היום יום צבעוני

היום יום צבעוני

אחרי הצהריים, אם ירצה השם, ניסע לקנות תחפושות לבנות. מהרגע שהודעתי להן על זה הבוקר, הקטנה (בת שלוש וחצי) לא הפסיקה לחזור על המשפט: אני רוצה להיות מלכת הליצנים. כל הבוקר. ורצתה שניסע תכף ומיד. מזל שהיא מאד אוהבת ללכת לגן,והסכימה שנלך לקנות רק אחרי הגן. כשאת הגדולה (בת חמש וחצי) שאלנו מה היא רוצה לקנות, ענתה ברוגע אופייני: מה שיהיה בחנות. נ-ש-מ-ה! ואני מאד אוהבת ללכת לחנויות תפושות, אוהבת את שלל הצבעים, את השמחה של הילדים, ותמיד מתפתה לקנות עוד ועוד אביזרים, כדי שיהיה שמח גם בבית...

noa128

New member
אכן צבעוני זו מילת המפתח... ../images/Emo151.gif

ואת החלק האהוב עליי בחג הזה גיליתי במקרה לפני כמה שנים - אם אני הולכת ברחוב ביום החג הזה, עולה לי חיוך על הפנים בכל פעם שעובר מולי ילד בתחפושת. זה נחמד נורא בעיניי, זה שמח...
אצלי הם לא מתחברים לכל הקטע... למעט הנסיכה כמובן, שבשבילה כל יום פורים
- יש לאוחתי מטפלת הודית שגרה אצלה, ויצא לנו לראות אותה ואת חבריה הולכים בשבת לכנסייה, עטופים בסארי חגיגי, עם האיפור והתכשיטים והשיער הארוך והשחור פזור מסורק ומבריק.. הילדה נדלקה. בלי בושה היא דפקה למטפלת על הדלת לפני איזה שבועיים וביקשה שתעזור לה להתחפש להודית. ההיא כמובן הסכימה בחיוך, וסוכם שהיא מלבישה אותה באחד הסארים (זה הכי מלחיץ אותי - אם ייקרע/יתלכלך/ייהרס.. ההיא הביאה את זה מהודו..) - מאפרת אותה - כולל הנקודה בעין השלישית כמובן, וכל הסיפור.. הבנים בדר"כ הרבה פחות מתחברים לעניין.. את הקטן בכלל נראה לי שיהיה קשה לחפש - גם כשהתרצה בשנים עברו חזר בו ברגע ההתלבשות והתחפושת נותרה מיותמת... הגדול בטח יעצב לעצמו משהו "קול" אולי לובה... זהו. ומבחינתי הים הזה מתחיל בלי שום ידיעה באשר להמשכו - ואולי טוב שכך... ואתם? ספרו קצת - איך פוגש אתכם הבוקר הזה? וגם - איך החג הזה בשבילכם? שמח? עצוב?

גריפון

New member
ברצוני למחות על קיפוח + חוסר צדק

כבר כמה שנים יש לי תלבושת יפהפיה של הודי, ואני לא מגיע לאף מסיבת פורים... אולי אלך עם המטפלת של אחותך לכנסיה? (הודית - לכנסיה?? בטח קשה להיות הנוצריה היחידה בהודו...)

noa128

New member
איזה יחידה? אתה יודע כמה יש?

הם חבורה שלמה! ומקפידים מאד על התפילות, והחגים, ולא אוכלים בשר בימי שישי - בקריסמס אחותי עשתה להם מסיבה - נתנה להם את הבית ועזרה להם בהכנות... לא תאמין כמה שהנצרות חזקה בקרב עמים שאתה בטוח שכולם הינדים בודהיסטים וכד'.. כשגרנו בגליל היו לנו בעסק שני פועלים סיניים. מסין. רק ירדו מהמטוס..
הם היו נוצרים אדוקים מאד. הייתה לידנו כנסייה "נחשבת", ובשבת היינו לוקחים אותם לתפילה. הכומר שם די "אימץ" אותם והם היו מאד נרגשים בכל שבוע לקראת ההליכה לכנסייה. ואני דורשת בזאת לראות תמונה שלך בתחפושת! עם הטורבן והכל

גריפון

New member
תסתפקי בתמונה ללא התחפושת? ../images/Emo151.gif

אין מסיבה, אין פורים, קשה, קשה... ומזה נתקעה ההודעה הזו למעלה, גיברת מנהלת? זהו, לתמיד?

noa128

New member
לא נעצתי אם זו השאלה

אבל בהנהלתה כנראה חושבים שמדובר בדיון חשוב שצמח לו ל"שובל" מעניין, ושמו אותו בדף הראשי - בזכות המעשה הזה מגיעים אלינו קולות נוספים חדשים ומרעננים - וכל המרבה הרי זה משובח..
(עוד מעט פסח) ולשאלתך - לא אנוח ולא אשקוט עד שאשים ידיי על תמונתך בטורבן...

snopy1111

New member
באמת צבעוני.....היום!

הימים האחרונים עושים לי את זה... או שהכוכבים באים לקראתי.. ברוך השם! אני מחייכת, לא חושבת שלילי כמו שהייתי רגילה, חופשי צובעת את היום בורוד, ואיך שאומרים המבוגרים מכורדיסטן: ..."תחייכי אל העולם, העולם יחייך אלייך...". ולילדה שרוצה להיות מלכת הליצנים, שהתחפושת המתוקה שאת רוצה, תצבע עבורנו את כל החיים בצבעים של שמחה, אהבה וטוב. ואם תמצאי גם צבע של שלום, לבשי גם אותו עבורנו....

למעלה