היום זה נגמר בבכי

היום זה נגמר בבכי

התייצבתי הבוקר כבכל יום חמישי בחודש האחרון לסדנת הרכיבה הטכנית-לימודית של עז הרים. החליטו לעבוד היום על סוויצ'בקים בירידה. כמובן שרק אני לא ידעתי בכלל מה זה סוויצ'בק, אז אמרו לי שזה סיבוב חד. יופי נחמה, סיבוב חד במישור אני לא עושה, אז בירידה? כשהגענו למקום, בו היו סיבוב חד ואחריו עוד אחד, למעשה פניית פרסה חדה, בירידה מדורדרת שבה תקועים גם עץ, כמה גזעים כרותים ושורשי עץ בולטים, הבנתי שכבר את הסיבוב אני לא לוקחת. נסיון ראשון ושני הסתיימו כבר בהתחלה עם מכה כואבת בפיקת ברך ימין- מפגש עם הכידון. והנה הופיעה רוכבת יפה ומוכשרת, בת זוגו של המדריך, שהתנדבה או נודבה לחנוך אותי באופן אישי. לקחה אותי לסיבוב אחר, מישורי יותר, ושם בסבלנות רבה עבדה איתי עד שהצלחתי להשלים את פניית הפרסה הזו, לא לפני שחטפתי עוד כמה מכות בברך מהכידון. ואז עברנו לפניה אחרת, בכיוון ההפוך, גם שם היתה עבודה סיזיפית אבל נראתה התקדמות כלשהי, הצלחתי לסיים מדי פעם את הפניה בלי להוריד רגל. מפה לשם הברך שלי חטפה עוד מכה ועוד מכה, פעם מהכידון, פעם מהפדל, עד שבשלב מסויים, חצי שעה לפני הסיום, הודעתי שהברך שלי עשתה את שלה. הכאב נעשה מטריד מאוד, לא יכולתי כבר לפדל בעליה, וזכיתי לליווי אחר כבוד עד לרכב. נשבעת לכן, בכיתי כל הדרך לרכב וגם כמעט כל הדרך הביתה, גם בשל התסכול מחוסר היכולת הטכנית ויותר מכך בשל הדפיקה בברך, שממש מסכנת לי את הריצה, אהבת חיי. הברך כואבת לי, וכל מה שיושב לי בראש זה מה קורה באימון הריצה הקריטי מחר, שאמור להיות אימון מהירות חזק לקראת מירוץ גלעד בעוד 9 ימים. אני מחוברת לקרח ומתחילה להפנים, שרכיבה טכנית בשטח היא כנראה לא בשבילי, לא כשזה מסכן לי את הריצה. אפשר להסתפק ברכיבה בשבילי עפר או להשתעשע בסינגלים פחות מסובכים ולרדת מאופניים כשמגיעים למכשול, כפי שעשיתי עד כה. אופני הכביש כנראה יגיעו מהר מכפי שחשבתי, בכל מקרה...

2_be

New member
אאוץ'

עצות בנושא אופניים אני לא יכולה לתת אלא רק להזדהות עם החיבה לריצה... מה שלום הברך היום?

2_be

New member
אופס אני מפגרת. חשבתי שההודעה מאתמול../images/Emo122.gif

אוי....

מזדהה עם חוסר האונים הזה של התמודדות עם שטח מסובך מדי. ממש כמוך, אני בעד להתפנן בסינגל נעים, אבל לא הגבנות של התקלות בדרך. תרגישי טוב!

efratramati

New member
מגינים מגינים ועוד פעם מגינים

החלמה מהירה. שונאת כאלה הדרכות שמבאסות ומוציאות את החשק בכלל. לא מתאים להם לעיזים בכלל. אוהבת שטח המון. לא אוהבת קטעים טכניים כאלה. כמה שמנסה זה לא הולך.

העיזים לא אשמים, אין לי שום טענה נגדם

או במילים אחרות: "זה לא הם, זו אני..." אני חייבת לציין לטובה את עז הרים, גם בשיעורים פרטיים וגם בהדרכות שהשתתפתי, וגם במקרה הזה, במועדון הרכיבה שלהם- הם דוקא נהדרים ומקצועיים, האוירה שם נעימה ויש לי רק דברים טובים לומר עליהם. אין לי שום ביקורת או טענה נגדם, אף אחד לא דחף אותי לבצע משהו מסוכן, אפילו קיבלתי הבוקר חונכת פרטית בדמותה של רוכבת עילית, ולא נראה לי שהם יכלו למנוע את קפיצות הברך שלי לתוך הכידון או הפדל בכל פעם שהתברברתי בסיבוב. ברור לי שמכות כאלה ואחרות הן חלק מתהליך הלמידה וגם רוכבים מנוסים נופלים ונחבלים. אצלי זה פשוט מורכב יותר מפני שחבלות כאלה מסכנות את הריצה שלי, וכשאיני מסוגלת לרוץ- זה רע. ממש ממש רע. לגבי השטח- כיף לי בשטח ואמשיך לרכב שם, רק בשלב זה בלי להסתכן במעבר מכשולים, אוותר בשלב זה על הרצון להיות טובה בהכל, לפחות בנוגע לשטח טכני. יש מספיק סינגלים שכבר למדתי לעבור אותם בשלום ביער עופר, את השאר אפשר לעקוף... תודה לכן על התמיכה, ביום הקשה הזה כל עידוד מתקבל בברכה...

susieada

New member
החלמה מהירה! ../images/Emo101.gif

והמשך יכולת להגדיר וליישם סדר עדיפיות לפעילות! כייף לשמוע על ההדרכה הצמודה שאת מקבלת. העיקר שתהני, שתרגישי את העוצמה, ההתקדמות והסיפוק מכל מה שאת עושה! אם לא ננסה, לא נדע את גבולותינו. סוזי

אף פעם לא הבנתי את הסוויצ'בקים האלו.

אפילו שם נורמלי אין להם. שמעתי כאלו שקוראים להם בקסוויצ'ים... אנחנו כמשפחה מטיילים המון ברגל. אחד הטיולים היה בנחל נחש בכרמל. פגשנו שם כמה רוכבי שטח שירדו לפנינו. אני ממש לא מבינה את הכיף ויסלחו לי כל רוכבות השטח. שביל צר, על סף תהום, מכוסה כולו בדרדרת קלה וחלקה שגרמה לי לאחוז חזק בידיים של הילדים. אם לא מספיק, עלי אלון יבשים עושים את השביל עוד יותר חלק.... כל כמה מאות מטרים, יש סיבוב של 180 מעלות - בקסוויצ' כזה. שמחתי לראות שהרוכבים שהיו לפנינו לא סיימו בתהום שמתחת. עם כל אהבתי לטיולים ולאופניים והרצון להשתפר בתחום, אני ממש לא רואה את עצמי רוכבת אי פעם בדרכים כאלו. מפחיד. אשכרה מפחיד. מקווה שהברך תחלים במהירה. מקווה שאימון הריצה היום עובר הרבה יותר טוב מהרכיבה. מקווה שמירוץ גלעד לא יפגע. קבלי
גם אני חולמת על אופני כביש. כרגע זה לא קורה מהעדר אמצעים.

גם היום זה כואב...

הריצה ירדה היום לטמיון, נאלצתי לפרוק את התיסכול בכמעט שעתיים בחדר הכושר אבל זה לא מספק את מי שרגילה לשלושה אימונים בימי ששי (ריצה, משקולות/שחיה ורכיבה). גם רכיבה לא באה בחשבון היום, אם כי ישנו שיפור. מחר אנסה לרוץ את הארוכה (20 ק"מ) באיזי ולקנח בקצת שחיה בים (אם הים יהיה ידידותי), וביום ראשון אקנה מגיני ברכיים, הלקח הופק לרכיבות הבאות, גם אם לא תהיינה עשירות בטכניקה. הרכיבה בשטח- יש לה את הקסם שלה, בפרט באביב ובחורף כשאת רוכבת בתוך שדות של פרחים, סבך ירוק ונוף עוצר נשימה של הר וים ומה שביניהם. אין לי כוונה לנטוש את השטח, רק לצמצם סיכונים, להתרחק מהשבילים היותר טכניים ו...כן, מגיני ברכיים, למרות שהם מקלקלים את ה-look... תודה על החיבוק והעידוד, שבת שלום
קרן

שולחת לך עוד ../images/Emo24.gifלחיזוק הברכיים ונגד כאבים

כל כך מבאס להיות מושבתת. מסכימה עם כל מילה שלך על הרכיבה בשטח. אני חובבת מושבעת של טבע ופריחה ויעיד הבלוג שלי שאני לוקחת איתי את כל המשפחה כשיש פריחה יפה במקום יפה. אבל אנחנו מטיילים על הרגליים... בהרי ירושלים יצא לי כבר לרכוב מסלולי XC משגעים, מלאים בפריחה וכל טוב. אין ספק שהסינגלים נותנים תחושה של טבע שדרכים לבנות לא נותנות. מצד שני, יש סינגלים שממש לא מעניין אותי לרכב. השילוב של טכניקה ופחד לא מסתדר לי.... נהנתי מאד ללמוד לרכב סינגלים קלים. לא בטוחה שאעיז להתקדם משם. החלמה מהירה וריצה מהנה מחר. מקווה להגיע גם ל20 מתישהו... שתהיה לנו שבת שלום.

susieada

New member
הבנת שפה ../images/Emo92.gif

OK. אני "יוצאת מן הארון" ומתוודה שאיני מבינה את השימוש של המילה "סינגלים" ברכיבת שטח....(כל הרכיבות שלי הן כביש). רוכבים לבד? זה מגדל משהו?
אתן משתמשות במילה הזאת בחופשיות. תודה על ההסבר. מן הצד השני, עם הרקע העשיר שלי באנגלית
- המילה סוויצ'בק היא מילה אמיתית המתארת פנייה 180 מעלות ובאה מהמילים switch או change וback , שכאן המשמעות היא להחליף כיוון ולחזור בכיוון המקורי. וזהו ל"רגע של עיברית". שבת שלום לכולכן! סוזי

efroch99

New member
מזל ששאלת

כי אני התביישתי לשאול (אני לא מבינה כלום ברכיבה)

סינגל=שביל צר שנועד למעבר רוכב אחד

מאחר ורק רוכב אחד יכול לעבור בשביל הזה- מכנים אותו "סינגל". אגב, סוזי, זה כיף גדול לא רק לרכב בסינגלים אלא גם לרוץ בהם, כך נהנים מהטבע הכי קרוב שיש, רק צריך להיזהר מסלעים, קוצים ונחשים

susieada

New member
תודה עבור התשובה המידית!

ההסבר מאוד הגיוני! ומה השיעור שלי (שאני תמיד דוגלת לאחרים!)? - אין שאלה קטנה מדי או טיפשית - אם לא שואלים, לא לומדים! אני מחכה לתקופה שאוכל ללכת או לרוץ על (או ב?) סינגלים יפים בטבע!! שבת שלום, סוזי

לרוץ בסינגל../images/Emo13.gif עוד רגע של עברית עם קצת עזרה

מהאנגלית.... עדיין אין לנו מילה לסינגל בעברית. לרוץ בסינגלים נשמע נפלא. מקווה שתוכלי לעשות את זה בקרוב. יש כמה סינגלים יפיפיים ביער בן שמן שאני אוהבת לטייל בהם עם הילדים. אחד מהם הוא סינגל גימזו שבסתיו מתמלא בסתווניות, פעמוני גשם ובני חצב סתוויים ואילו בחורף ובאביב כולו כלניות, רקפות, אירוסים ארץ ישראליים ועוד המוני פרחים יפים. את כל כך צודקת - אין שאלות טפשיות. יש כמה נושאים שאנשים אוהבים להתייעץ איתי בהם (הנקה, טיולים עם ילדים, אי הפרדה בין תאומים) והרבה פעמים מתחילים בכך שמדובר בשאלה טפשית. התשובה שלי היא תמיד "אין שאלות טפשיות כי אף אחד לא נולד יודע. ידע הוא תמיד נרכש". שמחה שלמדתי את זה על עצמי. משאלות שנראו לי טפשיות, למדתי המון. ועוד דבר מנסיון של מורה: כשתלמיד שואל אותי שאלה וחושב שהיא טפשית, זה אומר שלפחות חצי כיתה לא יודעת את התשובה... אם הוא לא היה שואל, הם היו נשארים בחוסר הידע ובביישנות שלהם....

בדיוק מהסיבה של החששות ,הפחדים

ההתנסויות הלא נעימות שאנחנו חוות במפגשים עם גזעי עץ שממוקמים במקומות לא נכונים...כל מיני מתכנני סינגלים שלא סיימו הנדסה בטכניון ולא מבינים איך לסדר אותו ככה שיהיה ידידותי למשתמשת...
... הוקמה המסגרת של קרן אקשטיין. מנסיון- מעולה! רק מי שמסוגלת "לראות" את עצמה על הגב ,כמו צב עם אופניים מחוברים לרגליים , שוכבת בחוסר יכולת לזוז בתוך איזה שיח קוצני,
כבר בזמן שהיא "זורמת" סינגל תבין את מהות הפחד.

המסגרת של קרן אקשטיין נראית נהדרת

רק שאני אמא לשתי בנות בשעות האלה... ימי שלישי אחה"צ היו מסתדרים לי טוב יותר. וסוזי, לגבי שאלות- עד אתמול בבוקר לא ידעתי מה זה סוויצ'בק ולא התביישתי לשאול ברכיבה של עז הרים, למרות שידעתי שאני היחידה שאין לה מושג על מה מדברים...

שמישהו יחזיר לי כבר את הברך שלי...

בשישי בבוקר לא רצתי, אחה"צ גם לא רכבתי. שעתיים בחדר כושר עם משקולות לא פיצו על עוגמת הנפש. בשבת בבוקר הרגשתי טוב יותר ויצאתי לריצת 20 ק"מ, רצתי את החלק הראשון לאט מהרגיל, בחלק השני כבר הגברתי, הכאב היה קל ולעתים לא חשתי בו. סיימתי את הריצה בהיי מטורף, חשבתי שזהו, התגברתי. אבל בתום הריצה- החמירו הכאבים ואפילו בשחיה סבלתי מהם. הבוקר יצאתי לרוץ כשהכאב ממש מורגש, קיויתי שפחות יציק בריצה אבל התבדיתי. כעבור 10 דקות של ריצה איטית עצרתי, מבינה שההמשך רק יחמיר את המצב. הבניתי שהפעם אכלתי אותה חזק, ואפילו העברתי למישהו אחר את מקומי במירוץ גלעד. קרח, משחת טראומיל, תחבושת אלסטית- שום דבר לא ממש עוזר. אם יכולתי לכופף את הברך ללא כאב- הייתי מטפסת על הקירות. אבל אם יכולתי לטפס על הקירות הייתי כבר רצה ורוכבת... בקיצור- המצב בטטה וכך בדיוק אני מרגישה...
יש קוסמת בקהל?

למעלה