היום נכנסתי בפסיכולוגית!

אופירA

New member
מנהל
היום נכנסתי בפסיכולוגית!

קודם כל, דרשתי ממנה פגישה נוספת השבוע (כי 3 שבועות היא היתה בחופש קטלני). דבר שני הבנתי שאני עדיין נלחמת בכאבים שלי ולא נותנת להם מספיק מקום. לא מכירה בזכויות שלהם. לא מכירה בכך שהיה מגיע לי לקבל היתר - לצייר ולכתוב בחוה"מ, לעשות כל מה שמיטיב עם נפשי ומטפל בכאבים שלי. בקלות הייתי מקבלת היתר. אבל לא ביקשתי. האמנתי שזה "יצר הרע". האמנתי שיש בי מן רוע פנימי בסיסי כזה שרוצה לעשות "דווקא מה שאסור". וזה כל כך לא נכון! כי הטעות והיפך האמת היו שדרשתי מעצמי דרישות לא נכונות, ולא סיפקתי לעצמי את צרכיי הנפשיים הבסיסיים. את הטיפול הנפשי הדרוש לי. לא הכרתי במחוייבותי. אני יודעת שהכאב הפנימי שלי הוא בלתי נסבל, אך עדיין לא מבינה שהוא לגיטימי, וחובה לטפל בו. ואסור להזניח אותו ולהתעלם ממנו. השכל יודע. רק הלב מפחד להאמין, ולהתקשר בבטחון לרב ולומר לו: סליחה, כבוד הרב, הבדידות והיציאה מהשגרה גוררות אותי אוטומטית לשנאה עצמית קשה ביותר. האם עלי להימנע מלצייר ולכתוב בנסיבות הללו? (כמובן שהרב מכיר אותי היטב ויודע במה מדובר). אבל הפחידה אותי המחשבה - הוא לא יאמין לי, הוא יחשוב עלי שאני ממציאה תירוצים... מעמידה פנים... מפריזה... (אבל יכולתי גם לא להתקשר, ולהחליט לעצמי). אבל בעצם זו אני שלא האמנתי לעצמי, אני שחשדתי שאני מציאה, אני שחשדתי בהעמדת פנים ובהפרזה... אני שהאמנתי בעומק הלב שאני סתם רעה!!! והשלכתי את זה על הרב, על אלוקים... 13 שנה הם שוטפים לי את המוח שאפסיק לחשוד שאלוקים שונא אותי כי אני רעה. ב"ה הצליחו להוריד לי את כל רגשי האשמה וההלקאה העצמית. אבל עדיין לא חדרה בי האמונה. עוד אין לי אמון בעצמי... (טוב שקיבלנו 70 שנה +. יש עוד זמן...)

אוקיי - אז יש מטרה: אמון עצמי

וזו מטרה נהדרת. בתחילת הטיפול, אני זוכרת שהגעתי ואמרתי לפסיכולוגית שאני פשוט לא מאמינה לעצמי. כ"כ הרבה סיפורים, והבטחות שהופרו (לעצמי, לא לאחרים)- גרמו לי פשוט לאבד כל אמון בטוב שבי. ראיתי מפלצת שקרנית ודוחה (בלע...לא אוהבת אפילו לכתוב משפטים כאלה. כ"כ רחוקה מזה עכשיו). חלק מהמסע אל האמון העצמי היה בעזרת מילים- כתבתי בכל בוקר טקסטים שהיו ברובם חיוביים. גם אלה שהתחילו נמוך, תפסו כיוון אופטימי בשלב מסויים. אני מאמינה שהכתיבה עזרה לי להפוך לאדם אופטימי ולצאת מהדיכאון. חלק אחר במסע (לא מזמן ראיתי סרט אחד מסידרת "אדון הטבעות" של טולקין, אז יושב לי בראש מסע. ממש מסע) היה הבחירה במחמאות כמשהו אמיתי. כלומר, אם החמיאו לי - בחרתי לשמוע
ולא לנפנף את המחמאה מעליי. הרבה פעמים ישבתי אצל הפסיכולוגית ומניתי את הדברים הכי קטנים וטובים שעשיתי לעצמי, במקום את האחד או שניים רעים. והדברים הקטנים הצטברו, ומשום שדובר בהם - קיבלו לגיטימציה גדולה יותר. התחלתי פתאום להיות מוקפת במעשים טובים, וב-טוב, בעצם. ומי עשה את הטוב הזה? אני. לעצמי. באמת מזל שקיבלנו 70+, אבל את יכולה להתנחם בכך שלא דרושות כ"כ הרבה שנים לכך. הרבה מזה הוא עניין של החלטה, מחוייבות, והתמסרות. נראה לי שאת מאד מחוייבת לטיפול. האם את גם מחוייבת לשינוי שיתחולל בך בפנים?

זה משהו שנבנה לאט לאט

את האמון שלי בעצמי, וההערכה העצמית - בניתי אצלי מ-אפס. והיום, לא יכולה להגיד לך שהבטחון העצמי שלי בשמיים, אבל בכ"ז, אני יותר סומכת על עצמי ועל ההחלטות שלי.

אופירA

New member
מנהל
מומלץ! מומלץ! מומלץ!

<<בחירה במחמאות כמשהו אמיתי. כלומר, אם החמיאו לי - בחרתי לשמוע ולא לנפנף את המחמאה מעליי.>> משפט החודש! וגם עובד מצויין. אני גם בחרתי להאמין למחמאות. פשוט להאמין. לאט לאט גיליתי שהן פשוט אמת! (ואיפה שהגזימו, עדיין זה חביב... ומותר לחייך ולא לדחות).

למעלה