ומתכון - מפרום
חותכים תפוחי אדמה לפרוסות וזורים עליהם מלח ומשרים חצי שעה בערך. שוטפים טוב טוב. בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בצל קצוץ, ביצה, פרוסת חלה רטובה. בין 2 פרוסות תפוח אדמה לשים קציצה מתערובת הבשר. טובלים בקמח. טובלים בביצה מוערבבת עם כף רסק עגבניות, טיפה מים, מלח ופלפל. מטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן. מסדרים את המפרום בסיר ומים עד חצי גובה המפרום ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה (לאחר שרותח) עם מכסה. יש ששמים רסק עגבניות עם המים בסיר לבישול.