היום לפני שבוע

דיאנד

New member
היום לפני שבוע

הכאב היה בלתי נסבל .
חשבתי שאצא לטייל ברגל כדי להרגע אבל בתפנית של רגע מצאתי את עצמי בבית המרקחת .
חזרתי הביתה,הכנתי בקבוק מים גדול ,התחלתי לפרק את החפיסות ולבלוע כמה כדורים בבת אחת בכל פעם.
אחרי כמות די גדולה,התחלתי להרגיש מטושטשת וכבדה אך התכוונתי להמשיך עד שאסיים את כל המלאי.
באותו הרגע בן זוגי הגיע וכשראה את החפיסות הריקות הבין מה קרה ומייד פינה אותי לבית חולים.
היו כמה ימים נוראים בבית החולים ,פיזית ונפשית.
אני מעריצה את הכוחות שלו ואסירת תודה על שאינו שופט אותי ותומך בי,אך עדין מרגישה שצריך עכשיו לאחות את השברים ולא בדיוק יודעת איך.
כשטופלתי [כרגע לא מטופלת] נאמר לי על ידי המטפל שתמיד נסיון אובדני הוא אימפולסיבי ,למרות שיש הרבה אנשים עם מחשבות אובדניות לרוב הם לא יממשו את המחשבות או מקסימום יעשו צעד של קריאת עזרה,אך נסיון אובדני אמיתי הוא לרוב אימפולסיבי,ולמרות שאני מרגישה שיותר אני לא אעשה את מה שעשיתי,אני פוחדת ששוב פעם האימפולסיביות תכריע את הכף.
אני רוצה להרגיש טוב ,אני כל כך משתדלת אבל אני עדין לא שם ופוחדת שאולי לא ארגיש טוב יותר.
אני לא רוצה לקחת יותר ציפרלקס ודומיו,רוצה להבריא בעזרת עצמי .
הלוואי והיתה דרך לתקן את עצמי כמו שמתקנים כסא שבור .

Lady Stark

New member
דיאנד

אני מצטערת שעברת את הסיוט הזה. אני יכולה לומר לך שבמקרים רבים יש תחושת דחיפות לפגוע בעצמנו. זה לא נדיר. הרעיון הוא שתמצאי דרך לסמוך על עצמך שלא תקשיבי לדחף הזה. וזה אפשרי.
דבר ראשון שחובה לזכור בתוך רגעים כאלה - זה רק רגע. הוא יעבור. עוד עשר דקות, עוד שעה. אבל הוא יעבור ומחר לא יהיה ככה. אפילו כמנטרה.

ממליצה לך, בתור התחלה, עד שתמצאי את הביטחון בעצמך שזה לא יקרה שוב, להחליט עם עצמך על נוהל קבוע למקרים בהם תרגישי ככה.
דוגמאות:
- להתקשר מיידית לבן זוגך / חברה טובה / בן משפחה שעליהם את סומכת ולהביע את התחושות בקול רם. תמיד עוזר לדבר על זה ולשחרר מעט מהעול הכבד שאת נושאת עמך.
- לעשות ריטואל שמרגיע אותך - מקלחת ארוכה / לראות סדרה שמרגיעה אותך / מוזיקה. לכל אחד יש את ריטואלי משלו.
- יכול להיות שמה שיכול לעזור לך זה כדור הרגעה קל ושינה. לשיקולך ורק בהתייעצות רופא, כמובן.

יצירת נוהל כזה חשובה משום שברגע שמחליטים על "חוק" שלא עוברים עליו, זה מכניס אלמנט של ביטחון לתוך תחושת חוסר הביטחון שיש לך עם עצמך. גם רכישת ביטחון זה תהליך של למידה.

מקווה שאת מטופלת ומדברת על זה עם פסיכולוג, שיכול לתת לך כלים להתמודד עם הפחד הזה.
תרגישי טוב.

דיאנד

New member
תודה

הכאב והבדידות באותם רגעים כבדים מנשוא,קשה מאוד לחשוב בהגיון ולנסות למצוא "פתרונות" כשכל מה שרוצים באותו הרגע זה לסיים עם הכאב.
אני מאמצת את הרעיון שלך לגבי חוק שלא עוברים ,כרגע "ברור " לי שאני לא רוצה לחוות את זה שוב אבל אני לא יכולה לחזות האם הזכרון ישאר גם בהמשך .
אני אהיה חייבת להתחיל שוב טיפול,קשה לי מאוד להשלים עם זה כרגע כי לא בא לי לחזור "ולחפור" שוב ושוב,אבל כנראה שלמרות הכל אני לא מצליחה לבד.

דיאנד

New member

Lady Stark

New member
בנוסף

ישנה עמותת סהר, שמטרתה לעזור לאנשים במצוקה דחופה. הם אנשים מאוד נחמדים וקשובים, ואני ממליצה לך בחום לשקול לפנות אליה. יש מי שירגיע במצבים דחופים כאלה.
http://www.sahar.org.il/
וגם, סהר מנהלים פורום תמיכה פה בתפוז. יש תמיד מישהו מהעמותה שנמצא בפורום ובודק הודעות של גולשים.
הנה הפורום:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=63

kasharel85

New member
מנסיון של שנים

כמה כדורים שלא בלעתי וכל נסיון אובדני שהיה לי מתוך דחף נגמר בנזק מצתבר ולא במוות מגיל 12 עד גיל 27 שאני רק מנסה להתאבד בעזרת כדורים לא משנה מה הכמות וסוג הכדורים ניסיתי כל שהיה בהישג ידי הייתי נרדמת לכמה שעות וכמה כאילו לא קרה כלום והיום יש לי סכרת כולסטרול טריגליצרידים שחלות פוליציסטיות הפרעות בזכרון קשב ובריכוז וכל זה נזק מצטבר של שנים שניסיתי להתמודד עם אימפולסיביות וניסיונות אובדניים עד שיום אחד נכנעתי ואמרתי לעצמי מה שאלוהים נתן אלוהים יקח זאת אומרת שבורא עולם נתן לי נשמה כשנולדתי ורק הוא בכבודו ובעצמו יקח אותה מתי שבא לו ואני לא מפחדת למות והגעתי למסקנה שאני בדיכאון בגלל שחסר לי ויטמין די ועכשיו אני לוקחת אותו כל יום ומיום ליום אני מרגישה יותר טוב ומתמודדת עם קשיים כאילו אני יוצאת מהבית בבוקר למלחמה הישרדותית וחוזרת הביתה ועדין קשה לי לתפקד בבית אבל לכל דבר יש פתרון למשל יש לי מנקה אני חופפת במספרה חמותי מבשלת לנו אוכל לכל השבוע אני מסדרת כדורים עם בעלי כל מה שקשה לי עוזרים לי אם את רוצה להתמודד עם הדחף הזה תזכרי את מה שכתבתי לך כדורים לא הורגים הם רק מקצרים את החיים ועושים נזק מצטבר אל תפחדי לבקש עזרא כשאת לא מרגישה טוב תעשי הכל אפילו תדברי בקול רם ותגידי לעצמך אני חזקה אני יכולה אני מתגברת עליך יצר הרע ככה אני עושה לא תמיד זה עוזר כי יש לי פיגור קל עוד נזק מצתבר לצערי אבל שווה לנסות

למעלה