היום הכנתי ראשי ארטישוק ממולא ראו

LANIT1

New member
היום הכנתי ראשי ארטישוק ממולא ראו

צילמתי להעביר לפורום מתכונים אבל תחילה את כל הצלחותי אני מעבירה קודם ל-
פורום מגדל העמק.. ראשי ארטישוק ממולאים בבשר טחון ..
 

frige

New member
יפה, יפה והנה ארוחת שישי אצלנו

חריימה מדג נסיכת הנילוס לפני הבישול מסודר בסיר
 

frige

New member
ואניטה, במיוחד בשבילך - מפרום

ראיתי ששאלת במתכונים. בטוניסאית קוראים לזה BULET.
 

frige

New member
ומתכון - מפרום

חותכים תפוחי אדמה לפרוסות וזורים עליהם מלח ומשרים חצי שעה בערך. שוטפים טוב טוב. בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בצל קצוץ, ביצה, פרוסת חלה רטובה. בין 2 פרוסות תפוח אדמה לשים קציצה מתערובת הבשר. טובלים בקמח. טובלים בביצה מוערבבת עם כף רסק עגבניות, טיפה מים, מלח ופלפל. מטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן. מסדרים את המפרום בסיר ומים עד חצי גובה המפרום ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה (לאחר שרותח) עם מכסה. יש ששמים רסק עגבניות עם המים בסיר לבישול.
 

frige

New member
אני עושה גם

עם כרובית, קישואים, ארטישוק וגמבה.
 

S r 35

New member
בתור רומניה גאה אימצתי את המפרום

נראה לי טעים יאמי ... תודה שרית
מקווה שגם החבר'ה שלי יחשבו ככה. שרית, כמו תמיד אני מלאת התפעלות ותגידי, אחרי כל הבישולים האלה איך את מצליחה להישאר רזה? ...
 

frige

New member
תודה שרה

מקווה לראותך ביום חמישי. וכשעושים את כל האוכל בין ריצות וסידורים ובין להאכיל את הילדים ובין לחתל אותם ובין להרים אותם ולשבת לשחק איתם ושוב לקום להכין את האוכל ופתאום להרים אותם, עם כל זה איך אפשר גם להכניס משהו לפה??? העיקר שהבישולים יוצאים טוב
ושרק אילו יהיו ה"צרות" שלנו. הלוואי עליי "צרות" כאילו, כל החיים.
. שרית
 

frige

New member
ועוגה שהכנתי להראל לגן היום

עשינו לו יומולדת גם בגן
 

LANIT1

New member
כל זה הכנת ליום שישי?נראה טעים

והמפרום.. נראה טוב הוא בלי רוטב? העוגה הכנת בתבנית מיוחדת או בחד פעמי? בקיצור הכל מדהים? מה עשיתם היום, ניצלתם את השמש?
 

frige

New member
הי אניטה,

כן, את כל זה הכנתי ועוד עד כניסת השבת וכמובן שגם היתה יומולדת להראל בגן באותו יום אבל שרדתי. המפרום הוא בבישול רק של מים. ניתן להוסיף לו כף רסק עגבניות או אפילו לעשות רוטב אדום: לטגן בצל, להוסיף עגבניות חתוכות ולבשל כך איזה 15 דקות, להוסיף רסק עגבניות, לתבל, קצת קטשופ אפילו, את המפרום להכניס לסיר ולמלא מים עד 3/4 מגובה המפרום ולבשל ככה שעה - שעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. אתמול נסענו לאח שלי, הוא עבר לגור עם חברה שלו בכפר יונה. נסענו כל המשפחות היו שם ואכלנו על האש במוצאי שבת. היה ממש נחמד. ת'אמת, חשבנו ייבשר לנו משהו, אבל לא
. יום נפלא. שרית
 

S r 35

New member
נראה יאמי ...

בקצב הזה נראה לי שנעשה את המפגש אצל אניטה או שרית
מי צריך בית קפה או מסעדה? ...
 

LANIT1

New member
ראית ראית.. אפשר מפגש וכל אחד יביא

משהו , אבל כדי שנשב בנחת ללא ילדים ו/או בעלים כדאי שנעשה זאת רחוק מהבית.. ככה ננוח לא נהיה לחוצים שילד זה או אחר יבכה... לנהנה לנו מהמפגש כמו שצריך..
 

S r 35

New member
אניטה אמרתי את זה בצחוק

ברור שיהיה כייף לצאת ולשבת באיזהשהו מקום בלי אף אחד על הראש. חוץ מזה אחרי כל העבודה הקשה - גם אם אתן עושות את זה מתוך אהבה - מגיע לשרית ולך ערב אחד עם מאכלים שאחרים בישלו לכם לא?
 

frige

New member
צחוק או לא צחוק

בכיף הייתי מכינה ארוחה חלבית מדהימה לכולם. אבל לאן אני אבריח את הבעל עם הילדים? זו השאלה (חושבת.... מהרהרת.....). אולי כשייגדלו יותר. אבל את לא יודעת עד כמה אשמח לארח ולתת לכולם לטעום במו חיכם (חיך ברבים) את המטעמים שלי. יום יבוא...... יום נפלא. שרית
 

dafgol

New member
YYYY שתהיי לי בריאה כבר אמרתי ?

אני מורעבת רק מלחשוב על מפרום..... ראשי ארטישוק ממולאים לא אכלתי אף פעם....... יו אני רעבה עכשיו.....
 
למעלה