היום עברתי סקירת מערכות חוזרת

taly_k

New member
היום עברתי סקירת מערכות חוזרת

לאור הממצא שנתגלה בסקירה המוקדמת. את הסקירה ביצעתי אצל פרופ´ אחירון בתל-השומר וברוך השם הוא מצא שהכל תקין ואין סימן לבעיה כלשהיא. עברנו משבר ואפילו שקלתי לעשות מי שפיר בעקבות כך למרות שהרופא שלי (פרופ´ דור)וגם הרופא שביצע לי את השקיפות והסקירה (ד"ר מלינגר) לא ממליצים. אז אם הכל בסדר אני מניחה שאין צורך במי שפיר - מה דעתכן ? בכל אופן תודה לאל ולכן שתמכתן ועזרתן בתקופה קשה. טלי

מכיוון שאני ממליצה באופן גורף

לעשות מי שפיר בכל הריון, אין לזה, מן הזתם, קשר לשאלתך. מעבר לכך, זה מצויין שלא נמצא שום דבר (ואני בטוחה שלאור הבדיקה הקודמת הוא חיפש טוב טוב). אחירון הוא מצויין, ונראה לי שתוכלי להסיר דאגה מליבך.

חן123

New member
כל כך שמחה לשמוע

למרות שממש היה לי ברור שכך יהיה... לגבי מי שפיר, כבר כתבו פה לא פעם ולא פעמיים שזאת ההתלבטות הכי גדולה בהריון, ואף אחד לא יכול להחליט בשבילך. באופן אישי, לא עשיתי אבל זה היה מנסיבות אחרות (הייתי אחרי הפחתת עוברים והסיכון להפלה גדול), בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי חן

ligo

New member
טלי

שמחה לשמוע שהסקירה החוזרת הרגיעה אותכם, ולגבי מי שפיר- אני אישית לא עשיתי כי זו נראית לי בדיקה לא סימפטית ומסוכנת, ומיותרת בעניי בהתאם לתוצאות בדיקת החלבון העוברי.

טלי - שמחה בשבילך שהכל בסדר../images/Emo57.gif

ההחלטה אם לבצע או לא בדיקת מי-שפיר היא קשה מאוד וכבר נכתב פה רבות אודותיה. לכי בעקבות ליביך (הכי חשוב) בנוסף לעצת רופאייך (גם לי ד"ר מלינגר המליץ לא לערוך מי-שפיר, ואכן כך עשיתי. נכון שהוא נחמד?). סיגל

taly_k

New member
לפי השקיפות העורפית שעשיתי

וכן גילי (31) אני בסיכון של 1 ל- 1300 לתסמונת דאון ואילו הסיכון להפלה בשל הדיקור של מי השפיר הוא בערך פי עשר 1 ל-150 שלא נדבר שאם עובר אחד נופל אני מאבדת את שניהם ובנוסף לאור העובדה שעברתי הפלה בהריון הקודם ולאור כך שכל הבדיקות הגנטיות שלי תקינות וכן כל שאר הבדיקות כולל השקיפות הרופאים לא ממליצים לי לעשות ואני נוטה להסכים למרות שתמיד נותר ספק קטן בלב האומר "ומה אם...". אבל אני חושבת שלא אקח את הסיכון (או בעצם כן אקח סיכון בכך שלא אעשה) אחרי הכל ההריון הושג במאמצים רבים ולאחר סבל רב ותקופה ארוכה מאוד (יש לי ילדה בת 6 וחצי). אבל אני פתוחה לעצות שלכן. טלי

מצטערת, אבל אני חייבת להתערב שוב

ולכתוב את מה שכתבתי פה כבר המון פעמים, בעקבות הסיפור האישי שלי. ההחלטה אם לעשות או לא לעשות בדיקת מי שפיר היא כמובן אישית וסובייקטיבית מאוד. לא הרופא שלך ולא אף אחד אחר יכולים להגיד לך מה לעשות. גם ההמלצה של הרופא מבוססת על סטטיסטיקות בלבד, ולא נותנת לך שום הבטחה. ועכשיו לחלק העקרוני, שעליו אני לא מוכנה לוותר, ולכן כותבת שוב ושוב לכל אחת ששואלת פה לגבי הבדיקה: בדיקת מי שפיר בודקת פגמים כרומוזמליים. היא בודקת מספר רב של תסמונות ומחלות, שתסמונת דאון היא רק אחת מהן , אם כי הידועה ביותר וכנראה הנפוצה ביותר. קיימות עוד מחלות רבות שניתן לשלול בבבדיקת מי שפיר, שאין עליהן שום אינדיקציה, לא בבדיקת השקיפות העורפית ולא בחלבון העוברי. לדוגמא -- טריזומיה 18, תסמונת טרנר, XXY, XYY, וטרנסלוקציות (שכחתי את שמן) שעשויות להעיד על סיכון גבוה לחלות בסרטן. חלק מהתסמונות הללו מביאות למחלות קשות וחלקן רק לאי נוחות. לכן, כשאת שוקלת אם לעשות או לא לעשות את הבדיקה, בבקשה זכרי שתסמונת דאון היא לא המדד הבעייתי היחידי. ובנימה אישית יותר - דווקא בגלל שיש לך תאומים ודווקא בגלל שיש לך עוד ילדה בבית, הייתי ממליצה לעשות את הבדיקה. קשה מספיק לקבל ילד פגוע לתוך המשפחה, כשאין צורך להתמודד בהשלכות של מחלתו על הילדים האחרים. מצטערת אם אני קצת בוטה, אבל קבלי את העצה באהבה ממי שבילתה מס´ שבועות קשים בבכי ובהתלבטות האם להפיל עובר אחד מהשניים שנשאה בבטנה...

taly_k

New member
מיכל תודה על השיתוף

אני אכן לוקחת בחשבון את מה שאת אומרת וזוהי החלטה קשה מאוד בשבילי שאםאכן מהסיכונים שאקח יתברר ככשלון לא אוכל לחיות עם עצמי. ודרך אגב האם קיימת האפשרות להפיל עובר אחד מבין השניים ? אני יודעת שאם הרחם מתכווץ לפלוט עובר אחד גם השני יפול אז איך זה אפשרי, כלומר אם נמצא חס וחלילה מום באחד העוברים חייבים להפיל את שניהם לא ?

איזה יופי, טוב שהלכת לחוות דעת 2

אחרת היית במתח כל ההריון ואת יכולה לסמוך על אחירון אני עשיתי אצלו את הסקירה המוקדמת ולהבדיל אני מכירה מישהי שהוא מצא אצלה משהו - כך שאם יש חס וחלילה מום הוא מוצא. לא יכולה לעזור לך לגבי מי השפיר כי זה מאד אינדבידואלי, אני התלבטתי מאד ואני שמחה שעשיתי כי לאור הממצאים שהתגלו בסקירות הייתי משתגעת כל ההריון אם לא הייתי עושה.

taly_k

New member
מיכל, אין ספק שאחירון הוא מקצועי

אבל מרוב מאמצים לחפש בעיה כלשהיא הוא נראה מכאיב בלחיצות שלו עם מכשיר האולטרה סאונד גם בבטן וגן וגינלי, ממש התפתלתי מכאבים. אבל העיקר שהכל נמצא תקין. טלי

למעלה