היום נפגשתי עם השמאי של הבנק...

היום נפגשתי עם השמאי של הבנק...

כלומר, הבנק נתן לנו רשימה של שמאים, והתקשרנו אקראית... לא ממש יש לנו ברירה, כי התעריפים הם אחידים אז זה לא ממש משנה את מי לוקחים. בקיצור....נפלנו על בחור צעיר ונגטיבי....היה משעשע, כי אני יודעת שתפקידו בכוח הוא להגיד שהדירה שווה פחות מאשר קנינו אותה, אז הוא ניסה למצוא דברים שליליים, רק שקצת קשה... אז נכון שהדירה כרגע מוזנחת למדי, אז אמרתי לו שאני אזמין אותו אחרי השיפוץ שיראה איך יצא
אז הוא נבוך....כזה מין ילד כזה... בכל אופן, עינייני המשכנתא מתקדמים יפה, במיוחד בהנחה שהנגיד יעלה את הריבית בשבוע הבא, כמו שמאיימים, והדולר בירידה... חוץ מזה, אני ניפגשת עם האדריכלית שלנו ביום שלישי, אז אני אדווח אז. כמו כן, וזה בעיקר למי שמכיר אותי עוד מפורום חתונות - מצאתי עבודה!! ואני מתחילה ביום א´ הבא, ואז יהיה לי גם סורק כנראה, אז אני אוכל להעלות את התוכניות שלנו לפורום, ולקבל תגובות. ביי בינתיים, יעל

אתי@

New member
../images/Emo45.gif מזל טוב ובהצלחה בעבודה החדשה../images/Emo130.gif

ספרי - מה, איזה, איפה...

סיגל2

New member
יעל, מזל טוב על מציאת העבודה החדשה

ושיהיה לך בהצלחה. גם אנחנו התחלנו עם עינייני המשכנתא לאחר שקנינו דירה חדשה שבוע שעבר. את יכולה להסביר לי מה זה השמאי מצד הבנקים שהיית צריכה להזמין? האם זה רק לדירות יד שניה או גם לדירות חדשות שקונים מהקבלן?

amonit

New member
הערכת שמאי

נעשת לצרכי המשכנתא, ולא חשוב אם הבית ישן או חדש! השמאי מעריך את שווי הנכס עבור הבנק ועבור הביטוח ועל פי הערכתו ניתנת המשכנתא. לדוגמא: 50% מערך הנכס [לפי הערכת השמאי שהעריך נאמר ב200000 $ והבנק נותן לך עד 50% מערך הנכס תקבלי:100000 $] בבתים מקבלן יש לעיתים אפשרות מימון או משכנתא מסוג אחר ובזה אני לא מבינה .

אתי@

New member
מזל טוב ../images/Emo48.gif../images/Emo57.gif איפה קניתם ../images/Emo35.gif

סיגל2

New member
תודה לאמונית על המידע ותודה גם לך

אתי@. קנינו את הדירה בקרית אונו בשכונה שנקראת רימון והפרוייקט עצמו נקרא טופ רימון. זו דירה של 5 חדרים מאד מרווחת ויפה.

למעלה