היום- לכשחזרתי מחופשת הלידה- פוטרתי

היום- לכשחזרתי מחופשת הלידה- פוטרתי

היום, ולאחר שחזרתי מחופשת לידה מסודרת, פוטרתי מעבודתי. בסה"כ אינני יודעת מה עלי לעשות כעת. כמו כן באם רצה המעביד לפטר אותי - יכול היה ליידע אותי לפני כן והייתי מנסה למצוא עבודה אחרת במקביל. לקח לי זמן למצוא מטפלת טובה והכל בכדי לחזור לעבודה והכל בוצע כחוק וכדין. ידוע לי כי באם אתנגד - לא ירצו להעסיק אותי בעתיד חברות שונות. כמו כן המעביד מנסה שלא לשלם לי פיצויים ולטענתו אין לו עבודה כרגע (דבר שאינו נכון). כמו כן אציין שהייתי עובדת מסורה והיו מרוצים מאוד מעבודתי בטרם הלידה - שפת אם אנגלית,השכלה, אמינות והרבה יתרונות. לו אך הייתי יודעת מה עלי לעשות ולמי לפנות. מיכל.

מאז

New member
איזה לא פייר! אל תוותרי על הזכויות

שלך! יש בYNET פורום לאמהות עובדות שעו"ד נותנת שם יעוץ, תבררי (למשל - פיצויי פיטורין הוא חייב לתת לך. אסור לפטר מיד אחרי לידה, דברים כאלה) אבל הכי לא פיירי זה שהוא לא אמר לך קודם ודאגת למטפלת! אוף איזה אנשים

sipor

New member
אוי ואבוי..

איזה אנשים יש פה .. כל פעם מחדש אני המומה.. מה זה? אל תדאגי בסוף הכל יהיה בסדר.. אולי טוב שיש מטפלת תוכלי לחפש עבודה ולמצוא אותה וללכת לראיונות ללא דאגה שמשהו ישמור על הילד.. אין לי מה להגיד מעבר למצטערת..ומקווה שתמצאי את דרך החדשה והטובה יותר.

digabu

New member
אל תוותרי לו, תתבעי אותו

וממש לא נכון מה שאת אומרת לגבי חברות אחרות, זאת לא סיבה לא להעסיק אותך, סיכוי גדול לצערי שלא יעסיקו אותך כי את אמא ועם ילד. ככה זה שמתי לב. הוא פה ממש לא בסדר ואני בטוחה שאת עובדת מסורה וטובה, אבל יש מן מצב לאחרונה שהמעבידים מרשים לעצמם הרבה יותר מדי. אסור לשתוק!! תחזיקי מעמד, חזקי ואמצי

Arfilit

New member
יש נישות

שהן מספיק קטנות - כך שאם מישהו מסומן כ"טראבל מייקר" יכול להיות שיהיה לו קשה להשיג עבודה במקומות אחרים. יכול להיות שכדאי קודם למצוא עבודה אחרת ואח"כ לתבוע. הוא אמר לך למה הוא מפטר?

דוק26

New member
את יכולה לפנות ללשכה לייעוץ משפטי

של נעמת. קודם כל אם הוא מפטר אותך הוא חייב לשלם לך פיצויים כמובן אם עבדת מעל שנה אצלו. גם לי זה קרה לאחר ההריון הראשון שלי. חברה שעבדתי בה 6 שנים ותמכה בי כל כך לאורך הטיפולים פתאום בתום חופשת לידה של 5 חודשים (כי כך היה נהוג אצלנו) זימנו אותי יומיים לפני שהייתי אמורה לחזור ובישרו לי שאין לי כל כך לאן לחזור. למזלי בחוזה שלי הם היו צריכים להתריע לי 60 יום לפני כך שקיבלתי עוד חודשיים משכורת וכדי שלא אעשה בעיות הם גם נתנו לי זכויות סוציאליות על החודשיים מתוך ה- 5 חודשים שנחשבו לחל"ת. תעמדי על זכויותייך. אין דבר כזה שלא יעסיקו אותך בחברות אחרות. בהצלחה.

sipi1

New member
יש חוק במדינה !!!

אסור לפטר אשה שחזרה מחופשת לידה במשך 45 יום ! אם הוא עומד על כך שאת מפוטרת, הוא חייב לשלם לך גם את 45 יום האלה, וגם פיצויי פיטורין (זה עוד חודש וחצי בנוסף ל-3 חודשים של חופשת לידה שמצטרפים לחישוב הוותק שלך). נדמה לי שהודעה מוקדמת של 30 יום לא כלולה בתוך 45 יום האלה, ואז את מרוויחה עוד חודש תשלום ועוד חודש וותק לפיצויים. הכי מהר להתייעץ באינטרנט - באתר סטארמד עונים מתנדבים של ויצו, בפורום זכויות האם העובדת. מסכימה עם חברותי - קודם תמצאי עבודה אחרת (לשם כך הוא ישלם לך 45 יום וימי הודעה מוקדמת), ואז תתבעי את הפיצויים. ואני בטוחה שתמצאי מקום טוב יותר, עם אנשים שהם גם בני אדם...

sipi1

New member
הנה, מצאתי לך את הפרטים :

נסי בקישור הזה : יש תשובה של טלי לוי, מיום 6.5.2003, שמציגה את כל הסעיפים בחוק לגבי מה שכתבתי לך. אל תוותרי, אבל תעבדי בחוכמה : קודם תדאגי לך לעבודה חליפית, ואח"כ תדאגי שהוא יצטער על הרגע שהחליט להתנכל לעובדת מוצלחת רק בגלל שהיא גם אמא...

../images/Emo6.gif

(3) עבר על הוראות סעיף 9 - דינו - קנס 100 לירות על כל עובדת שביחס אליה נעשתה העבירה, או מאסר חודש או שני העונשים כאחד. (ב) מי שהפריע למפקח עבודה להשתמש בסמכויותיו, מי שסירב להשיב לו על שאלה שהוא חייב להשיב עליה, לא החזיק או לא ניהל פנקס בהתאם לסעיף 11, או לא מילא אחרי הוראות סעיף 12, וכן מי שלא הציג היתר לפי סעיף 5(ד), דינו - קנס 100 לירות או מאסר חודש אחד או שני העונשים כאחד. לא קצת ישן? 100 לירות? ומה זה מפקח עבודה? לא הבנתי...

גלשני

New member
כל כך מכעיס.

אני נתקלת במקרים כאלו שוב ושוב ובכל פעם מתרגזת וכואבת מחדש. ממליצה לך מאוד להתייעץ עם עורכת דין הבקיאה בחוקי עבודה, ולוודא שאת מקבלת את כל הזכויות שלך.

תמי29

New member
אוי כמה שאני מבינה אותך!!!

חויתי את אותו סיפור בדיוק. בהריון הראשון, אלא שאז לקראת סוף ההריון המנהלת קוראת לי ומסבירה שמאחר ואני דתיה אלד כל שנה "ולא מתאים לה כל שנה 3 חודשי חופש" ואני שיצאתי לחופשה בידיעה שאין לי לאן לחזור. התחושה היתה מאד קשה ,במיוחד שהיתי מצטינת המחלקה .עד ששנה לאחר מכן היא התקשרה וביקשה שאחזור. אך אני כבר היתי הרחק משם בעבודתי הנוכחית ,במשכורת כפולה עם אפשריות קידום,והכי חשוב עם בוס נפלא. אז מיכל, חלון נסגר אך עכשיו תפתח לך הדלת!!!!

קיבלת תשובות מעולות.

קודם כל במישור המקצועי קיבלת אחלה של תשובות. מעבר לזה, אם את רוצה קצת יעוץ פרטי - תשלחי מסר. וחוצמזה - שילכו לעזה. הלוואי שפעם יפגעו בהם במידה שווה - אם זה מה שהם עושים לעובדת שלהם. ולא משנה לי שזה לא נחמד לחשוב ככה ולא יפה להגיד - אבל זו לדעתי שיא החוצפה שיכולה להיות למעביד וגם לבן אדם. אווווףףףף העולם לא צודק.

shuly1

New member
אויש איזה רוע לב ../images/Emo24.gif

קיבלת רעיונות מקודמותי שולחת לך
מצטערת לא ממש מכירה את הנהלים

אדר שלי

New member
אויש. לא פייר ../images/Emo24.gif

אבל אל תתייאשי. תמצאי לך גם עבודה טובה יותר וגם תתבעי את הגועליים.

למעלה