפה, מנקה את הכלים על מעט מים רותחים.
מוסיף את האורגנו
מביא לרתיחה ומשאיר לרתוח על אש קטנה.
במחבת גדולה שם שמן קנולה (כ-1.5 ס"מ)
מטגל את כדורי הבשר מ-2 הצדדים, להשחמה יפה
מעביר את כדורי הבשר לרוטב עגבניות
מבשל יחד לפחות חצי שעה.
מרתיח מים, שם מעט מלח ואת הפסטה (ספגטי)
אחרי כ-9 דקות מסנן ומגיש עם הרטבים.
מפזר מלמעלה גבינת גראנו פדנו, ומקשט בכמה עלי בזיליקום טריים.
בתיאבון...
הבולונז כרגיל:
חומרי גלם:
כ-1 ק"ג של בשר בקר טחון (פעמיים) מבשר טרי
1 בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות של 2 מ"מ
4-5 גבעולי סלרי חתוך לקוביות של 2 מ"מ
500 גר' רסק עגבניות
1 פולפה של MUTTI
ראש שום מקולף וחתוך דק
1 כוס יין אדום יבש
מלח, לפלפל שחור, פפריקה מתוקה ושמן זית.
מים רותחים לפי הצורך...
אופן הכנה:
מאדה קלות את הבצל עם מלח, מוסיף את הזגר והסלרי, מבשל כ-15 דק' על אש נמוכה. מתבל בפפריקה ופלפל שחור.
מוסיף את הבשר ומפרק לפירורים עם תרבד עד שמשחים ומשנה צבע.
מוסיף את הרסק והפולפה, ומנקה את האריזות עם מעט מיים רותחים
מוסיף את השום
מביא לרתיחה, מנמיך ומבשל כשעה על אש קטנה. מערבב מדי פעם שלא ידבק לתחתית.
מוסיף את היין ומבשל עוד כשעה.
רוטב עגבניות עם כדורי בשר:
חומרי גלם:
חצי קילו בשר טחון (ראה למעלה)
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה דק
ביצה 1
מלח, פלפל שחור ואורגנו יבש.
מערבב הכל ולש עד לתערובת אחידה.
מגלגל כדורים בגודל של כדור פינגפונג.
מניח במקרר לנוח
רוטב:
בצל קצוץ
פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
תבלין אורגנו טרי קצוץ דק
בקבוק פאסטה של MUTTI
פולפה 1 של MUTTI
שמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
מאדה קלות את הבצל והפלפל עם מעט מלח
מוסיף את הפאסטה והפולפה, מנקה את הכלים על מעט מים רותחים.
מוסיף את האורגנו
מביא לרתיחה ומשאיר לרתוח על אש קטנה.
במחבת גדולה שם שמן קנולה (כ-1.5 ס"מ)
מטגל את כדורי הבשר מ-2 הצדדים, להשחמה יפה
מעביר את כדורי הבשר לרוטב עגבניות
מבשל יחד לפחות חצי שעה.
מרתיח מים, שם מעט מלח ואת הפסטה (ספגטי)
אחרי כ-9 דקות מסנן ומגיש עם הרטבים.
מפזר מלמעלה גבינת גראנו פדנו, ומקשט בכמה עלי בזיליקום טריים.
בתיאבון...