היום עשינו סיבוב "קטן"

היום עשינו סיבוב "קטן"../images/Emo26.gif../images/Emo41.gif

יורם רונן ואנוכי. המסלול - הבונים (שם יורם גר) - מוחרקה וחזרה. תאור מפורט יעלה יורם - זה תפקידו כאן
שתהייה לכולם שנה טובה (גם על 10% יותר טובה מהשנה הנוכחית אני מוכן להתפשר) גדי

רשף אחינו היקר - תראה מה מצאנו בדרך

איש חשוב
קרייה שלמה על שימך
כל הכבוד ושנה טובה.

EinatAr23

New member
ממליצים ?

אני באיזור ומחר יש זמן לרכב
ללכת על כיוון המוחרקה ?

אני ממליץ בחום אבל ../images/Emo41.gif

קחי בחשבון שהמרחק הכללי שרכבנו היה 60 ק"מ בזמן של 5 שעות ויש בדרך עליות קשות כולל קטעים טכניים עם מלאן סלעים.

eliavt

New member
אהלן גדי

היה נחמד סוף סוף לפגוש (במוחרקה) , גם את יורם למרות שהיה לנו יותר קשה לזהות. שנה טובה לכולם. אליאב

יורם חן

New member
והינה תיאור ארוך של מסלול "קצר"../images/Emo41.gif

יציאה מהבונים, ב0630 תחילת דיווש. חימום ארוך על הכביש, עד למושב כרם מהר"ל,עם נחל מהר"ל עד לחוות מקורה וטיפוס לכיוון חירבת קיפוז, חצייה של השלוחה דרום מזרחה לדרך ג'יפים הפונה למטווחים של בא"פ אלייקים ומעבר בקרית המטווחים הנקראת ע"ש רשף (מכובד....). המשך עד לצומת אלייקים ותחילת טיפוס לכיוון המחורקה מהדרך שיוצאת בגב של תחנת הדלק. טיפוס לדרך נוף כרמל, 2 ק"מ אחרונים בכביש, פניה לדרך וריצה מהירה עד המוחרקה בקצב של מסע מזורז מבלי להתעכב. למעלה במוחרקה פוגשים חבר'ה מהפורום, מעיינים קצת יחד במפה, ממליצים על מסלולים וממשיכים. נכנסים לסינגל האדום היורד לחירבת כרך- ההתחלה לא ברורה, בקושי מסומנת כראוי ההמשך יותר טוב, במיוחד לאחר הירידה מחירבת כרך והכניסה לואדי רקפת (פיצול של האדום עם השחור העולה לדליה) אחלה סינגל משם ועד לדרך נוף כרמל. חוזרים לכביש העולה לדליה, ימינה 700 מטר ושמאלה בדרך היורדת לחירבית סומק (בית כנסת עתיק) מסומק נכנסים לדרך אתגרית למדי כוללת ירידה משוגעת על סלעים שמאיימים לפרק את האופניים. גדי ואני גילינו טכניקה לנצח אותם- לרכוב כמה שיותר מהר בירידה- היה מדהים אחד הקטעים החזקים של הטיול. המשך בדרך עד לעמק מהר"ל, חציה דרך המושב, התעכבות בצרכניה לנשנוש (גדי אירגן לנו שם ארוחת צהריים) והמשך על הכביש לכיוון עופר . נפרדים מגדי במפגש של הכביש עם שביל ישראל כאשר על הספידומטר קרוב ל 60 ק"מ. גדי חותך לבונים ורונן ואני מטפסים ליער עופר לסיבוב סינגלים של כשעה נוספת. חותכים למטה, פוגשים חברים נוספים שבדיוק מטפסים לחגוג ביער (אלונפו על האינדורו החדשים) ויאללה רכיבת שחרור על הבונים. היה גדול
שיהיה חג שמח לכולם, שנה של טיולים וכיף !

shl17

New member
כמעט נפגשנו!!!!

היינו במסלול דומה אתמול לחירבת סומק עלינו משביל שעי הדרוזים שמוכרים לבנה ושמן ,עליה אתגרית משהו לשביל הראשי מסומק חתכנו דרך פארק חרוב בשביל רחב אבל טכני בעליה ואחכ ימינה בדרך רחבה שהפכה לרכיבה בתוך ערוץ של נחל שנשפך ישירות לרפת המזרחית לכרם מהרל האמת לא רצינו מסלול טכני כלל כי לקחנו את הילדה הקטנה שלי לטיול ארוך ראשון(וגם פעם ראשונה עם קליפלס) אבל זה מה שיצא לכוחותינו שלום אגב הסינגל שיורד לחורבת כרך מסומן די ברור בהתחלת העליה למנזר, דרך רחבה שמסתנגלת

יורם חן

New member
הינה הקטע שאנחנו עשינו באזור סומק

קטע רכיבה מומלץ, מרובה סלעים , מה שהופך את השביל הרחב לטכני בעליה ובירידה. האזור של בית הכנסת יפה ויש תצפית יפהיפיה מבית הכנסת (הפעם לא עלינו אליה). האזור הוא שטח אש - אז רק בסופ"ש אפשר לבקר שם. שלמה מתי הייתם שם ?

shl17

New member
בערך בין 1400 ל1500

נראה לי שעשינו אותו מסלול גם אתם נפלתם לתוך הרפת?

למעלה