בבקשה:
עשיתי העתק הדבק מספק הירקות שלי, בדרך כלל המתכונים מאד מוצלחים, את אלה לא ניסיתי, אולי מחר.
:
הנחיות לטיפול בירק
רוטב מנצח
המלצה על מתכון לא שגרתי.
נתחיל בטיפול בירק שהוא בכלל סוג של קוץ: קודם כל שוטפים ומנקים את הקוצים. מסירים כמה מהעלים החיצוניים. חותכים את השפיצים כך שמיישרים את חלקו העליון של הירק ומסירים את חלקו התחתון, את החלק הזה מומלץ לקלוף ולשמור ולהוסיף לסיר. בטוח נמצא מה לעשות איתו בהמשך (תוספת לסלט פסטה, מחית) שוטפים היטב ומיד מטפטפים על הארטישוקים מיץ לימון למנוע השחרתם.
הבישול: אמא שלי מבשלת את הארטישוקים בסיר לחץ ובכלל ממליצה לבשל בסיר לחץ (איתי זה לא יעזור לה) - הבישול מהיר ומשאיר בירק את כל מה שטוב בו. את הארטישוקים מניחים בתחתית הסיר. על כל ארטישוק מפזרים כמה טיפות שמן זית ומניחים מעליו פרוסת לימון. מוסיפים לסיר כוס וחצי של מים ומבשלים רבע שעה.
הרוטב: בקערה מערבבים - גביע שמנת חמוצה, 2 כפיות חרדל דיזון, כמה טיפות שמן זית, מעט חומץ בן יין, שן או 2 של שום כתושות, מלח ופלפל שחור גרוס.
מתכון לא שגרתי נוסף: המתכון הפשוט הזה הוא לארטישוק בסגנון יהודי רומאי שעושה עם הארטישוק משהו אחר - מטגן אותו.
מטפלים בארטישוק כמו שכתוב למעלה. בנוסף, מסירים עוד כמה עלים כדי שישאר ארטישוק יותר "רזה". את הארטישוקים המטופלים מכניסים לקערה עם מים קרים ולימון עד שכולם מוכנים. כשכולם מוכנים, לוקחים כל אחד עם קצות העלים כלפי מטה ומועכים מעט על קרש כך שהארטישוק נפתח כמו פרח. מייבשים היטב לפני הטיגון. את הטיגון כדאי לבצע בשני שלבים: בסיר רחב, שיוכל להכיל בנוחיות את הארטישוקים שמים שמן זית בגובה 5 ס"מ כך שיכל בתוכו בנוחיות את הארטישוקים (טיגון חצי עמוק), טמפרטורת השמן צריכה להיות בינונית כך שבטיגון ייווצרו בועות עדינות. טיגון זה נמשך בין 10 דקות לרבע שעה. הופכים את הארטישוק שיטגן מכל הצדדים. מוציאים את הירק וסופגים את עודפי השמן. עכשיו מביאים את השמן לרתיחה ומחזירים את הארטישוקים לשמן לטיגון קצר של 2-5 דקות לקבלת גוון וטעם קריספי.