היום הלכתי לראות אקווריום

י-וס-י

New member
היום הלכתי לראות אקווריום

יש מבצע כזה: אקווריום פנורמי מטר אורך עם מעמד מתחת עם כל הציוד בערך 800 ש"ח. כיון שאני רוצה ציוד טוב בשביל דגים טרופיים וצמחים אני אצטרך כנראה לשנות את הציוד שאני מקבל וזה לא אכפת לי, מה אני צריך איזה ציוד ? תודה מראש.

dz108

New member
מה כלול במבצע?

כמו כן, מאיפה אתה בארץ? (שנוכל להפנות אותך לחנויות באיזור). מה התקציב?

י-וס-י

New member
המבצע כולל הכל דהיינו

שולחן לאקווריום, אקווריום פנורמי מטר אורך, חצץ, פילטר פנימי אטמן, משאבת חמצן + אבן אויר, תאורה, חימום, אולי עוד משהו ששכחתי. אני מאיזור ירושלים. התקציב נניח באיזור האלף ש"ח. תודה מראש.

גלעד cool7

New member
אני אישית...

הייתי מחליף את החצץ שהם נותנים לך לגבישי קוורץ לבן, אם הוא לא היה ככה כבר. אם יש אפשרות תחליף לפילטר חיצוני חזק. אם אין אפשרות אז אתה צריך שיהיה אחד חשמלי ואחד תא ביולוגי, ככה תקבל סינון חזק גם לחלקים גדולים שמלכלכים את המים וגם לרעלים וחומרים שהבקטריות מפרקות. אז תוסיף פילטר אחד לאקוריום.

י-וס-י

New member
בקיצור מה עדיף ?

הבנתי שאם אני רוצה לגדל צמחים לא טוב פילטר ביולוגי תת קרקעי. אז אם כן כדאי לי פילטר חיצוני ? אם כן איזה דגם מומלץ ומה המחיר המומלץ עליו ? ואני אצטרך גם פנימי וגם חיצוני ? תודה מראש.

ganjaman stound

New member
הייתי מוסיף גם

לבדק את התאורה שנותנים לך אם אתה מעוניין לגדל צמחים שיהיה מקום להוסיף תאורה אם תצטרך (וסביר להניח שכך) שיהיה מקום להגדיל עד ליחס של 1וואט לליטר מים בקירוב רוב האנשים שקונים אקווריום סטנדרטי נתקלים בבעיה של שינוי הכיסוי לשם הגדלת התאורה אז כדי לבדק את הנושא לפני הקניה

גלעד cool7

New member
משהו בקשר לתאורה.

1 וואט? זה יצא לו בערך 100-120 וואט, אז אני מניח שאתה מתכוון לתאורה עם חוט להט ולא תאורת ניאון. אני ממליץ על ניאון שמתאימה לצמחים ודגים.

ganjaman stound

New member
דווקא התכוונתי לכספית

אבל לדעתי גם נורת ניאון אחת (שבד"כ מסופקת באקווריום מסוג זה)ושמתאימה לגודל אקווריום זה מגיעה לסביבות ה-20-40 וואט ולא תספיק לו לגידול יפה של צמחים

י-וס-י

New member
זה בא עם מכסה כזה מוכן

שיש בו מקום לפלורסנט אחד, אז מה אני אצטרך לעשות להחליף את הנורה של הפלורסנט למשהו אחר ואם כן לאיזה סוג ? תודה מראש.

עוזאבי

New member
אתבה תצטרך לקנות בית מנורה אחר

לכמה מנורות פלורסנט מיוחדות לצמחים

למעלה