היום: ישיבה ראשונה של ממשלת אולמרט

bhnadav

New member
היום: ישיבה ראשונה של ממשלת אולמרט

היום: הישיבה הראשונה של ממשלת אולמרט סופו של עידן, תחילתו של עידן חדש: הממשלה ה-31 תתכנס היום לישיבתה הראשונה, ואולמרט יישב לראשונה על כסאו של שרון. הממשלה תדון בתקציב המדינה 2006 ובחוק ההסדרים, שיונחו על שולחן הכנסת ביום שני. השינויים בתקציב יוכנסו בשלב מאוחר יותר רוני סופר עידן אולמרט מתחיל: שעה קלה לאחר שממשלת ישראל החדשה, ה-31 במספר, תתכנס היום (יום א') לראשונה לישיבתה השבועית, ייכנס לראשונה אהוד אולמרט ללשכת ראש הממשלה, שהייתה נטושה מאז נפל אריאל שרון למשכב. ב-11:00 בבוקר יפתח אולמרט את ישיבתה הראשונה של הממשלה ה-31. בישיבה זאת הוא יישב לראשונה על כסא ראש הממשלה, שנותר ריק בישיבות מאז אשפוזו של שרון . הממשלה תדון בתקציב המדינה 2006 ובחוק ההסדרים שיונחו על שולחנה של הכנסת ביום שני בבוקר. התקציב, בסך כ-247 מליארד שקלים, יועבר בלא השינויים המתבקשים מההסדרים הקואליציוניים. לאחר ההצבעה בקריאה ראשונה, תדון ועדת הכספים של הכנסת בתקציב ואז יוכנסו בו השינויים הרלוונטיים, לפני הגשתו לקריאה שנייה ושלישית בכנסת, באיחור של יותר מארבעה חודשים. לימינו של אולמרט תשב ממלאת מקומו, שרת החוץ ציפי לבני. לידה יישב סגן ראש הממשלה ושר התחבורה שאול מופז. משמאלו של אולמרט ישב מזכיר הממשלה ישראל מימון ומשמאלו, המשנה לראש הממשלה שמעון פרס. יו"ר מפלגת העבודה, סגן ראש הממשלה ושר הביטחון עמיר פרץ, יישב מול אהוד אולמרט, מהעבר השני של שולחן הממשלה. מימין לפרץ יישב יו"ר סיעת הגמלאים ושר במשרד ראש הממשלה רפי איתן. משמאלו של פרץ ישב יו"ר ש"ס ושר התעשייה, המסחר והתעסוקה אלי ישי. בישיבה זאת יאושר מינויו של רענן דינור כמנכ"ל משרד ראש הממשלה. דינור, מנכ"ל התמ"ת עד כה ומקורבו של ראש הממשלה, ייכנס לתפקידו ב-15 במאי. בישיבת הממשלה היום יאושר גם מינויו של מנכ"ל נוסף בממשלה, אריה בר, אשר ינהל את משרד הבינוי והשיכון. בר, שהיה עד כה מנכ"ל משרד התחבורה, עובר לתפקיד זה עם השר מאיר שטרית. עוד צפויה לאשר הממשלה את איחוד משרד התרבות, הספורט, המדע והטכנולוגיה, בראשותו של השר אופיר פינס. בתמורה תעביר העבודה לקדימה את תיק ירושלים, אשר יוחזק בידי השר המקשר בין הממשלה לכנסת, יעקב אדרי. סדר יומו של אולמרט עמוס. ב-8 בבוקר, עוד לפני ישיבת הממשלה, הוא צפוי להעביר את שרביט שר הפנים לעמיתו לסיעת קדימה השר רוני בראון. ב-8:40 יגיע אולמרט אל משרד האוצר, ויעביר את התפקיד למקורבו, שר האוצר החדש, אברהם הירשזון. ב-9:20 בבוקר יגיע ראש הממשלה אל הלשכה ששירתה אותו בשנים האחרונות, גם בעת תפקודו כממלא מקום ראש הממשלה בארבעת החודשים האחרונים, במשרד התמ"ת. שם יעביר אולמרט את תפקיד השר לאלי ישי, יו"ר סיעת ש"ס. לאחר תום הדיון בממשלה, צפויה שרשרת ארועים טקסיים מרגשים, כאשר אהוד אולמרט יכנס לראשונה מאז קיבל עליו את מילוי מקומו של אריאל שרון, אל תוך הלשכה פנימה. לאחר שורה של שיפוצים ב"אקוואריום", הקומה התחתונה בלשכת ראש הממשלה שבה ישב אריאל שרון, יכנס אולמרט את משרדו החדש. זאת לא לפני שיתקבל על ידי צמרת המשרד, הכוללת את המנכ"ל היוצא אילן כהן, הנכנס דינור ומזכיר הממשלה מימון. גם עובדי לשכת ראש הממשלה יקבלו את אולמרט בטקס בחצר הבניין. ישי: "אם אוכל - אבטל את ייקור הלחם כבר מחר" נושא נוסף שצפוי לעלות על סדר יומה של הממשלה - עליית מחיר הלחם . שר התמ"ת הנכנס, אלי ישי, אמר אמש בראיון ל-ynet כי "אם הדבר נתון לסמכותי - אפעל כבר מחר לביטול העלאת מחירי הלחם". לדבריו, "לא יעלה על הדעת שממשלה שחרתה על דגלה את הנושאים החברתיים, תעלה את מחירו של מצרך היסוד הזה". ישי יעלה את הנושא על שולחן הממשלה שתתכנס לישיבתה הראשונה. "כמו כן", אמר השר ישי, "אני מתכוון לשוחח בנושא זה עם ראש הממשלה אהוד אולמרט ועם שר האוצר, אברהם הירשזון". "האמת שעוד לא נכנסתי למשרד ולא הספקתי ללמוד את הסוגייה לעומקה", מסביר ישי. "אני מתכוון לשוחח בנושא זה עם ראש הממשלה, במהלך טקס החילופים בלשכת התמ"ת. לאחר השיחה אדע אם בסמכותי לבטל את ההחלטה הזאת. אם כן - אעשה זאת כבר מחר", אמר אמש. יו"ר ש"ס הוסיף: "מהיכרותי את ראש הממשלה אולמרט, אני יודע כמה חשוב לו הנושא החברתי והטיפול בשכבות החלשות. הרי בסך הכל מדובר בממשלה חברתית, שחרתה על דגלה את הטיפול בעוני ובפערים החברתיים. מחד גיסא - ברור לי שבמסגרת תפקידי החדש כשר התמ"ת, אצטרך לדאוג לאנשי התעשייה והמסחר. אך מאידך גיסא - כשליח של הציבור הסובל מהפערים החברתיים, אפעל למנוע החלטות כאלו הפוגעות בהם בצורה כל כך קשה". השר ללא תיק, איתן כבל, האחראי על רשות השידור, אמר ל-ynet לקראת כניסתו לתפקידו: "האמת היא שאני לא מתרגש. בפעם הראשונה אחזור לאולם הישיבות של הממשלה לא כעוזר ולא כיועץ אלא כשר, ואני מניח שתהיה לי צביטה גדולה בלב. אני מתכוון להוכיח שאני מסוגל לעשות דברים ברשות השידור, כי אני מאמין אמונה שלמה בשידור הציבורי, ואני מתכוון להבריא אותו. אף פעם לא פחדתי ממלחמות". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3247732,00.html

bhnadav

New member
היום: אולמרט יישב על כיסאו של שרון

היום: אולמרט יישב על כיסאו של שרון ממשלת אולמרט תתכנס לישיבה ראשונה, ולאחר ש-25 השרים יתפסו את מקומותיהם, תאשר את תקציב המדינה. אילן מזרחי יחליף את גיורא איילנד כעומד בראש המועצה לביטחון לאומי אחרי חודש וחצי במהלכו התנהל מו"מ קואליציוני מפרך וימים ספורים אחרי השבעת השרים החדשים, תתכנס היום הממשלה לישיבתה הראשונה שצפויה להיות קצרה ולהתרכז בעיקר באישור תקציב המדינה. בלשכת ראש הממשלה לא צופים כל בעיה באישור התקציב, וההצבעה אמורה להיות פורמלית בלבד, כשלב בדרך להעברת התקציב להצבעה במליאת הכנסת בקריאה ראשונה, עוד השבוע. מדובר בחמישה חודשים אחרי המועד המקורי, שבו אמור היה תקציב 2006 להיות מאושר. ישיבת הממשלה הראשונה תעמוד גם בסימן כניסתו הסופית של אהוד אולמרט לתפקיד ראש הממשלה. אולמרט יישב, לראשונה מאז אשפוזו של שרון, בכיסא ראש הממשלה. מחר גם יתקיימו טקסי חילופי שרים במשרדי הממשלה השונים, ואולמרט צפוי להשתתף בשלושה טקסים שכאלה. בבוקר יעביר אולמרט, בזה אחר זה, את תיקי הפנים, האוצר והתמ"ת, לשרים החדשים, ומאוחר יותר יקבל לידיו באופן רשמי את משרד רה"מ בטקס חגיגי שייערך. במקביל, ייערכו חילופי שרים בשאר המשרדים: שרת החוץ, ציפי לבני, תעביר את תיקי הקליטה והמשפטים שבהם החזיקה לשרים החדשים, ובמשרד לביטחון פנים יעביר גדעון עזרא את המפתחות לידיו של השר החדש, אבי דיכטר. במהלך הישיבה מחר צפויה להיפתר גם תעלומה הטורדת את מנוחתם של השרים: מקומות הישיבה סביב שולחן הממשלה. איש מהם אינו יודע מה יהיה מיקומו, אך כולם מעוניינים לשבת קרוב במידת האפשר לראש הממשלה. לימינו של אולמרט תשב שרת החוץ, ציפי לבני, ולשמאלו מזכיר הממשלה. בממשלת שרון היה שמור המקום היוקרתי לצדו של מזכיר הממשלה לשמעון פרס, וככל הנראה יצליח השר לפיתוח הנגב והגליל לשמור על מקומו גם בממשלת אולמרט. נראה כי נמנע קרב בין פרץ לפרס על מקום הישיבה, מאחר שכשר הביטחון, יישב יו"ר העבודה מול ראש הממשלה. חילופי תפקידים במועצה לביטחון לאומי אחת ההחלטות הראשונות שקיבל אולמרט בימים האחרונים היתה מינויו של סגן ראש המוסד לשעבר, אילן מזרחי, לתפקיד ראש המועצה לביטחון לאומי. מזרחי יכהן בתפקיד במקום האלוף (במיל.) גיורא איילנד, שיסיים את תפקידו בקרוב. מזרחי נבחר מבין כמה מועמדים, ויתחיל למלא את התפקיד החל מתחילת יוני. גורמים בלשכת רה"מ אמרו כי מזרחי נבחר בשל כישוריו האישיים הגבוהים והניסיון הרב שצבר במערכת הביטחון. "הוא איש מודיעין ומזרחן מעולה", ציינו בלשכת ראש הממשלה. "אנחנו סמוכים ובטוחים שהוא יעשה עבודה טובה בתפקיד". אחת הפעולות הראשונות שיהיה על מזרחי לבצע במסגרת השינויים שיעברו על המועצה לביטחון לאומי, הוא העברת מטה המועצה ממיקומה הנוכחי, ברמת השרון, לאזור משרדי הממשלה בירושלים. אולמרט מעוניין שמזרחי יבנה את המועצה לביטחון לאומי כגוף מטה חזק, שיוכל לבצע אינטגרציה בין המערכות השונות ויסייע בתהליכי קבלת החלטות בנושאים מדיניים וביטחוניים. עם זאת, אין כוונה כי אנשי המועצה לביטחון לאומי ייקחו חלק בפועל במו"מ מדיני או ביטחוני. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/171/741.html

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif אולמרט על כס שרון: נשנה גבולות

אולמרט על כסא שרון: נשנה את הגבולות בטקס חגיגי נכנס אהוד אולמרט ללשכת ראש הממשלה וסיפר על געגועיו לאריאל שרון - "אילו אפשר היה להבטיח שאריאל שרון יהיה כאן, הייתי מוכן לחכות את כל הזמן שיידרש עד לכניסתי לבניין זה". הוא חזר על משימתו העיקרית: "נשנה את דפוסי הקיום של מדינת ישראל כדי להבטיח אותה כמדינה עם רוב יהודי מוצק וגבולות שניתן להגן עליהם" רוני סופר "אילו אפשר היה להבטיח שאריאל שרון יהיה כאן, הייתי מוכן לחכות ללא בעיות את כל הזמן שיידרש עד כניסתי לבניין זה, אבל אריק לא כאן ותפילותינו וגעגועינו מלווים אותו", כך אמר היום (א') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בטקס כניסתו ללשכת ראש הממשלה שהתקיים בבניין ראש הממשלה. את פניו של אולמרט קיבל מנכ"ל המשרד היוצא, אילן כהן, במלים חמות תוך הזכרתו של מורם ורבם, אריאל שרון , המאושפז בבית החולים. מאות אנשי המשרד קיבלו את אולמרט עם כניסתו לראשונה למשרד. "נפעל בעוצמה אדירה ללא הפסקה, גם אם נצטרך להתמודד עם מכשולים אדירים", אמר ראש הממשלה. "לא נוותר כדי להגשים את ההתחייבויות שנתנו לציבור הישראלי ולמדינה. אין לי ספק כלל שזאת משימה חסרת תקדים בהיקפה, אני יודע שהרוב המכריע של הציבור הישראל יזדהה עם המשימה שלנו". לדבריו, "בשנים הקרובות נשנה את דפוסי הקיום של מדינת ישראל כדי להבטיח אותה כמדינה עם רוב יהודי מוצק וגבולות שיכולים להגן עליהם, שיכולים לתת בטחון לתושבי ישראל ושיפרידו ביננו לבין אלה שצריכים לחיות לצידנו ולא בתוכנו. זאת תהיה המשימה המרכזית, ולא נחסוך מאמץ. אני מאמין שאנחנו נוכל להגשים את המשימה הזאת". המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, אמר לפני כניסתו לישיבה כי הוא נרגש מיציאתה של הממשלה החדשה לדרך. פרס הוסיף כי הוא מניח שהממשלה תעמוד במשימות הלא פשוטות שלפניה והביע תקווה שתוכנית ההתכנסות אכן תצא אל הפועל. התקציב אושר - יעבור להצבעה בכנסת בישיבתה השבועית הראשונה אישרה הממשלה את תקציב המדינה וחוק ההסדרים לשנת 2006. התקציב עומד על 284.2 מיליארד שקלים. לאחר ההצבעה בקריאה ראשונה, תדון ועדת הכספים של הכנסת בתקציב ואז יוכנסו בו השינויים הרלוונטיים, לפני הגשתו לקריאה שנייה ושלישית בכנסת, באיחור של יותר מארבעה חודשים. שר האוצר, אברהם הירשזון, אמר כי יפעל להעביר את התקציב בתוך פחות מ-45 הימים המוקצבים לו לפי החוק. לדבריו, מדובר בתקציב טוב והוא מאמין שגם השינויים המתבקשים מההסכמים הקואליציוניים יעברו בקריאה שנייה ושלישית בכנסת בפרק הזמן האמור. שר החקלאות, שלום שמחון (עבודה), קרא לראש הממשלה ולשרים לקצר את לוח הזמנים הקבוע בחוק לאישור תקציב המדינה. "יש לאפשר למשרדים להיכנס להליך עבודה מסודר וליישם את המדיניות התקציבית. אין לשרים אף יום מיותר", אמר. ישי בממשלה: הופתעתי מייקור הלחם שר התמ"ת החדש, אלי ישי, התייחס בישיבת הממשלה לייקור מחיר הלחם. "הופתעתי מהעיתוי", אמר. "עם זאת אני מתכוון לבחון את הסוגיה כדי למצוא את הנוסחא שהעלאת מחיר הלחם עתה לא תפגע במשק בעתיד". ישי זכה לתמיכתם של שר התחבורה שאול מופז, ושר הבינוי והשיכון מאיר שטרית. "אני בטוח שראש הממשלה יגבה את הרצון של כולנו להשאיר לאנשים את פת לחמם בצלחתם", אמר ישי בצאתו מישיבת הממשלה. כזכור, בסוף השבוע התברר כי הממשלה העלתה את מחיר הלחם בשבעה אחוזים, וזכתה למתקפה חריפה מצד חברי כנסת וארגונים חברתייים . סיעת הליכוד אף הגישה הצעת אי אמון בממשלה בעקבות ייקור הלחם. חברת הכנסת, שלי יחימוביץ', אמרה ל-ynet כי "מדובר במחטף שמטיל צל כבד על הכוונות האמיתיות של אולמרט בכל הנוגע להצהרות על המלחמה בעוני. זה צעד שפוגע אך ורק בעניים ומדובר במהלך ציני". חבר הכנסת, משה כחלון, אמר כי "נחשף פרצופן האמיתי של המפלגות ה'חברתיות' ש"ס ומפלגת העבודה שבחרו לפגוע ערב השבעת הממשלה דווקא בציבור שבחר בהם". גם סיעת האיחוד הלאומי מפד"ל תקפה את ההחלטה. חבר הכנסת, יצחק לוי, העלה הצעה לסדר בנושא שתידון ביום רביעי במליאת הכנסת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3247961,00.html

bhnadav

New member
"לא נוותר כדי להגשים ההתחייבויות"

"לא נוותר כדי להגשים את ההתחייבויות" נכנס למשרד: ארבעה חודשים לאחר שהחליף את ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, בעקבות האירוע המוחי, נכנס בצהריים ראש הממשלה, אהוד אולמרט, באופן רשמי ללשכת ראש הממשלה בירושלים. עד היום הקפיד אולמרט לנהל את ענייני המדינה מלשכתו במשרד התמ"ת וסירב להיכנס למשרד ראש הממשלה, למעט לצורך ישיבות הממשלה. רק היום, כאשר הוא נכנס רשמית לתפקיד ראש הממשלה, יחל אולמרט לפעול ממשרד ראש הממשלה. בדבריו היום הדגיש אולמרט כי קשה לו להיכנס ללשכה שהייתה כה מזוהה עם שרון. "אני כבר ארבעה חודשים מסתובב כאן, מקבל החלטות, עובר במסדרונות וכמובן מנהל את ישיבות הממשלה", פתח ראש הממשלה. "הלכתי על קצות האצבעות כי הרגשתי ואני מרגיש גם עכשיו שהגעתי למקום שהנהיג אותו והישרה עליו מכוחו וסמכותו אדם אשר גם השפיע עליי ועזר לי". אולמרט הוסיף: "אם יכולתי לבקש חסדי שמיים, התפילה שלי היתה שאיכשהו אני אגיע לכאן היום ואריק יעביר לי את התפקיד כמו בכל שאר המשרדים. אילו אפשר היה להבטיח שהוא יעשה את זה, אני הייתי מוכן לחכות, אבל הנסיבות הן אחרות ואריק לא כאן עכשיו". על העתיד אמר אולמרט כי "לא נוותר כדי להגשים את ההתחייבויות". לדבריו, הוא יפעל במרץ לקדם את תוכניתו המדינית. "אנחנו רוצים לחולל שינוי במדינת ישראל. אין לי ספק כי זאת משימה חסרת תקדים וכי רוב הציבור הישראלי יזדהה עם המשימה הזו". ראש הממשלה מיהר להרגיע את עובדי הלשכה כי אינו מתכוון לערוך שינויים משמעותיים. "אתם יכולים לשאול את האנשים שעבדו איתי בעבר בעיריית ירושלים, במשרד האוצר ובתמ"ת. הם יגידו לכם שזה לא נורא לעבוד איתי", הוא שבר את הקרח. "אני מצפה בהתרגשות לעבודה עימכם. יבואו איתי מעט מאוד אנשים חדשים. אני רוצה להודות לכם מראש ולומר לכם כמה אתם טובים. אני רוצה להודות לחבריי האישיים שהיו מיועציו ומחבריו של שרון. אני אוהב אתכם מאוד ואני מודה לכם לא רק על מה שעשיתם למען שרון, אלא על שהצלחתם לקלוט, לקבל ולהריץ מישהו שלא היה מכם". "יש לך יותר כישרון מלכל אחד אחר" הטקס החל בדברי ברכה של מנכ"ל המשרד, אילן כהן. "צר לי על כך שראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, לא היה יכול לקבל את פניך", אמר כהן, "אני אעשה זאת במקומו". כהן הדגיש בדבריו כי בפני אולמרט ניצבים אתגרים רבים. "תקופה ארוכה החזקת בפיקדון, אבל כעת נבחרת בזכות. ניהלת עד כה את המדינה ברגישות ובתבונה, והיום אתה אחראי עליון לעם היהודי ולמדינת ישראל. המנהיג שהיה כאן לפניך ייזכר כאחד הגדולים בתולדות העם, אולם האתגרים לא הסתיימו, עלינו לקבוע את גבולות הקבע. יש לפנינו איומים אסטרטגים ועלינו לצמצם את הפערים החברתיים". עוד הוסיף כהן: "אתה נכנס לתפקיד אחרי הרבה שנות ניסיון ויש לך יותר כישרון מלכל אחד אחר במערכת. ראיתי אותך מקבל החלטות קשות, גם כממלא מקום וגם כשר בעבר". כהן פנה לרעיית ראש הממשלה, עליזה אולמרט, ובירך גם אותה. "את אישה מיוחדת וחזקה ביותר ואני בטוח שתיקחי חלק בעשייה, במיוחד בנושאים החברתיים". נפרד ממשרדיו האחרים קודם לכן העביר אולמרט את שלושת המשרדים שבהם החזיק – פנים, אוצר ותמ"ת – לידי מחליפיו. בטקס במשרד הפנים, אליו נכנס רוני בר-און, אמר אולמרט כי הממשלה תשאף לצמצם את מספר העובדים הזרים בישראל, והוסיף כי הוא לא ימהר לגרש ילדי עובדים שנולדו בארץ. משם המשיך אולמרט למשרד האוצר, שם התקיים טקס העברת המשרד לידי השר החדש, אברהם הירשזון. במהלך הטקס בירך אולמרט את ראשי המשרד וציין כי מדובר באירוע מרגש במיוחד עבורו. "נקשרתי למשרד ואני מצטער שזו הייתה תקופה קצרה בלבד", הוא אמר. "מכל שרי ממשלתי, אולי חוץ מפרס, אני בעל הניסיון הרב ביותר במגעים עם האוצר. לפעמים זה היה קשה ומתסכל, אבל צריך להתמודד עם זה. האנשים כאן הם בעלי איכות גבוהה ביותר, והם לא עושים הנחות. הם מונעים מאהבה עמוקה לארץ, מסירות אין קץ ונכונות להיאבק על עקרונותיהם ללא מורא". הטקס האחרון היה במשרד התמ"ת, שם העביר ראש הממשלה את שרביט הניהול לידיו של השר אלי ישי. "הפרידה הזו היא השלישית שאני מקיים היום והיא הקשה מכולן. בעוד שבמשרדים האחרים הייתי תקופה קצרה יחסית, כאן כיהנתי במשך שלוש שנים וזה הבית שלי". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/172/112.html

bhnadav

New member
מחליפים משרדים ../images/Emo181.gif

מחליפים משרדים רגע לפני ישיבת הממשלה הראשונה, מעבירים את המפתחות: בזה אחר זה נכנסים השרים החדשים למשרדיהם, כאשר בכל אחד מהמשרדים צפוי להתקיים טקס קצר, במהלכו ייפרדו השרים היוצאים מצוות המשרד ויעבירו את השרביט לשרים הטריים. מי שצפוי לעשות היום סיבוב לא קצר הוא ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שהחל את הבוקר במשרד הפנים והעביר את מפתחות המשרד למחליפו, השר רוני בר-און. בטקס חילופי השרים אמר אולמרט כי הממשלה תשאף לצמצם את מספר העובדים הזרים בישראל. "יש מספיק בלתי מועסקים, וצריך ליצור תמריצים כדי להעסיק אותם ולא עובדים זרים בתנאים בלתי סבירים", אמר אולמרט. ראש הממשלה התייחס גם לסוגיית ילדי העובדים הזרים. "לא אסתיר את דעתי על כך שאיני מממהר לסלק ילדים שנולדו בארץ, למדו כאן את השפה ואוהבים את המדינה, בגלל נסיבות מסוימות שהם אינם אחראים להם", אמר אולמרט. "איני רוצה לעקור אותם מהמקום הטבעי שלהם, עם כל תוצאות הלוואי של העניין". אולמרט הוסיף כי משרד הפנים הוא משרד חושב ומשפיע, ולכן בחר לתפקיד אדם שהוא מאמין בו ושיש לו את היכולת לטפל בנושאים החשובים הללו. בר-און הודה לאולמרט על האמון. "לפני ארבעה חודשים מינית אותי לשני משרדים", הוא פתח. "אז לא עשינו טקסי החלפה וזה הטקס הראשון שבו אני משתתף. אני מתחייב לעמוד בנטל הכבד הזה ואני יודע שהממשלה בראשותך תעסוק בעניינים חשובים. אעשה ככל שביכולתי לגרום לכך שאזרחי ישראל יוכלו לומר שיותר נעים לחיות כאן". חילופים במשרד האוצר: "אתם נחמדים" משם המשיך אולמרט למשרד האוצר, שם התקיים טקס העברת המשרד לידי השר החדש, אברהם הירשזון. במהלך הטקס בירך אולמרט את ראשי המשרד וציין כי מדובר באירוע מרגש במיוחד עבורו. "נקשרתי למשרד ואני מצטער שזו הייתה תקופה קצרה בלבד", הוא אמר. "מכל שרי ממשלתי, אולי חוץ מפרס, אני בעל הניסיון הרב ביותר במגעים עם האוצר. לפעמים זה היה קשה ומתסכל, אבל צריך להתמודד עם זה. האנשים כאן הם בעלי איכות גבוהה ביותר, והם לא עושים הנחות. הם מונעים מאהבה עמוקה לארץ, מסירות אין קץ ונכונות להיאבק על עקרונותיהם ללא מורא". אולמרט המשיך לשבח ולהלל את הפקידים, שלא אחת זוכים לעמוד במרכז הוויכוח סביב סוגיית התקציב. "אל תקשיבו למה שאומרים. אתם נחמדים, לפעמים עקשנים אבל תמיד הדברים נעשים באהבה ומתוך כבוד". אולמרט פנה לשר החדש הירשזון ואמר: "יהיה לך כיף. לא קל, אבל כיף". בהמשך בחר אולמרט לפרט את מעלותיו של השר הנכנס. "הוא הוכיח שהוא יודע לנהל ביד רמה את ועדת הכספים, והוא גם רגיש לצרכים החברתיים", הוא אמר. "הוא תמיד יקשיב למה שתגידו לו". השר הירשזון נשמע גם הוא נרגש ביותר. "אף טקס לא יהיה מרגש כמו זה", הוא אמר, "זו סגירת מעגל עבורי, אחרי שהייתי יושב ראש ועדת הכספים. אני מעריך את אנשי משרד האוצר ואקבל יחד איתם את ההחלטות הטובות ביותר. דווקא בזמנים כאלו, כשהכלכלה צועדת בכיוון הנכון, אסור שנפספס את מה שהשגנו כבר". השר הטרי מיהר לברך את ראש הממשלה על המינוי. ""אנחנו הולכים ביחד כבר יותר מ-40 שנה. זה שאתה בא לכאן כראש ממשלה מרגש אותי מאוד". חילופים במשרד התמ"ת: ישי "מסתער" על הלחם התחנה השלישית של אולמרט היתה במשרד התמ"ת, שם העביר ראש הממשלה את שרביט הניהול לידיו של השר אלי ישי. "הפרידה הזו היא השלישית שאני מקיים היום והיא הקשה מכולן. בעוד שבמשרדים האחרים הייתי תקופה קצרה יחסית, כאן כיהנתי במשך שלוש שנים וזה הבית שלי". אולמרט, שהגיע מלווה ברעייתו עליזה ובבכירי משרד התמ"ת שעוברים יחד איתו ללשכת ראש הממשלה, סיפר על ימיו הראשונים במשרד התמ"ת. "הגעתי לכאן כאאוטסיידר גמור ומאוד חששתי. הופתעתי בצורה יוצאת מהכלל ונהנתי מכל רגע", אמר אולמרט. ישי הגיע למקום מלווה ברעייתו ציפי ובכירי ש"ס, בהם שר התקשורת החדש, אריאל אטיאס, וחברי הכנסת שלמה בניזרי, משולם נהרי וניסים זאב. "הנוף הולך להשתנות", צחקו הש"סניקים. בשיחה עם NRG מעריב אמר ישי כי בכוונתו לטפל מיד בנושא העלאת מחירי הלחם. בנוסף אמר כי בכוונתו לבחון מחדש את תוכנית ויסקונסין, "שלדבריו יש בה יותר מקל מאשר גזר". ישי הבטיח גם להגביר את הפיקוח על אכיפת חוקי העבודה, ובראשם חוק שעות עבודה ומנוחה, שמתייחס לעבודה בשבת. ראש הממשלה אולמרט נשאר דקות ארוכות לאחר תום הטקס כדי לשוחח עם עובדי ועובדות המשרד. אולמרט חיבק בחום את העובדות ונענה לכל בקשה לתמונה משותפת. "אני מאוד עצוב להיפרד ממשרד התמ"ת ומאנשים שכל כך אהבתי. אמשיך להתעדכן במה שקורה במשרד", הוא הבטיח. בצהריים יקבל אולמרט לידיו באופן רשמי את משרד רה"מ בטקס חגיגי. במקביל, ייערכו חילופי שרים בשאר המשרדים: שרת החוץ, ציפי לבני, תעביר את תיקי הקליטה והמשפטים שבהם החזיקה לשרים החדשים, ובמשרד לביטחון פנים יעביר גדעון עזרא את המפתחות לידיו של השר החדש, אבי דיכטר. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/172/020.html

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif אולמרט לשרים: אני אנווט

אולמרט לשרים: "אני נותן את רשות הדיבור" רק התיישב על כסא ראש הממשלה - וכבר הוא עושה סדר: אולמרט הנחה את שריו לקצר בדבריהם במהלך ישיבות הממשלה ולדבר בדיונים השוטפים רק בנושאים שבתחום התמחותם. הסביר: אם כל אחד מהשרים יבקש רשות דיבור הישיבות לא יסתיימו. על ייקור הלחם אמר: האלטרנטיבה היתה הפסקת האפייה רוני סופר השרים החדשים בממשלתו של אהוד אולמרט עברו היום (א') סדנת התנהלות כשרים בממשלה. ראש הממשלה ביקש מהם לקצר בדיבורם, לדבר בנושאים עליהם הם מופקדים ולאפשר דיונים ענייניים ויעילים. כמו כן הועבר לשרים תקנון הממשלה החדש ובו כמאה סעיפים המגדירים את דרך העבודה בממשלה. במהלך הדיון הראשון של הממשלה ה-31 החלו כמה שרים לדבר ללא רשותו של אולמרט, שקטע אותם ואמר: "המזכיר רושם את סדר המדברים ואני מעניק את רשות הדיבור". כמו כן, הבהיר להם ראש הממשלה שהדיונים עלולים להימשך זמן רב אם כל אחד מ-25 השרים ייבקש את רשות הדיבור. עם זאת, בנושאים חשובים יוכל כל שר להציג את דעתו. בנוסף להנחיות ראש הממשלה הגיש מזכיר הממשלה, ישראל מימון, לשרים את התקנון לעבודת הממשלה, עליו שקד בעקבות לקחי ממשלות העבר. הנושא המרכזי אותו ביקש המזכיר מיימון להדגיש בפני השרים הוא הגשת הצעות החלטה. "אם בעבר יכול היה שר להגיש הצעה לתקציב בגובה של 50 מיליון שקלים על פתק, הרי שמעתה הוא יידרש להכין נייר עמדה מסודר עם עבודת מטה מאחוריו, הכוללת את ההשלכות על הכלכלה וההשפעות על המשק", אמר מזכיר הממשלה. כמו כן, הונחו השרים בתקנון עבודת הממשלה בנוגע להשתתפותם באירועים ממלכתיים בטקסים ובקבלות פנים, בנוכחות בטקסי זיכרון, בייצוג הממשלה במוסדות שנים ובנוהלי היציאה לחו"ל. על פי התקנון שר שמבקש לצאת באופן פרטי מהארץ צריך להודיע על כך למזכירות הממשלה ולדאוג לקיזוזו הפוליטי בכנסת. אבל אם שר יוצא בשליחות ממשלה, הרי שעליו לקבל את אישורה לפני נסיעתו. כמו כן הושם דגש על נוכחות ועבודת השרים בכנסת. בעניין אחר, התייחס אולמרט לייקור מחירי הלחם ואמר לשרים כי דחה את ההחלטה במשך תקופה ארוכה. "או שהיינו מעלים את מחיר הלחם או שמאפיות לא היו אופות את הלחם", הוסיף אולמרט. לדבריו, ההתייקרות חלה בשל התייקרות התשומות ובראשן הדלק. מקורביו הבהירו שאולמרט נטל את האחריות להחלטה על הייקור במקום להעביר אותה למחליפו, אלי ישי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3248056,00.html

bhnadav

New member
סדרת החינוך של אולמרט ../images/Emo88.gif

סדרת החינוך של אולמרט ראש הממשלה החדש, אהוד אולמרט, לא מבזבז זמן: כבר בישיבת הממשלה הראשונה שנערכה היום, העניק אולמרט "סדרת חינוך" לשרים החדשים, ולצד אישר תקנון הממשלה החדש הקשיבו השרים לשורת הנחיות. אולמרט הבהיר שמעתה יהיו הישיבות קצרות ותמציתיות, כאשר הוא יהיה זה שייתן את זכות הדיבור. הוא ביקש מהשרים כי בנושאים מקצועיים של אחד המשרדים יימנעו מהערות לא הכרחיות, בעוד שבתחומי מדיניות כלליים כגון התחום המדיני, הביטחוני והחברתי, לא תהיה כל בעיה לשמוע התייחסויות של השרים. במהלך הישיבה היו כמה שרים שהתפרצו אחד לדברי השני, וראש הממשלה קטע אותם וביקש שלהבא יפנו למזכיר הממשלה אם ברצונם להעלות נושאים לסדר היום. אולמרט גם התייחס לאורך ישיבות הממשלה ואמר כי הוא מצפה שהישיבות לא יתארכו מעל המידה הדרושה. "אם הישיבות יארכו ארבע שעות זה לא יהפוך אותן ליעילות יותר", אמר. "זו לא בושה ששר לא ידבר בישיבות ממשלה". אישור תקנון הממשלה החדש שהתבצע היום, הינו הליך קבוע בכל ממשלה חדשה. התקנון מפרט את מועדי הישיבות, את תהליך הגשת תוצאות ההחלטה, את האירועים הרשמיים שבהם צריכים השרים להיות נוכחים ונהלי הצבעה ודיונים. אחד השינויים המרכזיים בתקנון הממשלה הוא שינוי מנגנון הגשת הצעות ההחלטה. גורמים במשרד ראש הממשלה אמרו כי עד כה, התקיימו לעיתים מקרים שבהם הצעת החלטה הוגשה על פיסת נייר וללא נימוקים מספקים. לפיכך, הנוהל ישונה, וזאת כדי שתבוצע עבודת מטה מסודרת ולא יהיה בזבוז כספים מיותר. שר שירצה להגיש הצעת החלטה יהיה צריך לפרט מה תהיה השפעת ההחלטה על המשק, מה יהיו המשמעויות התקציביות ומה תהיה ההשפעה על שרים אחרים. גורמים במשרד ראש הממשלה אמרו כי הצעה שלא תוגש באופן מסודר לא תועלה. כששואלים את השרים הם דווקא מרוצים מהסגנון של ראש הממשלה החדש. "הוא פשוט מאוד לא רוצה להפוך את הממשלה לכנסת", אמר שר החקלאות שלום שמחון ל-NRG מעריב. "אולמרט רוצה שהממשלה תהיה גוף תכליתי. אני חושב שזה סגנון ניהול נכון ולא שמעתי על שרים שיש להם עם זה איזו בעיה". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/220/884.html

למעלה