היום מצאתי גוזל שנשברה לו הכנף

חןשסק

New member
היום מצאתי גוזל שנשברה לו הכנף

ולקחתי אותו כדי שנטפל בו עד שיחלים... אני ואחותי לקחנו אותו מהגן שעשועים שהוא היה בו בשמש. הוא התייבש קצת וניסה לעוף.... כשהבאנו אותו הבייתה מצאתי מזרק ישן וטפטנו לו מים והוא התאושש קצת, ואחרי כמה זמן נתנו לו עוד טיפה מים אבל הוא כנראה התייבש נורא והגוף שלו היה בהלם מהמים והוא מת בידיים של אמא שלי שהחזיקה אותו
... מסכן
אם הייתי מוצאת אותו כמה שעות לפני כן הינו יכולים למנוע את ההתיבשות שלו כי הוא היה בשמש הרותחת בצהריים, ושנתנו לו את המים הוא התחנן אליהם וצייץ...! אבל הוא לא שרד

Guy Schlesnar

New member
רוב הסיכויים שהוא מת מהבהלה

ולא מהתייבשות. הגורל שלו גם ככה נחרץ ברגע שהוא נפל,ככה שגם אם עשית מעשה שנראה לך טוב,בסך הכל גרמת לעצמך ולאחותך להיות עצובות.

חןשסק

New member
לא נראה לי שדווקא מהבהלה...

הוא היה תשוש מאוד והוא התייבש ובאמת נראה לי שהגוף שלו קיבל שוק מהמים (זה בדיוק כמו שאסור לתת מים לאדם שנפגע בתאונה או משהו)... הוא היה מבוהל, נכון, אבל זה היה נראה שהוא נרגע אחרי כמה זמן כי רק אז הוא הסכים לפתוח את הפה ולשתות. חבל שזה לא עזר...

NoWords

New member
לא נורא האני../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

העיקר הכוונה והרצון להציל אותו

enbalush

New member
יפה שניסית להציל אותו

גוזלים זקוקים לטיפול מאוד מיוחד, מזון מיוחד ואפילו תאורת חימום מיוחדת, קשה להציל גוזלים, אלא אם כן יש לך נסיון וידע מקדים. להבא כדאי ליצור קשר עם עמותה או וטרינר שיוכלו להדריך. אל תרגישי רע, כנארה שהוא היה במצב רע, כל הכבוד שלקחת אחריות וניסית.

חןשסק

New member
רצינו להתקשר לוטרינר בגלל הכנף השבו

השבורה, אבל רצינו קודם שיתאושש לפחות...

cobainos

New member
אם כבר הצלת גוזלים-בחיים אל תצילו

אל תיגעו ואל תתקרבו לגוזל של עורב,כי הם עוף עם זיכרון לטווח ארוך מאד והם באים בהמונים ויכולים לתקוף מי שנוגע באחד מהם.

cobainos

New member
זה אכן מפחיד...ציפור נקמנית!

לפני כמה זמן,הכלבה של אבא שלי במושב מצאה גוזל שנפל מקן גם כן..היא אסקית טובה ושובבה ומה היא יודעת...התחילה להריח אותו ולשחק איתה והוא כבר היה מת קודם...ופתאום ראו שם צל ענק...באמצע יום שמש פשוט המון עורבים הגיעו...היא עזבה אותו ורצה להסתתר במלונה שלה.

NoWords

New member
אווו../images/Emo2.gif

באמת מסכנה. אבל איך מזהים גוזל של עורבים

Guy Schlesnar

New member
גם לכלב של השכנים שלי זה קרה

היה להם כלב אחר. יום אחד בבוקר,האבא יצא עם הכלב לטיול,ואז הם ראו גור,כלב רחוב,שעורבים מנקרים אותו בראש,עד שהיו לו כמה חורים מהניקור. האבא הציל אותו,ועכשיו הם מגדלים אותו. כלב חמוד,רק קצת נודניק. הוא יודע לצאת מעל הגדר,וכשהוא בחוץ הוא עוקב אחריי. ביום שישי הוא עקב אחרי עד הבית ספר,וכמעט נכנס איתי לבית ספר,רק שהיו הרבה אנשים בכניסה והוא התבלבל.

NoWords

New member
חחח

הוא בטח חמוד
ועצוב לשמוע מה שקרה לו כשהוא היה גור... עברה בי צמרמורת =(

למעלה