היום יום עצוב, הלווית בני משפחת בביס.

שמלת תחרה1

Well-known member

בארגנטינה.

אלפים בכתום: עצרת מרהיבה בארגנטינה, לפני הלוויית משפחת ביבס | תיעוד

כ-10,000 בני אדם הגיעו להפגנת תמיכה בישראל בבואנוס איירס, רגע אחרי זיהוי גופותיהם של שירי, אריאל וכפיר ביבס, שהחזיקו באזרחות ארגנטינית. העצרת נצבעה בכתום - וננעלה בשירת התקווה

בראשל"צ

צעקות נגד השר קיש במסע הלוויה של בני משפחת ביבס בראשל"צ: "אתה הסיבה שאנחנו פה"

מחווה למשפחת ביבס

בני יהודה תל אביב עלתה עם חולצה מיוחדת עם הכיתוב "לא נשכח ולא נסלח" עם תמונתם שירי אריאל וכפיר שנרצחו בשבי החמאס. בתגובה ירדן ביבס אב המשפחה ששוחרר מהשבי שלח הודעה לקבוצה והודה על המחווה: "אני רואה את זה ומקבל צמרמורת".
1740551580258.png

Harrington

Well-known member
מנהל

היום יום עצוב, הלווית בני משפחת בביס.​

כואב הלב כמובן. לכל יהודי ולכל בן אנוש שאינו שטוף שנאה כלפי היהודים ו/או הישראלים באשר הם כאלה. אבל בל נשכח שרבים וטובים קיפחו את חייהם במלחמה הארורה הזאת. למעלה מ1,200 נרצחים עם פתיחתה ועוד מאות רבות של חיילים במהלכה. כל אחת ואחד מהם, עולם ומלואו.

שמלת תחרה1

Well-known member
כואב הלב כמובן. לכל יהודי ולכל בן אנוש שאינו שטוף שנאה כלפי היהודים ו/או הישראלים באשר הם כאלה. אבל בל נשכח שרבים וטובים קיפחו את חייהם במלחמה הארורה הזאת. למעלה מ1,200 נרצחים עם פתיחתה ועוד מאות רבות של חיילים במהלכה. כל אחת ואחד מהם, עולם ומלואו.
בניהם אחד שעזר לתושבי עזה להגיע לבתי חולים, נלחם למענם ונהרג על ידם. לזכור שהחמאס פוגע בתומכיהם היהודים.

אישתו של עודד

עודד ליפשיץ הובא למנוחות, אלמנתו שורדת השבי: "יקירי, זה מוזר לי"​

אלפים ליוו את מסע ההלוויה של אחד ממייסדי קיבוץ ניר עוז למנוחות, אחרי שנרצח בשבי וגופתו הוחזרה בעסקת החטופים. האלמנה יוכבד: "67 שנה צעדנו יחד, לחמנו למען השלום - וחטפנו מכה מאלה שעזרנו להם בצד השני". ילדיו ספדו לו: "אבא, עכשיו אתה בבית". הנכדים סיפרו על ילדות קסומה בצל סבא. הנשיא התנצל: "סליחה שלא הספקנו להציל אותך"​

Harrington

Well-known member
מנהל
בניהם אחד שעזר לתושבי עזה להגיע לבתי חולים, נלחם למענם ונהרג על ידם. לזכור שהחמאס פוגע בתומכיהם היהודים.

אישתו של עודד

עודד ליפשיץ הובא למנוחות, אלמנתו שורדת השבי: "יקירי, זה מוזר לי"​

אלפים ליוו את מסע ההלוויה של אחד ממייסדי קיבוץ ניר עוז למנוחות, אחרי שנרצח בשבי וגופתו הוחזרה בעסקת החטופים. האלמנה יוכבד: "67 שנה צעדנו יחד, לחמנו למען השלום - וחטפנו מכה מאלה שעזרנו להם בצד השני". ילדיו ספדו לו: "אבא, עכשיו אתה בבית". הנכדים סיפרו על ילדות קסומה בצל סבא. הנשיא התנצל: "סליחה שלא הספקנו להציל אותך"​

רגשות מעורבים. מצד אחד אני לא מבין את האנשים האלה. כאילו, כל כך הרבה ידעו לצפות את אירועי שמיני עצרת התשפ"ד (למרבה הצער לא האנשים הנכונים/משפיעים), בתצורה כזאת או אחרת, להבין את הסכנה שמגיעה משם. לא מצליח להבין את אלה שעיניהם היו סגורות כל (עשרות) השנים הללו.

מצד שני, מעריך ומכבד כאלה שנוקטים במעשים ולא רק בדיבורים. כלומר אנשים שבאמת ובתמים חשבו שזה הדבר הנכון לעשות, לסייע לפלסטינים האלה, הפעם ברצועת עזה או בכלל. אני חלוק על דעתם וסבור שלא היה צריך את שמיני עצרת התשפ"ד בשביל להבין את הטעות שבדבר. אבל מצדיע לאנשים כמו משפחת ליפשיץ על כך שהיא פעלה אקטיבית בהתאם לאמונתה.

פולגאר

Well-known member

בארגנטינה.

אלפים בכתום: עצרת מרהיבה בארגנטינה, לפני הלוויית משפחת ביבס | תיעוד

כ-10,000 בני אדם הגיעו להפגנת תמיכה בישראל בבואנוס איירס, רגע אחרי זיהוי גופותיהם של שירי, אריאל וכפיר ביבס, שהחזיקו באזרחות ארגנטינית.

יהיה גם רחוב ע"ש המשפחה במקום שמו הקודם של הרחוב 'מדינה פלסטינית':

גם בארץ זה מתחיל לתפוס תאוצה:

Harrington

Well-known member
מנהל
נזכור, ולא נסלח להם. למרות שיש בנינו שאינם מבינים מה יש לנו נגד אוייבינו.
זה ניחא. "לא להבין" זה בגדר הבסדר. וכי אפשר להבין משהו בעולם הזוועות הנאציסטי שאנו חיים בתוכו בשנה וחצי האחרונות? וכי בר אנוש מסוגל בכלל להבין שכל זה קרה אצלנו, כאן בבית, בדור שלנו, לאחר שחשבנו שכבר למעלה מ80 שנה דברים כאלה לא יכולים להתרחש יותר?

אבל יש כאלה שמאשימים אותנו! יש אנשים שבאמת ובתמים חושבים שראש הממשלה הנבחר של מדינת ישראל הוא האשם הבלעדי במותם של שירי ביבס וילדיה (ושוב נזכיר, של למעלה מ1,200 נרצחים ומאות רבות של הרוגים מאז). מתהלכים בינינו אנשים שבאמת ובתמים סבורים שבגלל ששר האוצר חובש כיפה ובעל השקפת עולם מסוימת, הוא מעוניין שכמה שיותר ישראלים ימותו מידי האויב.

אני לא בטוח שכלפי קבוצה זו האמירה 'נזכור ולא נסלח' איננה נכונה גם שם.

למעלה