היום? עוגת מישמשים מיובשים

היום? עוגת מישמשים מיובשים

אותו רעיון של בחושת הבננות וקצת אחרת
בבלנדר טחנתי יחד-
3/4 כוס משמשים מיובשים , 1/2 כוס שומן קוקוס נוזלי, 10 כפות רסק אגסים(גם תפוחים כמובן מתאים), תמצית וניל,1/2 כוס חלב סויה
בקערת מיקסר ערבבתי-
כוס קמח טף בהיר,2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה, 1/3 כוס קמח אורז מלא, שקיק אבקת אפיה ,בערך 2/3 כוס שקדים פרוסים דק, כוס סוכר.

הוספתי את עיסת המשמשים לתערובת היבשים ועירבבתי היטב. העיסה משחתית אך לא ממש נוזלית.
שימנתי תבנית קוגלוף, פיזרתי על השמן מעט סוכר חום, שפכתי פנימה את העיסה ויישרתי עם מרית רטובה.
לתנור למשו כמו 45 דקות אפיה סביב 170 מעלות.
יצאה כמו שאני אוהבת. לא רטובה אבל לחה דיה, לא מתפוררת אבל לא דביקה. גוון חמצמץ למתוק וריחנית.

ועל השולחן(כי"אמא השתגעת? עוגה ואבטיח?...")

חומוס מעשה בית
תבשיל במיה ברוטב חריף מעגבניות טריות
סלט ירקות רב צבע בקוביות קטנטנות
קציצות סלק, קישוא, בצל ,טופו מגוררים על פומפיה דקה מהודקים בקמח חומוס מטוגנים בכדורים קטנים, מונחות על קוביות דלעת בצל קישוא אפויות ברוטב סויה סילן מעט שמן.

נשמע מעולה, כרגיל!!

חומוס בייתי...יאמי...
אחרי תקופה שאכלתי חומוס בייתי, החומוס מהסופר פדוט היה דוחה...
אני מאוד אוהבת חומוס עם תבשיל פטריות ובצל...

שיהיה שבוע טוב וכל הכבוד שאת מצליחה לבשל במזג אויר כזה...

והיום

פטה שקדים שנאפתה על מצע עלי בזיליקום
אכלנו עם סלט ישראלי
תפוחי אדמה חתוכים גדול מתובלים היטב ומבושלים על נוזליהם ומעט שמן
חומוס מאתמול
ושיירי קציצות גם

היום שבה צעירה אחת מטיול בגרמניה

לא היה הרבה מזון טבעוני אם כי מארחיה התאמצו באופן מעורר הערכה

אז על האש סיר שטוח ובו חלקי דלורית וחצאי קישואים ממולאים באורז מלא, עדשים חומים, בצל מטוגן ותערובת תבלינים הודיים. יושבים על פרוסות עגבניות טריות. מלח שמן זית, פלפל שחור גרוס. הריח מבטיח.

בתנור תבנית עם עגבניות חתוכות, בצל חתוך ועל זה פטריות שמפניון ממלאות בגבינת פטה שקדים מכוסות בפרוסות סלק צהוב.

סלט טרי יקוצץ תיכף בשלל צבעים.

בפריזר יש חומוסים מבושלים, תוהה אם להכין מהם ממרח או סלט עם בצל וירוקים... נראה

ladybug6

New member
כאן קצת מבאס

אתמול היתה לי קצת עזרה ויכולתי להתפנות מעט למטבח אז הכנתי אורז עגול עם עדשים כתומות, סלט, ממרח פסטו מכוסברה, ולצערי גם היו שני כשלונות צורבים -- אפרופו הדיון שהיה לנו בנושא לאחרונה...
ופיצי הקטנה זללה היום שייק מנגו-אפרסק שהיה שוס רציני ואת מה שנשאר הקפאתי בתבניות של ארטיקים שיהיה למחר ומחרתיים

למעלה