היום ה- 100 רעיונות ליצירה

Tzili and Gili

New member
היום ה- 100 רעיונות ליצירה

לקראת היום ה- 100 ללימודים של כיתה א', ביקשו מהילדים להכין יצירה כלשהי שקשורה למספר 100 ושיבקשו עזרה קטנה מההורים. אשמח לרעיונות כאשר באמת תהיה עזרה קטנה של ההורים ולא להיפך. (זה מדהים איך היום עבודות בבי"ס של הילדים הופכות להיות פרוייקט גמר של ההורים...)

יום המאה../images/Emo204.gif

אפשר להכין פאזל עם 100 חלקים 100 עוגיות ולצייר עליהן ברויאל אייסינג או 100 כדורי שוקולד להכין חוברת עם מאה שירים או מאה סיפורים מאה מתכונים..

רויאל אייסינג

חלבון ביצה + 250 גר' אבקת סוכר + טיפה מיץ לימון לקבלת ברק - מערבבים (מוסיפים כל פעם קצת אבקת סוכר. לעיתים גם 200 ג' יספיקו) ומוסיפים צבעי מאכל (אפשר לחלק את הכמות לכמה צלוחיות קטנות ואז לצבוע כל כמות קטנה כזו בצבע אחר. אני משתמשת בצבע מאכל בג'ל. טובלת קצה קיסם ומכניסה לתוך הרויאל). כדי להזליף אני משתמשת בשקיות אוכל. מכניסה לכל שקית צבע אחר, מחוררת בפינה חור קטן ואז מציירת בעדינות על העוגיות. חשוב שהקונטור (הפס שמסביב) יהיה מחומר סמיך יותר והחומר שבתוכו יהיה דליל יחסית (אך לא יותר מדי, אחרת זה נוזל) ע"מ שאפשר יהיה לפזר אותו היטב ולמלא את הצורה. ממליצה לעשות חיפוש בפורום אומנות בעוגות ולהתרשם.

בבקשה:

לבערך 40 עוגיות: 6 חבילות אבקת סוכר 2 חלבונים 2-3 טיפות לימון להקציף את החלבונים במהירות איטית, להוסיף בהדרגה את האבקת סוכר, כף אחרי כף. בסוף לחלק את התערובת לקעריות קטנות ולהוסיף צבעי מאכל לפי החשק.

naama1989

New member
איזה יפות העוגיות../images/Emo70.gif

תודה לשתיכן..צובעים עם צבעי מאכל ג'ל
כמו שצובעים בצק סוכר
ואיך מכינים בכמות קטנה יותר
הנה עוגה שהכנתי לאחיינית שלי מבצק סוכר

צובעים עם הרויאל אייסינג

לא עם צבעי הג'ל! אל הרויאל אייסינג עצמו מוסיפים טיפה של צבע מאכל (כפי שנרשם - טובלים קצה קיסם בתוך בקבוקון הצבע ג'ל) ועם הבלילה הזו צובעים את העוגיות. יש לזה מרקם כמו של קרם ידיים.. לגבי הכמות - מניסיון, חלבון ביצה אחת דורש בין 200-250 ג' אבקת סוכר וזה מספיק להרבה עוגיות.. לא חושבת שכדאי להתעסק בלהקטין את כמות החלבון, עדיף להגדיל את מספר העוגיות

naama1989

New member
אפשר גם משהו שלא דורש הכנה ככ מרובה

כמו, לצייר על דף יפה את המספר מאה ובתוכו להדביק עם רצועות סול או משהו בסגנון

גאיליי

New member
מכיון שעד לפני 4 שנים הייתי מדריכה

למתמטיקה במשרה מלאה, יום המאה היה אחד הפרוייקטים היפים והאהובים עלי ביותר. אם את רוצה שלחי לי במייל מסר ואשלח לך עשרות רעיונות ועוד קישור עם כמה מאות רעיונות......

למעלה