היום לפני 30 שנה

ענבר.

New member
היום לפני 30 שנה

כל ההתחלות: 1. הונהגה שיטת המיקוד בארץ. 2. התוכנית חדוה ושלומיק (עפ"י ספרו של מגד) הועלתה לאויר 3. נפתח המשכן החדש של מוזיאון תל אביב 4. עזר ויצמן עומד למשפט בגין תאונת דרכים קטלנית 5. אורי זוהר, אריק איינשטיין ושיסל נעצרים. העילה - שימוש בחשיש....

חשיש,תאונות..ארץ ישראל יפה.. ../images/Emo3.gif

האמת? באמת יפה. מחליף אותה עם זו של היום בכל תחום היתה יצירה כוורת,האחת והיחידה זמרות גדולות.. רותי נבון.. אין לזה תחליף לעומת הרדידות של היום.. מרק.

ענבר.

New member
רדידות

היא ענין של זוית ראיה. התכנים נוצרים על ידנו, במו ידנו וזה עושה אותנו שותפים, כך או אחרת ל"רדידות"...

מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

"הולך ופוחת הדור... אומרים לנו מימים ימימה.. כל דור טוען לאיכות העולה על זה שאחריו.... פער דורות אני אומרת .. והצעירים של היום - יש להם תרבות שונה אך בהחלט לא פחותה או נחותה.

כן ולא..

אנחנו נתנו מה שיכולנו מערכת החינוך וההשפעות הסביבתיות הן מעבר לתחום השפעתנו.. מרק.

עוד קצת על השפעות סביבתיות..

היה לי הכבוד לעקוב במירק אחרי ערוץ נוער בשם-"חיפה" קיים גם היום ב-MIRC מי שמסתכל בשיח בפומבי-לא מאמין קללות וגידופין שגיאות כתיב איומות אני יגיד לך,במקום-אני אגיד לך וכאילו אז כן,יש השפעות סביבתיות. ואם ההורים לא משקיעים את הנשמה הילדים יוצאים-FLAT אנחנו די השקענו,ויצאנו טוב אבל ככלל-מערכת החינוך,פשוט לא מספקת את הסחורה.. מרק.

ענבר.

New member
לא צריך

להגיע לערוצי נוער, על מנת להבחין בקללות, גידופים, שגיאות כתיב וטעויות בתחביר (אותי זה מוציא מהשלווה). תעשה ביקור אצל השכנים כאן, בפורומים שמיועדים למבוגרים, ותראה את אותן טעויות, שגיאות וחוסר תרבות בשיחה, שראית אצל הנוער. איך תסביר את זה? לסביבה, יש בהחלט השפעה בעיצוב האדם, ולפעמים, "השקעת הנשמה" שניתנה מ"בית טוב", הולכת לאיבוד ברחבי הסביבה... אגב, לפעמים שגיאות כתיב הן בעיות דיסלקטיות. מערכת החינוך של היום, מספקת את הסחורה המתאימה להיום. לא חושבת שאפשר להחזיר גלגל אחורה וללמד בשיטות של פעם.

לא אמרתי שבשיטות של פעם..

אבל ניתן להגיע למצב של השכלה כללית ברמה סבירה פתיחות לתרבות העולם כן,קצת מיתולוגיה יוונית גם לזאת כוונתי.. מרק.

לא יודעת במי האשם-ההורים,המערכת

החינוכית המימסדית, האווירה הכללית. אבל- יש לנו (כן גם לי) דור חדש של בורים ועמי ארצות. משהו חסר באווירה הכללית התרבותית שקשה לי מאד ל"כמת" אותו למילים. אני בכלל לא מדברת על סגנון ושפה, כי אני משוכנעת שזה תוצר סביבתי וניתן בהכוונה נכונה הורית וחינוכית לצמצם עד מינימום את האלימות המלולית. אני מדברת על בורות כללית,על אי היכרות עם התרבות (האירופאית לפחות) ההסטוריה מורכבת לגביהם מפרקים נטולי חיבור וקשר עליהם נבחנים בבגרות. ואם לא נבחנים-לא לומדים. לשעורי ספרות אין שום קשר להסטוריה, סרטים-רואים רק חדשנים, ואלו בד"כ עוסקים בהוויה העכשווית. הפרספקטיבה הכוללנית על התפתחות העולם המערבי, אינה קיימת. היו יוונים.....פתאום היו רומאים.....אח"כ (מתי למשל זו שאלה שלא שואלים) היו פתאום ברברים-או בדילוג חביב מגיעים למהפכה הצרפתית... ומשם ישר מלחמת העולם השניה. מרחיבי ידע גם יודעים על מלחמת העצמאות של ארה"ב, ובין שתי מלחמות עולם. אני לא אומרת שישבתי וקראתי את ספרי ההסטוריה ברצף. אבל היו אמצעים נוספיםף החל ברומנים, אפילו הפשוטים והזולים שבהם(אני זוכרת אחת אנג´ליק ותלאותיה בחצרות הצרפתים),וכלה בספרות קנונית שכיום לא מכירים בכלל. כשקראתי את מלחמה ושלום, זה התיישב על ידע מוקדם ועיבה אותו. אוהל הדוד תום-הביא אותי לכושים , וחלף עם הרוח למלחמת האזרחים.. מה שאני מנסה לאמר במליון מילים-שאלו נכסים שעברו מהעולם והתחליפים בד"כ לא מספקים. (נ.ב זוכרים את בת מונטסומה?)

זהבוש

New member
בוקר טוב לכולם ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo6.gif

הבוןקר אני יושבת וקוראת על כל מה שכתבתם ופשוט חוזרת אחורה עם הסיפורים הקטנים של בית הספר כשהיינו מגיעים בבוקר ודבר ראשון הניפו את הדגל,לקולו של המחצרץ,קראו פסוקים בתנךוכמובן עברנו באופן קבוע להתעמלות בוקר שזה היה קטע נהדר כל בוקר למרות שלא פעם ניסנו להשתמט מזה גם כן. ובקשר לספרים שכתבתם פה כמות הספרים שקראנו היתה רבה לעין שעור למה שהנוער של היום קורא, כמובן אני לא מזכירה את שיעורי המוסיקה שאנחנו קיבלנו וידענו על כל קומפוזיטור ועל כל דבר שקשור לתולדות המוסיקה בכלל דבר שלא נלמד כיום בכלל בבתי הספר ואנחנו כבר בכתה ד או ה כבר למדנו מי היה סן-סנסאו מי היה ורדי או מי היה ציקובסקי בקיצור זה בכלל לא אותו דבר אני גם חושבת שדרך הספרים למדנו המון על ההיסטוריה שלא תמיד אהבנו ללמוד כמו לקרוא ספר טוב בנושא דרך הרומן והסיפורת שהיתה אבל אני גם לא יכולה להגיד שהילדים של היום לא לומדים הם הכל לומדים דרך האינטרנט או כל המידע שהם רוכשים דרך המחשב שאני בכל אופן רחוקה עשרות מונים ממנו.

למעלה