היום יצאו לחופשת הקיץ גם ילדי היסודי

ZiV GiLbOa

New member
היום יצאו לחופשת הקיץ גם ילדי היסודי

חלקם סיימו את שנתם הראשונה בבית הספר חלקם עוזבים את היסודי ועוברים לחטיבה. אני זוכר את עצמי עוזב את היסודי לפני שלוש שנים, היה עצוב אבל מה שכן, התברר כי בחטיבה הרבה יותר כיף מהיסודי. אני חייב לציין לשבח את ממשלת ישראל שעשתה אתמול צעד גדול לאחר כמעט שנתיים והסכימה להחזיר לארץ את חיילנו, אלדד רגב ואודי גולדווסר. נקווה לראותם עד ה12 ביולי, יום השנה למלחמת לבנון השניה.

זיו ,תן קצת על ההבדלים...

כאמור ,בני עובר השנה מיסודי לחטיבה. אתה יכול לתת בקווים כלליים מה ההבדלים ? למה בחטיבה כייף יותר מהיסודי ? למה יש לצפות ? מה קורה עם לימודים ושיעורים וקושי? בקיצור - מה מחכה לנו ???

ZiV GiLbOa

New member
אוקי, אשמח לענות לך על שאלתך.

אז קודם כל, חטיבה זה לא מפחיד כמו שמנסים להעביר ביסודי. בחטיבה יש יותר הזדמנויות לעשות משהו, להביע את דעתך, להראות "מה אתה שווה" לעומת היסודי. רק לדוגמא, מועצת התלמידים. ביסודי, מועצת התלמידים מופעלת על ידי מורה מנחה והיא מחליטה מה עושים והנציגים פועלים על פיה. בחטיבה, מוצעת התלמידים מופעלת על ידי התלמידים!! וקרה הרבה פעמים שהמועצה עשתה דברים נגד החלטות המורה ואף נגד החלטות ההנהלה. לתלמידים בחטיבה יש כוח שאין להם ביסודי. אני לא יכול לדבר על התיכון, לא הייתי שם, אבל אני מאמין שהכוח שם יותר חזק. מבחינה לימודית, הדרישות עולות, המבחנים נעשים קשים יותר, התעודה יותר מחייבת מהתעודה של היסודי, את התעודה של סוף ח' ואמצע ט' מבקשים לתיכון, כיתה ז' "מבססת" את מעמד התלמיד בבית הספר, מראה את היכולות שלו והרצון שלו. אי אפשר לומר שהלימודים בחטיבה קלים אבל מי שרוצה עובר את זה בקלות. העניין זה להתמיד בהקשבה ובהכנת שיעורים וכו'. המורים, אני למדתי בבית ספר יסודי בפסגת זאב וביסודי כאן ובחטיבה כאן (חטיבה ב' שבטח השמועות לא בעדה, אני יכול להגיד לכם שזה בית ספר מצוין) צוות המורים ביסודי לא משתווה לצוות של החטיבה. את המורים בחטיבה אתה מרגיש, אתה רואה, אתה יכול לדבר איתם גם לא בזמן שיעור, אתה יכול להיעזר בהם, להתייעץ איתם. לדוגמא בנושא ההרשמה לתיכון, המורים מאוד עוזרים, מייעצים, נותנים המלצות וכו'. ההנהלה תומכת ועוזרת אבל שצריך גם צועקת. אם הילד שלך ירצה, הוא יצליח בקלות ואף יככב בחטיבה! וזהו פחות או יותר, על עוד שאלות אני אשמח לענות! מקווה שעזרתי!

למעלה