היום הכנתי פוקצ'ה מבצק של לחמאג'ון

היום הכנתי פוקצ'ה מבצק של לחמאג'ון

בקערה ערבבתי [חצי ק"ג קמח לבן + כפית מלח גס + 25 גרם שמרים יבשים] עם 2 כוסות מים מינרליים חמימים, ולשתי ביד על משטח שיש משומן בשמן זית [לישה, משהו כמו 2 דקות]. החזרתי הבצק לקערה, יצקתי סביבו 4 כפות שמן זית והמשכתי ללוש עוד איזה 2 דקות. כיסיתי במגבת והתפחתי שעה: בינתיים חימממתי תנור ל 180 מעלות. הוצאתי הבצק, ניקזתי מעט אוויר באמצעות כמה חבטות ושיטחתי בידיים [לא במערוך], הנחתי נייר אפיה ע"ג משטח צליה עגול ששינה ייעוד מסטייקים לפוקצ'ות, הנחתי את הבצק ע"ג הנייר, פיזרתי עליו מלח גס - ולתנור עד להשחמה.
 
זה מקור המתכון ללחמאג'ון

מתוך הספר "הבישול הלבנוני" של גרסיה גרגו / לבצק: 500 גרם קמח 1 וחצי כוסות מים (לפי הצורך) 1 כפית מלח 25 גרם שמרים יבשים ללוש את החומרים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. להניח הבצק בקערה לשפוך סביב רבע כוס שמן ולהחדיר השמן לבצק. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה כחצי שעה. לאחר ההתפחה לחלק הבצק לכ- 25 כדורי פינג פונג. למלית: 400 גרם בשר בקר טחון 50 גרם רסק עגבניות 1 כוס פטרוזילה קצוצה 1 כף שמן 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף מיץ לימון (*אנחנו אוהבים יותר) 1/2 כפית פלפל שחור קורט קינמון 2 כפות דבש רימונים (* או להוסיף עוד לימון) 1 כף מלח צנוברים מטוגנים לקישוט (לא חובה) מערבבים את החומרים לעיסה אחידה. אופן ההכנה: טובלים את אצבעות הידיים במעט שמן ומותחים כל כדור בצק עד שמתקבל ריבוע. מקפלים שוליים למרכז כך שמתקבל מלבן, שוב מותחים מקבלים לשניים לאורך כדי שיווצר שוב ריבוע (*המטרה היא להגיע לריבוע קפלים כדי שתהיה לו איזושהי "קרקעית" למילוי - הריבוע נשאר שטוח אבל באפיה המלית כאילו שוקעת שתוכו). מניחים כף מהמלית על כל ריבוע ומהדקים קלות. ניתן לפזר צוברים מעל. אופים כעשרים דקות בחום בינוני גבוה, עד שהמאפה מזהיב.
 
הערה למתכון לחמאג'ון

למרות שלא מצויין בגוף המתכון, מן הראוי לציין כי שמרים יבשים שונאים מים קרים ומחבבים מים חמימים, כלומר - יש לחמם את המים לפני הוספתם ל- "יבשים".
 
בהמשך חיללתי את הקודש באופן הבא ../images/Emo190.gif

1. בסיר יציקה רחב טיגנתי [בסדר, בסדר - הקפצתי] 3 בצלים קצוצים. 2. בסיר קטן, נפרד, בישלתי את תוכנה של קופסת שימורי אפונה וגזר + קופסת שימורי שעועית אפויה ברוטב עגבניות + מים מינרליים כנפח 2 הקופסאות + 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף [כן, אבקת מרק] + המון שום קצוץ + כוסברה יבשה טחונה. 3. חתכתי 5 סטייקים אנטריקוט בעובי של 1 ס"מ, לריבועים של 2X2 ס"מ. 4. בעזרת מרית ערמתי את הבצל המטוגן על חציו האחד של סיר הטיגון, ואילו על החצי הפנוי טיגנתי [בסדר, הקפצתי] את ריבועי האנטריקוט ועשיתי זאת ב - 3 סבבים כדי למנוע תהליך של בישול. טיגון ריבועי הבשר - רק עד שהבשר משנה את צבעו לאפור. 5. יצקתי את תכולת סיר השימורים הרותח ע"ג סיר ריבועי הסטייקים ובישלתי 3 דקות. 6. כיביתי, ריירתי ואכלתי.
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif לבריאות....זה נשמע אילתור נהדר

 
למעלה