היום נתנו לאמא רגיעון

justme007

New member
היום נתנו לאמא רגיעון../images/Emo115.gif

שלום לכולם הרבה זמן לא הייתי כאן כי הייתי חולה - לפחות היה לי את הזמן להיות עם אמא שבועיים רצופים להכין לה בבוקר ארוחת ערב לראות איתה סרטים שהיא אוהבת וגם אחותי שמארה"ב הייתה כאן. אמא לא מזהה את אחותי, אבל אחותי השלימה עם זה. יש לאמא לאחרונה התקפים של חוסר שקט, אחיות שלי היו אצל רופאת משפחה והיא אישרה להן לתת לה את ה"רגיעון של הדס" (ליום) בהתחלה לא הסכמתי והייתי נגד זה, אבל היום הלכתי וקניתי לה בעצמי. אני עוקבת אחרי ההתפתחויות, נתתי לה אחד בשעה 11:00 והיא ישנה כל מנוחת הצהריים ולשם שינוי לא קמה כל רגע להפריע לאבא. מקודם נתתי לה עוד אחד ואנחנו עוקבים לראות אם יש שינוי בהתנהגות ובמצב רוח אם יש למישהו משהו להגיב בנושא - הסתייגויות, המלצות, הערות שאני צריכה לדעת בנושא - אשמח לשמוע

ענתי44

New member
חושבת שעשית טוב

רגיעון יעזור לאמא להרגע וימנע עצבים מיותרים משאר בני המשפחה. גם אני לפני כשנה וחצי נתתי לאמא שלי טיפות הרגעה וזה עזר.

ronnyw

New member
שלום לך ג'סטמי

יש לי גם יש לי מה לאמר !! הייתי במצב דומה (הזכרתי זאת באחד המסרים שלי בעבר): אימא שלי, חולת האלצהיימר, היתה רגזנית, אלימה לפרקים, סבלה מפרצי זעם לא הגיוניים וכו'. אבא שלי - העיוור, הזקן והחולה, היה כרית החבטות הראשית שלה. העובדת הזרה - הכרית המשנית. כמה שהיא חטפה !! אז נתתי לה , בהמלצת רופאה, רספרדל (גם זו תרופת הרגעה), אימא נרגעה, הפכה להרבה יותר נינוחה, אבל נבהלתי מכך שאימא הפכה קצת ל"זומבית": ישנונית, אדישה, רגועה מידי... רצתי שוב לרופאה, והיא פקחה את עיני: ללא הכדורים רע לאימא (התקפי הזעם שלה באים מתוך תיסכול, כעס, פחדים, בקיצור - רע לה), רע לאבא (אין צורך להסביר), רע לפיליפינית (כנ"ל), רע לי ולכל יתר המשפחה. עם הכדורים - טוב לכולם (כולל אימא !!) אז מה בכלל השאלה? בקיצור - יש לכולנו מין מושגים של "טיפול טוב" ו-"טיפול רע" שקיבענו בראשינו והם לא תמיד נכונים !! כיום אימא מקבלת את התרופות בקביעות, היא שקטה, חייכנית, משתפת פעולה עם המטפלות (יש כבר שתיים) לא מתעללת באבא שלי, פחות מכבידה על כולם. אז תני לאימך את תרופת ההרגעה במאה אחוז ביטחון שזה הדבר המתבקש !! מקווה שעזרתי.

justme007

New member
היי רוני וענתי

אני לא יודעת אם זה הרגיעון או שזה הדמיון שלי אבל אמא הייתה ככ רגועה היום, אפילו לא הדליקה נרות שבת (אבל לפעמים יש ימים כאלו). אלו התוצאות שעקבתי אחרי אמא היום: 1) בצהריים היא ישנה מבלי לקום כל רגע. 2) כל אחר הצהריים היא הייתה רגועה, ישבה עם כולם במרפסת ולא קמה כל רגע להכין את השבת 3) אבא שלח אותה לשתות כדור ושהיא חזרה אחרי 5 דקות אז הוא אמר לה ללכת לשתות אז היא אמרה לו: "שתיתי כבר" - הייתי בהלם מזה, כי כל פעם ששואלים אותה אם היא שתתה את הכדור אז היא הולכת לבדוק אם היא שתתה כי היא אף פעם לא זוכרת 4) אמא לא הייתה זומבי היום, דווקא הייתה שמחה אני אמשיך לעקוב אחרי ההשפעה של הכדור כדי לראות אם זה לא חד-פעמי או צרוף מקרים

שריוש2

New member
יופי! אני חושבת שעשיתם טוב שנתתם...

לאמא כדור הרגעה. אם הוא באמת מרגיע אותה המשיכו איתו.....

על זה אומרים,

זה יכול רק להועיל, לא? מאידך, כדאי מאד לברר עם הרופא/ה שלה שהרגיעון לא מתנגש עם שאר התרופות שהיא מקבלת. אם לא, אז שיהיה בהצלחה. בסופו של דבר, גם לחולה עצמו עדיף להיות רגוע, לא?

justme007

New member
בדקנו עם הרופאת משפחה שזה לא מתנגש

אמא באמת יותר רגועה, אבל אבא לא רוצה לתת לה יותר מידיי (פעמיים ביום) - הוא אומר רק שאין אף אחד בבית ושמשעמם לה ושהיא מתחילה עם החוסר שקט של השבת שרק אז ניתן לה. מקודם נפלו טילים קרוב למרכז וכולם פה בלחץ ואמא לא - לפחות משהו אחד טוב במחלה הארורה הזו, זה שאין להם דאגות.

שריוש2

New member
שמחה שאמא רגועה יותר!

שמעתי על נפילות טילים על יד חדרה. מקווה שהכל בסדר. אני מקווה שהטילים לא יגיעו לת"א ולר"ג. בערב היינו אצל סבתא, ושמענו על האיומים של הפצצות במרכז. אמי נורא פחדה ודאגה שבמקרה של הפצצה במרכז, איך הפיליפינית תצליח להקים אותה באמצע הלילה? מה תומר לה? בערב, סבתא ראתה בחדשות איך קוברים אנשים שמתו בהפצצות בצפון ואמרה "אויש,אויש" לרגע עברה בי מחשבה שאולי היא כן מבינה שמשהו לא טוב מתרחש בארץ... שתהיה שבת שלום ואמן שתהיה שקטה ובלי הפצצות והפגזות.

justme007

New member
אמא כל היום מקללת את הערבים

אתמול היא הייתה ממש צלולה, היא אמרה לי: "הערבים עושים בעיות לחיילים שלנו", "שיפלו להם טילים על הראש שלהם" - גם אנחנו ממש הרגשנו שלרגע היא באמת מבינה. אנחנו גרים בנתניה ושמענו את הפיצוץ בחדרה עד אלינו. ראינו אחכ חדשות וגם ישבנו בחדר המוגן כי חשבנו שיגיעו עוד טילים בהמשך. אבל לאמא ממש לא אכפת, היא גם קמה בבוקר כאילו שכלום לא קרה. אז כן, אני שמחה שלפחות אין לה דאגות

ענתי44

New member
../images/Emo6.gif חיבוק לאמא שלך

ונקווה שימי המלחמה עקובת הדם הזו לפני סיום.

למעלה