היום הריק

היום הריק

שלום לכולם, אני גולש בדרך כלל בפורום דתיים בתפוז, לפני כמה ימים כתבתי שם סיפור בשם "היום הריק", הסיפור מתחיל כסיפור מדע בדיוני ונגמר בצורה סאטירית ואידיוטית, אבל... אחד מחברי הפורום (גולש בשם אריאל) החליט להמשיך את הסיפור שאני כתבתי בצורה אחרת, הסיפור לא "נסגר" ככה שהוא נשאר פתוח להצעות... אם הסיפור ימצא חן בעינייכם, אני מאוד אשמח (וגם הוא כנראה) שמישהו ימשיך אותו... אז הנה הסיפור לשיפוטכם, מי שרוצה יכול לכתוב את ההמשך, אני מאוד אשמח... בתי נייטין:)) הסיפור יופיע בתגובה הבאה:

היום הריק (1)

זה היה מין בוקר אפלולי כזה, אפלולית ריקנית ואפורה שרתה ברחובות, השמים היו ריקים ואפורים, כמו תקרה אפורה וענקית שכיסתה את כל המרחבים העירוניים שהיו ריקים ודוממים מאדם. כל הדלתות של כל הבתים והחנויות והמכוניות, הכל היה פתוח לרווחה, גם כל החלונות של כל הבניינים היו פתוחים, והאוויר האפור היה קריר וקפוא על מקומו, כשמדי כמה דקות רוח חזקה ומסתורית הפרה את שלוותו למספר שניות, ואח"כ שוב נעלמה כלא הייתה. אברימי בן ה 17 התעורר אל תוך היום הזה, הוא קם ממיטתו בעשר בבוקר ותהה מדוע כל החלונות וכל הדלתות פתוחים. והשקט האיום והנורא ששר אז באותו הבוקר הפחיד אותו, זה באמת היה שקט מפחיד ולא הגיוני. הוא קם מהמיטה לבוש פיג´מה והתחיל לחפש אחרי בני הבית או לפחות איזה נפש אחת חיה, אך כל מה שהוא גילה היו רק דלתות וחלונות פתוחים בצורה מוזרה וחשודה, ודממת מוות. הוא יצא אל חדר המדרגות, שתי הדלתות של השכנים ממול גם היו פתוחות לרווחה, והדממה המקפיאה הזאת באוויר... אברימי התחיל לפחד, צמרמורת חשמלית עברה בגוו והמשיכה משם אל זרועותיו. "הלו! אבא? אמא? יש מישהו בבית?!" הוא קרא בקול גדול, במין ניסיון נואש לגרש את הפחד שהחל להתפשט בתוכו, אבל אף אחד לא ענה, וכאילו כתגובה לדבריו חדרה במשב חד הרוח הפתאומית אל חדר המדרגות. הוא החל להתרוצץ מחדר אל חדר בדירות השכנים הפתוחות לרווחה למרות שבתת מודע הוא ידע שלא ימצא שם איש, אבל אולי בכל זאת.... הוא לא מצא שם נפש חיה, אך הוא שם לב שכל תכולת הבתים נמצאת במקומה, במטבחים הוא מצא אוכל מאתמול, כל ארונות הבגדים היו מלאים בתכולתם, במגרות בחדר השינה הוא מצא כסף ותכשיטים, קווי הטלפון והחשמל פעלו, אבל הכל היה שומם מאדם כמו הייתה זו חורבה עתיקה ונטושה... אברימי חזר לביתו וניסה לחייג לאן שהו. בהתחלה הוא חייג אל קרוב משפחה, אך איש לא ענה. הוא חייג 100 למשטרה, 144 למודיעין של בזק, אבל גם שם באותם מקודים מאויישים 24 שעות ביממה לא ענה איש. "מה הולך כאן לעזאזל?!!" סינן אברימי וטרק את הטלפון. אני חייב לדעת מה קורה כאן חשב לעצמו. הוא התלבש, נעל נעליים וירד למטה אל הרחוב. צמרמורת עברה בכל גופו כשראה מכוניות ריקות ודוממות עומדות באמצע הכביש כאילו נהגיהן התאדו או נעלמו אל מקום בלתי ידוע, מפחיד עוד יותר היה לראות את האוטובוסים העירוניים עומדים ריקים בדלתות פתוחות, וכשראה אברימי את המכולת השכונתית יחד עם שורת החנויות שלידה כשהן נטושות אך פתוחות לרווחה משל היה זה סתם בוקר רגיל של יום שלישי, הוא כבר ממש צעק בפחד. "הצילו יש כאן מישהו?!!" הוא החל לצעוק בתוך השקט המקפיא שרק אתמול באותה שעה היה מלא בהמולת הרחוב. אך הוא שמע רק את ההדים המפחידים של צעקותיו, אפילו ציוץ הציפורים הכל כך שיגרתי נעלם מצמרות העצים ומעמודי הטלפון. הוא החל להכנס ולצאת בין הבתים והחצרות, תר אחרי נפש חיה, אך הכל היה פתוח לרווחה, ריק ושומם, ומצד שני לא נראו כל סימני שממה או נטישה בבתים... הם היו מלאים בכל טוב. אברימי המשיך לרוץ ברחובות האימה הנטושים, גם הבנקים היו פתוחים לרווחה, כל הדלתות וכל הכספות הכל היה פתוח ללא כל שמירה, אולי כי לא היה מפני מי שלמור... חשב אברימי בציניות. לאט לאט הוא החל להתרגל לעיר הרפאים שנגלתה לנגד עיניו, הוא נכנס לפיצריה טעימה ולקח כמה משולשי פיצה עם זיתים ופחית קולה קרה, והתיישב לאכול. הוא החל להרהר במציאות המפחידה והבלתי אפשרית שלתוכה הוא קם. כיצד כולם נעלמו בצורה שכזאת? חשב. אך לא הייתה לו שמץ של תשובה. הוא צבט את עצמו מספר פעמים כדי לחוש שזה לא חלום, אבל הוא כבר ידע מהבוקר שזה איננו חלום. הוא המשיך לטייל בעיר ברגליו, לנהוג ברכב הוא לא ידע והאמת היא שהוא גם די פחד לנסות ולנהוג באחד ממאות הרכבים הנטושים שעמדו בכל מקום, אך כשחלף על פני חנות אופניים נטושה הוא בחר לעצמו זוג אופניים חדיש ואיכותי והחל לרכב עליו במרחב האורבני השומם. הוא לא ידע שזוג עיניים שחורות עוקבות אחריו. הרמזורים פעלו במחזוריות האדום ירוק צהוב הקבועה שלהם, למרות שלא היה בהם כל צורך, ואברימי חצה את הצומת באופניים הקלילות, הוא חשב לסרוק את הקצה השני של העיר באזור הפארק הגדול, אולי שם ימצא איזושהי נפש חיה לרפואה, אולי הוא ינסה לנהוג ברכב ולהגיע אל העיר הסמוכה בתקווה שהעולם לא נחרב, בתקווה שבני האדם לא נעלמו ככה פתאום והשאירו אותו לבד ביקום. השמים האפורים והאטומים החלו לקהות בשעה שאברימי ירד מאופניו בפארק שבקצה העיר, נותרו כשעתיים עד לרדת הלילה, ואברימי תיכנן לסרוק בקצרה את אזור הפארק ולחזור אל העיר ולמצוא מקום בטוח לשינה. העיניים השחורות שעקבו אחריו לכל מקום חשבו אחרת.

היום הריק (2)

הפארק שבקצה העיר היה פארק ירוק ורחב ידיים שהוקם לא מכבר ע"י העירייה במטרה לשפר את מראה האיזור, במרכז הפארק עמד מבנה אבן נטוש שהיה למעשה בית ערבי ישן נושן שהיה מיועד להריסה, העירייה לא הרסה את הבית עקב התנגדותה של רשות העתיקות שצידדה בשמירת המבנה העתיק ובשיפוצו, שיפוץ שהחל כבר מעט. אברימי טייל מעט בשבילי הפארק, אך כל נפש חיה לא נראתה באזור. הרוח המיסתורית המשיכה להופיע בפעימותיה הקצובות, יוצרת גלים יפיפיים בכרי הדשא הרענן, אך אברימי לא היה נתון באותה שעה להתבונן בפלאים מעין אלו. הפחד מהבלתי נודע כירסם בליבו, מביא בכנפיו זרעים של עצבנות וטירוף. הוא פסע באיטיות אל עבר הבית הערבי הנטוש, השמש המטושטשת שלחה קרניים אחרונות של אור אל היום הדועך, והרוח הקרירה שרקה בין צמרות העצים שנראו לפתע שחורים ומפחידים. שביל עפר לא סלול הוביל אל המבנה העתיק, אברימי הבחין שדלת המבנה סגורה בניגוד לכל שאר הדלתות הפתוחות שראה היום בעיר, גם החלונות הגדולים בסגנון הישן היו מוגפים. היה משהו מפחיד בבית הנטוש הזה, לאברימי לא היה הסבר לכך אך הוא המשיך לצעוד אל עבר הדלת הסגורה. לפתע כהרף עין בהבזק של שניה, נכרכו שני ידיים כהות ושחומות סביב פניו של אברימי, הידיים כיסו את פיו ואת עיניו, והחניקו את זעקתו. (מכאן ההמשך של אריאל) אברימי נלחם כדי לנשום ולהשתחרר הוא בעט והכה, נשך התפתל... ולבסוף הוא הצליח להשתחרר מהאחיזה של שובהו. בלי להסתכל אחורה אברימי פרץ בריצה מהירה לכיוון העיר כאשר הוא שומע את קולות צעדים אחריו. מוחו פעל במהירות גדולה יותר מרגליו. "מי רודף אחרי" אברימי שאל את עצמו "ואיך הוא גרם לכולם להעלם?" קווים כלליים של מזימה בנלאומית התחילו להתעצב במוחו של אברימי. "הם בטח השתמשו בגז הרדמה כמו הרוסים. הם הרדימו את כולם ולקחו אותם" תאוריה זו אמנם לא הייתה מושלמת, היא לא הסבירה מי זה "הם" לדוגמא. אבל לעומת זאת היא הסבירה כל מיני דברים אחרים כולל את הסיבה שהוא מאמץ את רגליו העיפות ולכן הוא הניח לעצמו להשתכנע. לפתע הוא שם לב שהוא כבר לא שומע קול של צעדים לאחוריו. זה הפתיע אותו במקצת אז הוא עצר לברר למה. כעבור רגע הוא הבין למה והתחיל לרוץ יותר מהר. הרודף הרגלי התחלף ברודף ממונע. אברימי קלט שאין לו ברירה הוא חייב למצואא דרך להחלץ מהמצב הזה, ולא בריצה. הוא נכנס לתוך הבניין הראשון שהוא ראה. במבט מהיר זה נראה כמו בניין מגורים רגיל, כלומר חוץ מהעובדה שהוא היה נטוש לגמרי וכל הדלתות שבו היו פתוחים לרווחה. בקפיצה זריזה אברימי עבר למצב תצפית מאחורי הקופסא של צינור כיבוי האש שמשום מה גם כן היה פתוח ("יש ל"הם" נטיה מוזרה לפתוח דלתות" הוא חשב). מה שאברימי ראה רגע לאחר מכן גרם לו להשתנק! בכניסה לבניין איפה שהוא שמע בבירור קול של רכב עמד... כלום. לא היה שם אף אחד. מפוחד אברימי הסתכל כה וכה. שום דבר, נאדה זילץ´ (באיזה שפה שתרצו לומר את זה). באיטיות אברימי יצא מאחורי הדלת של הקופסא של צינור כיבוי האש (למישהו יש שם יותר קצר לזה?) ויצא החוצה. עכשיו הוא כן ראה משהו. היה שם מכונית קדילק ואדם עם חליפה ואוזניה עומד לידו. "אברימי שוורץ?" שאל האדם בחליפה? אברימי הצליח רק להנהן עם ראשו. "אנחנו רודפים אחריך כבר שעה" ("טוב די שמתי לב לזה" חשב אברימי לעצמו) "צריך לפנות את העיר מידית בוא איתנו" לפני שאברימי הצליח להגיב הוא נדחף לתוך המכונית שהתחילה ליסוע במהירות אל עבר יעד לא ידוע. מכונית הקדילק השחורה טסה במהירות בכבישים השוממים, חוצה את העורקים הראשיים של העיר אל עבר היציאה. שמיכת הלילה כבר כמעט וירדה לגמרי, רגעים מעטים נותרו לשעת הדימדומים הנודעת לשימצה.
ועכשיו, מי שרוצה להמשיך את הסיפור מהנקודה הזאת מוזמן לעשות זאת, אבל בבקשה לא לכתוב סתם קישקושים... לילה טוב:)

Boojie

New member
אז ככה:

לדעתי סגנון הכתיבה שלך טוב. למעשה, טוב בהרבה מסגנון הכתיבה של זה שהמשיך את הסיפור. כמו כן, לדעתי כדאי שתשב ותחשוב קצת ותבנה לעצמך סוף הולם, במקום "להזמין" סוף באינטרנט. תנסה לחשוב לאן הסיפור הזה לוקח אותך. האם יש הסבר לתופעות? האם אין? האם מה שמעניין אותך הוא למה כל זה קרה, או שמעניין אותך איך הגיבור ימשיך להתמודד עם זה? וכן הלאה. בכל מקרה, בניית האווירה שלך היא יופי. חבל שלא תיקח את זה קצת הלאה, רצוי מעבר לסוף הבנאלי של מפלצות או קונספירציות. ההמשך שהציעו לך, לטעמי, בהחלט נכנס להגדרת הבנאליות הזו.

זהו שאני לא יודע

גם כשהתחלתי לכתוב את הסיפור הזה לא ידעתי לאן הוא הולך. כמו שכתבתי בהודעת הפתיחה לסיפור, הסוף המקורי של הסיפור הוא סוף די אידיוטי שרחוק מלהיות מדע בדיוני (מה שקורה הוא בסוף שאני כתבתי זה שכל אנשי העיר יוצאים מהמחבוא בבית הערבי ואומרים לאברימי איך שהם עבדו עליו בעיניים), אבל כאמור מישהו אחר הציע להמשיך את הכיוון של מדע בדיוני, ואפילו כתב המשך שמאוד התלהבתי ממנו. יש לי את הכיוון, אין לי את ההמשך, וגם כשניסיתי פה ושם לשבת עם עצמי זה ממש לא הלך. ככה שהחלטתי לזרוק את הסיפור הזה לאינטרנט ולתת לאנשים לעשות איתו דברים יותר טובים. אני מזמין את כולם להשתתף בכתיבה, גם אני אשמח להשתתף בה. לילה טוב

למעלה