היום לפני 33 שנה.....

עדי 345

New member
היום לפני 33 שנה.....

בדרך הביתה שמעתי רשת ג' והיה מצעד הפזמונים. השדרן השמיע את הפינה "היום לפני". לא להאמין, אבל מקום ראשון שבועיים רצוף בנובמבר 1971 היה "יש לך שמש"!! (הייתי בן 3 וגלי כבר היתה זמרת במקום ראשון...) מה שעוד יותר מדהים זה שהתקליט הראשון של גלי חיכה 7 שנים נוספות עד יציאתו ב-1978!

sarit29

New member
ואו אגב זה רעיון לא רע לפינה קבועה

בפורום... סטייל "מנהרת הזמן" אחת לחודש נניח תאריכים מסויימים הקשורים בגלי, בעלי משמעות אישית לחברי הפורום או רגכים היסטוריים כמו אלה שאתה ציינת. למשל תאריך הזכייה באירוויזיון או תאריך של ההופעה הראשונה של גלי שמישהו ראה. אגב שכחת לציין שגלי היתה סה"כ בת 17 כשכל זה קרה לראשונה.

hilali1

New member
באותו עניין

אתמול במצעד של רשת ג' הזכירו שהשיר של גלי הללויה היה הכי הרבה זמן בראש המצעד או משהו כזה.

sarit29

New member
יפה יפה הוא גם נמכר ברחבי אירופה

ב4.5 מיליוני עותקים והגיע למקום גבוה(לא זוכרת איזה) במצעד הבריטי. אין ספק שגלי הגיעה לשיאים בקריירה שלה שאף זמרת ישראלית אחרת לא הגיעה אליהם.

בואי לא נגזים

יש עוד מספר זמרות ישראליות שמאוד הצליחו, תראי למשל את עפרה חזה ודנה אינטרנשנל(לא שחלילה אני משווה את גלי אלייה)

אופס, רק הבהרה קטנה

לאחר קריאה שנייה של הדברים, נראה כאילו באתי לפגוע בדנה, אך ממש לא, הן פשוט 2 זמרות מאוד שונות, ולזה התכוונתי
דנה זמרת גדולה

sarit29

New member
אני לא אמרתי שלא הצליחו

לא להוציא את דבריי מהקשרם בבקשה. אני אמרתי שאף זמרת ישראלית אחרת לא הגיעה לשיאים האלה לא שאף אחת לא הגיעה לשיאים אחרים, עפרה חזה ז"ל היא הזמרת הישראלית היחידה שהצליחה בחו"ל כי היא גרה שם אבל למרות הצלחתה לא מכרה כמות עד כדיי כך היסטרית של עותקי תקליטים. דנה זכתה במקום הראשון באירוויזיון (אגב רק התימנים מביאים את המקום הראשון) אך גם כן דיוה לא נמכר בכזו כמות של עותקים כמו הללויה זו פשוט עובדה שאף אחת לא הגיעה לשיא הזה. (חוץ מזה שאלה לא השיאים היחידים יש גם את המקום הראשון בפסטיבל טוקיו ביפן, שחקנית השנה ועוד )בלי שום קשר, זה רק ציון עובדה. יש מקום לכולם והארץ התברכה בזמרים ויוצרים נפלאים ובהחלט יש לנו במה להתגאות.

עדי 345

New member
הזכירו את "הללויה" בהקשר ש...

"הללויה" היה 10 שבועות רצוף במקום ראשון בשנת 1979. עכשיו "מי אוהב אותך יותר ממני" של ארקדי דוכין הולך לשבור את השיא כנראה. כלומר "הללויה" החזיק בשיא 24 שנים.

sarit29

New member
מה אתה אומר... ממש היסטריה האמת

באמת שיר יפה מאוד אין מה להגיד אבל לדעתי הכל זה עניין של תזמון אני לא שומעת את המצעד אבל אני מהמרת שאין שיר ממש חזק שיכול להתחרות איתו... בכלל ארקדי דוכין מאוד מוכשר אני מאוד אוהבת את החומר המוזיקאלי שלו ואת החברים של נטשה. לא יודעת אם אתה זוכר אבל לפני המון שנים כשגלי עבדה עוד עם סולו יורמן היה דיבור שהיא הולכת לעבוד על תקליט עם החברים של נטשה. זה לא קרה. סולו יורמן גם ייצג אותם בזמנו.

לא נראה לי שזה קרה בסוף

הנה המצעד האחרון. ארקדי נמצא במצעד כבר 13 שבועות, מתוכן 10 פעמים הוא היה בראש. כמו כן מצויין שפעם שעברה הוא היה מקום ראשון(עכשיו הוא שני, כלומר מהשבוע שעבר הוא ירד ב-1). כך שזה אומר שיש עוד פעמיים בהם הוא לא צעד בראש...

hilali1

New member
ארקדי באמת מוכשר אבל

אני חושבת שיש לו שירים הרבה יותר טובים מזה האחרון. כמו כן (חחח ממש תשובת בי"ס) קשה מאוד להשוות בין העוצמה של הללויה לשיר הזה.

hilali1

New member
זהו בדיוק

לא זכרתי לגמרי את הפרטים. אני שמחה שעוד מישהו הקשיב...

רינה7

New member
הבהרה

אם אני לא טועה, גם השיר " לא קלה היא דרכינו" הגיע למקום ראשון 10 שבועות ברציפות, כך שמעתי ברשת גימל ביום חמישי במהדורת חלונות.

יש לך עוד תאריכים משמעותיים

כאלה? כאילו חוץ מה- 13/1 שאת זה נזכור גם ככה כי זה גם התאריך יום הולדת של רינה

שרית7

New member
אתה מתכוון כל חודש לתאריך מסויים

תראה זה לא חייב להיות משהו שעבר על גלי זה יכול להיות חוויה שקשורה במישהו מהגולשים שקשורה בגלי למשל 11.2.86 היום בוא כוכבית ואני פגשנו את לראשונה בחיים בהופעה.

למעלה