היום מרוץ E3-הרלבקה, אין שידור ביורוספורט

היום מרוץ E3-הרלבקה, אין שידור ביורוספורט

מרוץ קלאסי בלגי שנכלל בסבב הוורלד-טור (ולא פחות חשוב במשחק הפנטזיה).
לפני שבוע פרסם יניב שור בבייקפאנל כתבה מכינה למרוצי האביב, כולל מרוץ זה http://bikepanel.com/p/33011
10 מועמדים לפי סייקלינגניוז למרוץ זה ולגנט-וולכם שיתקיים ביום א' הם: ארנו דמאר, אלכסנדר קריסטוף, פטר סאגאן, פביאן קנצ'לרה, פרננדו גביריה, גרג ון אוורמאט, איאן סטנארד, טום בונן, יורגן רולנדטס, אליה ויוויאני.
לפי רשימת המשתתפים [URL]http://www.cyclingfever.com/editie.html?detp=view&_ap=startlijst&editie_idd=MjY5NTI[/URL]= גביריה לא משתתף במרוץ היום. משתתפים נוספים שסיימו לפני שנה בין חמשת הראשונים ומשתתפים גם היום במרוץ הם זדנק שטיבר, מטאו טרנטין וספ ונמרקה.
מזג האוויר הצפוי - 7 מעלות וטפטופים.
כאמור, אין שידור ביורוספורט 1, צריך יהיה לחפש שידורים ברשת

משחק הפנטזיה והגיגים

מרוץ טקטי מאוד. התקלה של קנצ'לרה השפיעה על כל המרוץ. אלו שברחו ממנו לאחר התקלה השקיעו מאמץ גדול וכמובן שגם קנצ'לרה ועוזרו סטויבן השקיעו מאמץ גדול. נראה לי שב-30 ק"מ האחרונים נשאר פחות כוח לרוב הרוכבים ורק שני הרוכבים שהיו הכי חזקים הם אלו שהצליחו לברוח ולסיים ראשון ושני. כמובן שאפשר להגיד שהאחרים לא רכבו בשביל מקום שלישי, אלא שהם נתנו לאטיקס-קוויקסטפ לעשות את העבודה מקדימה כי הם היו ארבעה, אבל הרוכבים האחרים, דוגמת ספ ונמרקה, לארס בום, שני הרוכבים של לוטו סודאל ושני הרוכבים של BMC, כשהם ראו שהפער של 30 שניות מסאגאן וקוויאטקובסקי לא יורד למרות העבודה המאומצת של אטיקס, אם רצו ללכת על סיכוי לניצחון, היו צריכים להכנס להשתתפות בסגירת הפער. אז או שלא היה להם כוח, או שקנצ'לרה זרק שם הוראה לא לעזור, או שבאמת כל הקבוצות האחרות רכבו בשביל מקום שלישי.
לגבי משחק הפנטזיה - איש לא בחר במנצח הראוי קוויאטקובקי. בשאר מרכיבי החמישיה הראשונה בחרו. גם ויוויאני מקבל ניקוד כי זינק למרוץ וסייע לניצחון של קוויאטקובסקי.
בראש מוביל shkir balik עם 208 נק', במקום השני - אני, עם 158 נק' ובמקום השלישי ביחד ערן טל ו-rubber duck ביחד עם 90 נק'.
המרוץ הבא גנט-וולכם ביום א'

rubber duck

New member
השנקל שלי

סאגאן - הפך למספר 2 הנצחי ( מאז הזכיה ) , ברור היה שהוא ינסה בכל מאודו לנצח
לטעמי , יכול להיות שאם ההיה תוקף מאוחר יותר , היה לו סיכוי
הפולני פשוט נתן לו לעבוד כל הדרך וברגע הנכון , עקץ

הרכיבה של המירות שייכת בלי ספק לספרטקוס
אין דברים כאלו , עונת פרישה או לא עונת פרישה
רוכב על !!!

שרון

לא יכול להסכים עם זה - מספר 2 נצחי לא לובש את חולצת הקשת

בניתוח של תוצאות ההגינות היא חלק משמעותי וחשוב, כדי להבין את ההתרחשות וניתוח של מרוצי כביש של האופניים זה (ההגינות) אפילו מרכיב בלעדיו התמונה חסרה באופן המעוות את העובדות.
פטר סאגאן הוא אחד הרוכבים המסומנים בהיסטוריה של מרוצי האופניים ואולי המסומן בהיסטוריה.
רוכבים שסומנו באופן דומה היו בעידנים שהעומק האיכותי לא היה בר השוואה לזה של העשור האחרון ובאופן קיצוני לא דומה למה שאנו רואים בדבוקה בשנים האחרונות.
זה אומנם משחק בכאילו, אבל כזה הראוי לשם ההשוואה ובגלל שמרקס הוא הרוכב המצליח ביותר בהיסטוריה - לו אדי מרקס היה רוכב בעומק איכותי הקיים היום בדבוקה אני בכלל לא בטוח שהוא היה משיג אפילו 50% מהניצחונות שלו.
ואחרי כל זה כדאי לזכור את המספרים:
סאגאן ניצח 13 פעמים אשתקד ומול זה יש לו 18 פעמים מקום 2 ועוד לא מעט מקומות 3-5.
בשנת 2015 הוא דורג 11 בצוברי הניצחונות של העונה.
בשנת 2014 הוא דורג 20 בצוברי הניצחונות של העונה.
את שנת 2013 הוא סיים עם הכי הרבה ניצחונות בעולם.
את שנת 2012 הוא סיים כסגן המנצח הגדול.
את שנת 2011 הוא סיים במקום השלישי מבין כל המנצחים.
סאגאן אינו מאיץ טהור, הוא לא שען, הוא לא מטפס על ואחרי כל זה הוא המנצח הגדול ביותר של חצי העשור האחרון וכבר מחזיק בכמה שיאים של הטור דה פראנס וכלל מרוצי האופניים.
מספר 2 נצחי ממש לא מתאים כאן.
את כל ההישגים האלו צריך לזכור מול העובדה כי במהלך מרוץ סאגאן לא יכול אפילו לעצור לצרכיו בלי לזכות בתגובה משמעותית של הדבוקה ואפילו כשהוא עולה לבמת החתימות הוא זוכה למעקב צמוד יותר מכל רוכב במהלך מרוץ.
בשורה תחתונה - כשסאגאן מנצח זה ניצחון על שאינו בר השוואה לניצחון של אף רוכב אחר.
לא בונן, לא קאנצ'לארה, לא גילברט ולא אף רוכב משני הדורות האחרונים זכה להיות כה מסומן, אבל כדי להבין זאת כראוי אולי צריך להשוותו לקונטאדור (והם באותה קבוצה כבר לא מעט מרוצים).
כשטינקוף נוכחים בדבוקה סאגאן תמיד יהיה מסומן יותר מקונטאדור.

rubber duck

New member
יש לא מעט רוכבים מסומנים

קאנצ'לארה מסומן בכל הקלאסיקות !!!
( בנגש אי אפשר לסמן רוכבים )
כמוהו יש לא מעט אחרים וזה גם מה שיוצר את המרוצים הטקטיים

ברגע שסאגן פרץ קדימה והפולני היה צמוד אליו
היה ברור שסאגאן לא ייקח את המירוץ

מה שלא היה ברור הוא מה תעשה הדבוקה

ולגבי ספרטוקס , מידי עונה הוא ממציא תא עצמו מחדש ( אלא אם הוא פצוע חצי עונה )
כל פעם כולם בטוחים בשיטה בה הוא ינהג במרוץ זה או אחר
והוא מוצא את הדרך לנצח גם כשהסיטואציה נראית כממש לא מתאימה לו

נכון שבינתיים הוא לא הצליח לנצח בקלאסיקות אבל תכלס באחת המן הוא התחמק מנפילה בטוחה במטרים האחרונים
ובשניה הוא סבל מתקלה טכנית

יהיה מעניין היום .....

ולגבי סאגאן , חובת ההוכחה , עליו !!!

לא הבנתי, אבל...

באמת שלא הבנתי את מה שכתבת.
כבודו והישגיו של קאנצ'לארה לא צריכים להיות ביחס לאלו של סאגאן.

אבל אם לדייק אז:
קאנצ'לארה צבר כמאה ניצחונות בקריירה של יותר מעשור וחצי.
סאגאן עם כחצי ממספר העונות (שבע עונות לעומת 16 של קאנצ'לארה) צבר כבר למעלה מ- 70 ניצחונות.
אז באמת, לא מרצון להתנצח, אלא להבין - מה היא בדיוק חובת ההוכחה שאתה טוען כלפי סאגאן?

אפשר לקרוא לניצחון היום חלק משלב ההוכחה?

לדעתי סאגאן לא היה צריך ניצחון דווקא היום, ב"גנט - וולגם" כדי להוכיח דבר וחצי דבר.
עם מספר הניצחונות שהוא השיג בעבר, אליפות עולם וארבע חולצות ירוקות של הטור ועוד "כמה" ניצחונות, הוא כבר נחשב לרוכב אדיר.
בסגנונו (התמיד התקפי) הוא הרוכב הכי מפלפל מרוצים בעונות האחרונות.

rubber duck

New member
אמנם לא יצא לי לראות את המרוץ היום

הנקודה בעיני היא שסגן הצליח לצאת היום מהצל של עצמו
סגאן רוכב מוכשר בטירוף
על זה לא היה וויכוח
אלא שאחרי שזכית בתואר אלוף העולם
ואחרי כל ההישגים שלו
הוא חייב להמציא את עצמו מחדש
כולם מכירים את הטקיטיקות שלו
והוא חייב לצאת מהמקום שבו יש לו תוכנית מירוץ

אין לו תוכנית
הוא פשוט מתאים את עצמו לנסיבות ומנצל את שלל יכולותיו

ושוב , אמנם לא ראיתי את המרוץ , הוא פשוט התאים את עצמו לנסיבות ומצא את המקום שבו לא הצליח מתחילת העונה

ווין רייני ( הגדול ) אמר פעם
2nd place is the first loosr .......

שרון

שרון אני באמת לא מבין ובאמת רוצה להבין למה אתה מתכוון...

סאגאן מעולם לא נקט בטקטיקה מתוחכמת.
הוא פשוט רוכב מעולה שיודע לנצח במרוצים והרבה מהם.

באמת מעניין אותי מה האפשרויות של סאגאן, לדעתך, כשכתבת שהוא צריך להמציא את עצמו מחדש, שאין לו טקטיקה.

אני גם לא מבין מה לא טוב, או לא בסדר, או כל דבר שהוא ההפך מפשוט מעולה (ושווה הרבה מאוד ניצחונות) ב:
"הוא פשוט מתאים את עצמו לנסיבות ומנצל את שלל יכולותיו".

הרי זה בדיוק הגדולה של סאגאן, שהוא "מנצל את שלל יכולותיו".
בהקשר הזה גם לא הבנתי לאיזו יכולת, טקטיקה, או מהלך נקודתי אתה מייחס את המצאתו של עצמו מחדש של קאנצ'לארה.

קורה שמרוץ אופניים מסתיים בניצחון של הטוב ביותר, לא תמיד, אבל קורה וב"גנט - וולגם" 2016 זה קרה.

סאגאן אלוף עולם שני בהיסטוריה עם ניצחון ב"גנט - וולגם"

אלוף עולם מכהן אחרון שניצח ב"גנט - וולגם" היה ריק ואן לואי וזה היה לפני נולדתי.
אז, בשנת 1962, היה ריק ואן לאוי אלוף עולם, עונה שנייה ברציפות (ניצח באליפויות העולם של 1960 ו- 1961) והשלים ניצחון שלישי ב"גנט - וולגם".
גם כיום מחזיק ואן לאוי בשיא הניצחונות (3) במרוץ ויחד עם:
צ'יפוליני, מרקס, בונן ו- ואן אנמה.

לזכותו של סאגאן יאמר שהוא רוכב "בלי קבוצה"

טינקוף לא העמידו קבוצה חזקה לקלאסיקות הצפוניות וב-50 הק"מ האחרונים סאגאן מוצא את עצמו ללא חברי קבוצה. גם אם הוא מסתדר עם המצב הזה, כדאי לזכור שכל טיפת אנרגיה חשובה במרוצים האלו, ומספיק שההבדל הוא שכשיש בן קבוצה, הרוכב המוביל בקבוצה מוסתר קצת יותר מהרוח, אפילו אם ההבדל ממש נראה מינורי ולא משמעותי. על רקע הנקודה הזו, כדאי לציין את הכישלון המוחלט של אטיקס-קוויקסטפ שבמרוץ החשוב השני ברציפות, שנערך על אדמת בלגיה, לא משיגה שום דבר. לא ראיתי את המרוץ היום, ואני שופט רק לפי המרוץ בהרלבקה, אבל נראה לי שיש שם עודף רוכבים שבאים עם שאיפות לנצח במרוץ. נכון שהם גם נכנסים לעבוד מקדימה, אבל יתכן שהם לא עושים את זה במחויבות של 100 אחוז, כי הם מקווים שאולי סיטואציה מסויימת תביא אותם בסיום לעמדת ניצחון או פודיום.

משחק הפנטזיה אחרי גנט-וולכם

המנצח פטר סאגאן נבחר על ידי שלושה משתתפים: ערן טל, rubber duck ו-shakir balik, וזיכה אותם ב-120 נק'. גם ספ ונמרקה שהגיע שני נבחר במשחק וכמובן גם קאנצ'לארה שמסיים כבר פעם שנייה במקום הרביעי (עוד מעט יכתירו אותו בכתר: המקום הרביעי הנצחי), וגם ארנו דמאר שסיים חמישי. בקוזנייצוב השלישי איש לא בחר וכנ"ל גם ברוכבי טינקוף אחרים שסייעו לסאגאן.
במשחק מוביל shakir balik עם 346 נק'. במקום השני ברווז הגומי עם 300 נק' ובמקום השלישי, אני, עם 266 נק'.
המרוץ הבא במשחק - הרונדה של פלנדריה ביום ראשון בעוד שבוע.

למעלה