אישית הייתי אומר
שהיה זה הרכב שניגן בסגנון הקול ג'אז, אם כי נגינתם של קלוטריין וקנוןבול הייתה "בופית" משהו... בכל זאת, לא השם שלהם שמופיע בענק על העטיפה של הדיסק... בקשר להשפעות של הבלוז והכנסייה, את זה ניתן לשמוע בקטעים כמו The Preacher של Horace Silver וכאלה, שהם הרבה יותר פשוטים ושמחים, אפילו מעט דיקסיים לפעמים. בקינד-אוף בלו אני שומע משהו הרבה פחות שורשי, יותר אינטלקטואלי ואוורירי כזה, לעומת הישירות שמאפיינת את הבלוז והגוספל. מודליות, כמובן, גם לא שייכת לבלוז ולכנסייה (אלא אם כן אתה הולך מאוד מאוד רחוק לעבר של הכנסייה, לא נראה לי שמישהו התכוון לזה). בקשר לקולטריין וקנוןבול אני חייב לציין שבהשאווה לתקליטים אחרים (עם שמם על הכותרת) הם הרבה פחות כסחניים, וזה טיעון מאוד חשוב: כולנו יודעים שלמיילס קל מאוד להשמע קול, וזה הטבע שלו (למרות שגם הוא ניגן ביבופ בעבר), דווקא אצל שני הכסחניים שאנו מכירים בחפירותיהם, יותר מורגש ההבדל מהקלטות אחרות שלהם, בגלל הקונספט הכללי של התקליט שהם חלק ממנו. בנוסף, ההקלטות הכסחניות ביותר של קולטריין, נראה לי שזה אחרי קינד-אוף-בלו. כפי שאמרת, אנחנו לא מנסים לבטל אחד את השני אלא רק לתרום, במיוחד לאור העובדה שרוב הספרים וכו' יגדירו את הדיסק כ"ג'אז מודלי", מה שלא עונה בדיוק לאף אחת משתי ההגדרות שלנו, ככה שהאמת המוחלטת בשאלה שלנו כנראה לא קיימת... בכל אופן תודה על המידע המלומד, ואשמח להמשיך את הדיון מאוחר יותר. מה שבטוח זה אחלה דיסק