היום יתקיים באו"ם דיון לציון השואה

deebeebee

New member
27 בינואר הוא יום השואה הבינלאומי

זאת הוחלט באו"ם. אני רק מקווה שהתכנים יהיו נטולי השפעות שליליות, כלומר- שיאפיינו את השואה האמיתית ללא השפעות של שונאי ישראל למיניהם.

לכל חברי הפורום

כיצד אתם חושבים עלינו לציין את ה- 27 בינואר - יום השואה הבינלאומי, בפורום שלנו? אשמח לשמוע את הצעותיכם.

השנה תאריך זה ביום שישי

אני לא יודע אם חשבו גם על איזה יום בשבוע תמיד יחול 27 ינואר. אם ייצא בשבת איך בארץ יציינו יום זאת? שבועיים וחצי קודם חל "עשרה בטבת" יום הקדיש הכללי שגם מציינים בו את השואה.

deebeebee

New member
אני לא הייתי רוצה להרבות בתאריכים

כמובן שאעקוב אחרי הדרך בה האו"ם יממש את החלטתו אבל מבחינתי עשרה בטבת ויום השואה שקבעה מדינת ישראל ימשיכו להיות הימים בהם אציין את השואה. אצלנו במשפחה קיים גם "יורצייט" להוריו של אבי. לא ידוע לנו התאריך המדוייק בו הם מתו (הם מתו בטרבלינקה) אז אבי הנהיג לעצמו יורצייט בתאריך בו נכתב המכתב האחרון שהוא קיבל מהוריו. סביר להניח שהם נספו זמן קצר אחר-כך.

shilansk

New member
יום הולדתי

יום הולדתי חל באותו תאריך ה-27 לינואר. מרגע שגיליתי שהתאריך מקושר אל השואה היה משהו שמאוד הסתדר לי כמו כפפה, הדגים את השייכות, החיבור והעובדה ששורשי יונקים מהמעיין הזה..אז זו אסוציאציה לתאריך. לגבי הציון בפורום - אולי אפשר להתייחס בתאריך הזה לדמות הקרובה אלינו, לסיפור אחד של שואה שמחובר אלינו - כל אחד עם הסיפור שלו.

deebeebee

New member
גם אחי הבכור נולד ב-27 בינואר

אלא שבשנה בה נולד זה יצא בטו בשבט. לנו יש שני ימי הולדת ב-23 וב-24 באפריל והיו פעם או פעמיים ששני הימים יצאו ביום השואה. זו בעיה שלא קיימת אצל אלה החוגגים את יום ההולדת על פי התאריך העברי אלא אם כן הם נולדו בתאריך העברי של יום השואה או יום הזכרון לחללי מערכות ישראל.

למעלה