כמה דברים
1. צריבה והורדת שירים ממש לא שווה לגניבה. אתה יכול להעתיק לעצמך כמה עותקים שאתה רוצה של אלבומים שיש לך, ואפילו להוריד או לצרוב. כל עוד קנית את האלבום - זה חוקי לגמרי 2. בקנדה, אגב, החוק מותיר הורדת שירים לשימוש פרטי בלבד - בתשלום תגמולים ליוצרים (זאת אומרת, לאקו"ם שלהם או משהו) כל חודש. אני לא מכיר את החוק במדויק, אבל זה משהו כזה. 3. אני מסכים איתך לגמרי בנוגע לכך שהורדת שירים מאלבומים שאין לך שווה לגניבה. אבל זה הרבה יותר מורכב - יש לך מושג כמה האינטרנט חשף את העולם למוזיקה שבלעדיו האנשים בחיים לא היו נחשפים? זאת אומרת, האינטרנט עוזר להפיץ בצורה ענקית את המוזיקה, בצורה שבלעדיו היא לא היתה מסוגלת. תסתכל על MYSPACE או במה חדשה לדוגמא - שמה יוצרים מעלים את השירים שלהם על מנת שגולשים יורידו וישמעו אותם, ובכך הם זוכים לחשיפה שלה הם זקוקים ולא היו מקבלים באופן דומה דרך שום מקום אחר. לא חסרים היום הסיפורים על הלהקות או האמנים, מהארץ ומחו"ל, שבזכות האינטרנט הוחתמו על חוזים אצל חברות התקליטים. זה גם משהו. 4. הורדת שירים מהאינטרנט אמנם בהחלט גורמת נזק לחברות התקליטים, אבל היא לא הגורם העיקרי - אנשים שאוהבים את האמנים שהם מורידים כן הולכים קונים את הדיסקים שלהם או רוצים ללכת להופעות שלהם לאות הערכה, וזה לא חלק קטן. 5. "הבעיה" לא מוטמעת רק אצל הישראלים, למרות שכן אפשר להגיד שקל לישראלי היום להכנס לחמור שלו ולשים אלבומים להורדה - היא קיימת גם מעבר לים, כמובן. יכול להיות שתערער על מה שכתבתי, ובצדק אולי, וזה סבבה!
אבל בעקרון מה שאני בא להגיד זה שיש עוד דרכים להסתכל על צריבה והורדת שירים, וההשפעה שלהם היום. אני מאמין שחברות התקליטים לא הצליחו ללמוד את ההשפעה ולהרוויח ממנה, אבל זה עוד יקרה. זה לאט לאט קורה. אני אישית מוריד שירים - אבל אני לא רואה את עצמי כמו מה שאתה מתאר, מאחר ואני אישית לפחות הולך וקונה את האלבומים של האמנים שאני נחשף אליהם דרך האינטרנט, והולך להופעות שלהם (מי שבארץ לפחות). בלי החשיפה באינטרנט, אני לא חושב שהיה לי כ"כ רצון היום ללכת להופעות של כל אותם אמנים, בין אם מדובר באחד גדול או קטן, או לשלם על אלבום/דיוידי שלו. זה לא שבלי אינטרנט לא היתה מתקיימת תרבות, אבל הוא עוזר להפיץ ולפתח אותה בצורה משמעותית. טוב כתבתי את שלי ואם מישהו רוצה לפתח את הדיון אז שיהיה לו בכיף, אפשר להגיד דברים מכאן ומכאן... אני אמרתי את רוב מה שהיה לי לומר בכל אופן לילה טוב ושקט