היום לפני 47 שנים פרצה בהונגריה....

טומי*

New member
היום לפני 47 שנים פרצה בהונגריה....

המהפכה של 1956. ב: 23.10.1956.בשעות הצהריים החלה הפגנת סטודנטים שעד מהרה לווה ביריות של המונים, שצעדו לכיוון תחנת הרדיו של בודפשט. ההמון הזועם פרץ לבניין תוך כדי יריות וקרב של ממש.רהמ"ש דאז נאג' אימרה, בעזרת הצבא ניהל קרב נגד ההתקוממות האזרחית.היו קרבות רחוב, הוצאות להורג וכו'...עשר שנים לאחר מלחמת העולם השנייה, בודפשט שוב הופגזה ע"י הצבא האדום הרוסי,שהשתלת על כל הונגריה.לראש הממשלה החדש מונה יאנוש קדאר

עב

New member
לא מעט יהודים ניצלו את המהומה

ועלו ארצה. זאת למרות שהמשטר של ינאוש קדאר היה נוקשה. ככה הרווחנו שתי דודות.

B T1

New member
בעקבות המהפכה של 56 ההונגרים

נאלצו (בשמחה, אני מניח) לוותר עלי. רצתי מהר מהם.

דרדרית

New member
ולפי מה ששמעתי- מסבא וסבתא שלי-

פשוט התייאשו. הם רצו כ"כ הרבה פעמים לעזוב את הונגריה ולא בחלו בכל דרך- גם לא חוקית-דבר שעלה להם בישיבה בכלא (יותר מפעם אחת...) שבועיים לפני המהפכה המפורסמת - זכו סבא וסבתא לפספורט ועוד חוקי כדי לצאת מהונגריה. התנאי היה - שתוך חודש היה עליהם לעזוב את הארץ. שמחים ומאושרים מיהרו לעזוב לארץ ישראל כמובן- שם חיכו להם ביתם היחידה (סבתא חווה מהפורום)ושתי נכדות מקסימות - (אני אחת מהן..) אבל זה שייך לסיפור אחר. עם פרוץ המהפכה- מיהרו סבא וסבתא לעבר תחנת הגבול כדי להציג בגאווה את אישור המעבר הנכסף- אבל- המקום היה שומם ועזוב. איש לא עמד במעבר הגבול. צחוק הגורל- ניתן היה לעבור את הגבול- גם ללא הצגת האישורים.

B T1

New member
דרדרית--לך זה מצחיק?....

אני במקומם הייתי בוכה ואיך. ציפור קטנה לחשה לי, שהם תרמו מכונת כתיבה בשפה ההונגרית לסוכנות היהודית בוינה. האם זה נכון? (לא, לא צריך להחזיר)

דרדרית

New member
לפחות הם היו נדיבים.... לא?

מה בדיוק יעשה סבא בארץ הקודש, בטיול עם הפרות במושב- עם מכונת כתיבה?

למעלה