היום "יש לי יציקה על הראש", כלומר *שני* דיווחים. do eku!

מיכי 10

Member
היום "יש לי יציקה על הראש", כלומר *שני* דיווחים. do eku!

היינו שבעה עשר חברים נחמדים. אחרי בעיות טכניות רבות (המתאם החדש שלנו, שמתחבר אל המקרן ואל המחשב הנייד, אִכזב לגמרי. אחרי נסיונות רבים, וגם בקשת עזרה ממרכז ביכורי העתים), התברר שאין מה לעשות. אז עודד ביקש שנתקרב אליו כולנו, והוא הראה לנו את המצגת במחשב עצמו. חבל, ולא הכי נוח, אבל הסתדרנו.

עודד ודינה שלוֹ, שהגיעה איתו, היו במשך שלושה שבועות וחצי באיטליה. עודד הרצה לנו קצת על מדיניות, הראה תמונות יפות מכמה וכמה ערים באיטליה, כגון רומא, פירנצה, מילאנו, טורינו, ומטוסקנה, בכרם גפנים, והסביר דברים שונים, למשל על מבנה הקולוסיאום.
הם טיילו הרבה, צילמו תמונות יפות והצטלמו יפה. התארחו בחלק מהזמן אצל אספרנטיסטים ובמועדון אספרנטו, והיו גם בתערוכת "אקספו 2015" במילאנו.

מה שהכי מצא חן בעיני, זו דרך ההרצאה של עודד. אני לא יודעת מה בדיוק קורה בהרצאות שלו, אבל הוא תמיד כל כך נינוח ושלֵו, ויחד עם זה עירני מאד וחינני. כך שתמיד מאד נעים וכיף לשמוע אותו.

משולחן ההנהלה.

לאחר היעדרות מהישיבות בחודשים האחרונים, הצלחתי להגיע הערב.
בסופו של דבר, היינו שישה (מתוך עשרה) חברי הנהלה, ועוד שני אורחים.

יהושע הִנחה את הישיבה.
** הוא פתח בהודעה שהמסקנה ממנה, שאין לנו מורה לקורס הבא למתחילים, למרות שיש לנו קבוצה די גדולה של מעוניינים ללמוד.
דיברנו על האפשרויות שיש לבדוק כדי להשיג מורה מתאים, והנושא נשאר בינתיים פתוח.

** עברנו לדבר על הקונגרס, שאמור להתקיים ב-14 עד 16 באפריל (=שבת הגדול) במשכנות רות דניאל ביפו.
יואלה הצטרפה אלינו לחלקו הראשון של הערב, כדי להביא ולהביע את דעתה ודעתם של עוד כמה חברים, לגבי העלות הגבוהה של הכנס הישראלי הצפוי באפריל + רעיון שיוכל להוזיל אותו. גם אני תמכתי בדבריה. אך התברר שאין אפשרות כזאת, כי עניינים נסגרו כבר בהתאם להחלטות הישיבה הקודמת (לאחר הצבעה), ונעשו כמה צעדים, כך שאי אפשר יהיה להחזיר את הגלגל אחורה.

ביקשתי מראש כמה דקות מסדר היום, כדי להביא עוד בקשה של חברים. אם לקצר את דברי, שהופרעו בקריאות ביניים (;, ביקשתי כך: שיבדקו סופית ויבררו את המחירים של משכנות דניאל, ואז יכתבו אותם מחדש בצורה ברורה לגמרי, לגבי כל האפשרויות, כגון: אחד בחדר בודד, אחד בחדר זוגי או בחדר של שלושה. עם ארוחת בוקר בלבד (BB) או בחצי פנסיון = ארוחות בוקר וערב (ִׁBH). ארוחת ערב בלבד למתארחים מבחוץ, ללא לינה וכיו"ב. ולכתוב בלי להתייחס למחירים שאינם מעניינים אותנו, שמיועדים ל-eksterlandoj. כך שהכל יהיה ברור, כי גם אם יש לי בעיות בהבנת הנקרא, מסתבר שהרבה חברים לא הבינו את הפרטים.

נראה לי שעמרי ידאג לכך.

** נתבקשתי לתאם תאריך אחד מתוך שלושה או ארבעה אפשריים, לערב זמנהוף. מכולם, העדפתי את החמישה עשר בדצמבר = תאריך הולדתו של זמנהוף, אשר נופל הפעם ביום שלישי, וקורה אחרי חג החנוכה. אני רוצה כבר מחר או מחרתיים להזמין לנו מקום בביכורי העתים, בתקווה שיאשרו הפעם בלי בעיות.

** יהושע דיווח על פגישתו היום אצל אריאלה (מנהלת ההשכרות בביכורי העתים), עם עו"ד ד"ר רם מודן, ועם יואלה. הם ישבו ארבעתם, כדי ללבן את בעיית דרישות המרכז בענייני ביטוח. השיחה היתה קצרה מאד, כי אריאלה אמרה שהיא לא מוסמכת להחליט, אלא רק החברה למוסדות חינוך, בעלת המרכז, רשאית לעשות זאת. הם קִדמו קצת את העניינים, והעניין נמצא בטיפול.

בשלב זה היה עלי ללכת, ויצאתי קצת לפני סוף הישיבה.

רציתי עוד לספר שעמרי בא אל הישיבה עם אורח יפני צעיר ונחמד. הסתבר שהם הגיעו מכנס החלל הבינלאומי שהתקיים בירושלים. אַקי היפני, הוא לא רק אסטרופיזיקאי, כמו עמרי, אלא גם אספרנטיסט! קיבלנו אותו יפה, שוחחנו איתו וביקשנו שיספר מעט על עצמו.
ניסיתי לבקש שירצה לנו בשבוע הבא במועדון, אך התברר שהוא צריך לצאת מישראל כבר ביום שישי הקרוב. חבל!
מצד שני, הוא מתעניין בכנס הישראלי של אפריל. :)

תודה רבה מיכלי!

נהניתי מאוד לפגוש את החברים ולספר את החוויות!
תודה ליהושוע על העזרה עם המילים החסרות

מיכי 10

Member
ותודה על הכינוי המצחיק kaj מחמיא שהִמצאת לי לכבוד הצילום

למעלה