היום מציינים, כמו שאתם ודאי יודעים

היום מציינים, כמו שאתם ודאי יודעים

את יום השנה ה-25 לרצח לנון. אני מבקש לעלות את הנושא הזה כאן, למרות שהוא לכאורה נראה לא נוגע, אבל אני מבטיח לכם שבהמשך תבינו את ההקשר. זה לא סוד שמאז היום בו נרצח ג'ון לנון (ואני זוכר אותו טוב מאוד, למרות שהייתי אז בסך הכל בן 8) הקירבה של האמנים לקהל השתנתה ויש אמנים מסויימים שממש חוששים. לנון שילם על חייו קרוב לודאי בגלל התבטאויותיו הפוליטיות, ונראה לי גם אם תחלקו על דעתי שזה בין השאר מה שגרם לדילן להפסיק ליצור את שירי המחאה שלו. בוב דילן אפילו התבטא פעם בנושא והעלה את חששו שאי-אפשר לדעת מאיפה יצוץ המטורף הבא. לפני כמה שנים, ליתר דיוק בפברואר 98' כשדילן הוזמן לטקס גראמי. באמצע כששר את Love Sick יצא מהקהל תמהוני אחד (כמו שאתם יכולים לראות בתמונה) והחל להופיע מולו כשגופו העליון עירום ועליו "פצצת סויה". אני אומר לכם ברצינות אני לא אשכח איך לבי קפא במקום כשראיתי את זה. דילן המשיך בהופעה, אבל עד שהשומרים השתלטו על אותו תמהוני יכולתם לראות על פניו של דילן שהוא לא קולט מה קורה. עד היום כשאני חושב על אותו אירוע מסתמרות לי השערות, זה פשוט מזעזע לחשוב מה עלול היה לקרות. לכן לדעתי חשוב לזכור את היום הזה שבו לנון נרצח, למרות שהצעירים שבינינו לא זכו להכיר אותו, לפני שהכל קרה.

לנון אחד המוסיקאים הענקיים אי פעם,

אבל אני לא חושב שמותו קשור לדעותיו הפוליטיות מארק צ'אפמן היה מעריץ מטורף/אובססבי שנכנס כנראה לדיכאון קשה מכיוון שלנון הפסיק ליצור מוסיקה והקדיש עצמו למשפחה. צ'פמן לא יכל להשלים עם העובדה שלנון הוא לא של הקהל בלבד,ורצה לנקום בו. זה לפחות מה שאני התרשמתי מהמאמרים/סקירות שקראתי בעניין. לגבי מקרה הסויה,אם אני לא טועה כתבת על זה גם באתר(וקראתי...) הרוצחים המטורפים האלו אכן מפחידים,אבל אם דילן הגיע לגיל 65 אני מקווה ומאמין שהוא ימות בשיבה טובה.

כן, כתבתי על זה גם באתר שלי.

צר לי לומר לך את זה, אבל אין שום דבר בטוח בחיים. תראה להבדיל אלף אלפי הבדלות, באיזה גיל נרצח רה"מ יצחק רבין ז"ל.

Yanchu

New member
../images/Emo16.gif

לנון לא נרצח בגלל דעותיו הפוליטיות לפי מיטב הבנתי... אז אין טעם להכניס את זה. ואני בכלל לא חושב שדילן הפסיק לשיר שירי מחאה בגלל פחד מרצח. אם תשאל אותו, הוא יגיד שהוא מעולם לא שר בכלל שירי מחאה... בכל מקרה, אני מקווה מאוד שלדבר כזה לא הייתה השפעה על דילן. האמת שגם לא מתאים לו להיות מושפע מזה. (אגב, ראיתי את המצגת ששמת בפורום ביטלס, מאוד ריגש לראות את זה ברקע של כמה משירים שלו ברקע.)

Chocoholic

New member
זה מיד הזכיר לי

את הקטע ב No Direction Home שמישהו מבקש מדילן מאחורי הקלעים "להנמיך פרופיל" ושהופצה שמועה שאחד מהקהל מתכנן לירות בו. בוב לא נשאר אדיש, הוא דווקא היה די נסער אך זו תגובה צפויה ממישהו עייף ושבע מההופעות והבלאגן. ג'ון בהחלט לא נרצח בגלל דיעותיו הפוליטיות. הרוצח אמר בראיון, באופן ברור ומפורש, שהוא לא רצח אדם, אלא "עטיפת אלבום"... למרות שקשה לי להתייחס ברצינות לדברים של אותו משוגע,זה עדיין יכול לרמז על מה שעבר לו בראש.

למעלה