היום פינקתי את הילד

oshiko

New member
היום פינקתי את הילד../images/Emo95.gif

מאחר שממילא לקחתי חופשה מהעבודה בגלל הצום, החלטתי אתמול בלילה לאפשר לו לקום יותר מאוחר, ולקחת אותו שירות לימוזינות עד לשער הבסיס, נסיעה של כשעה וחצי (בפועל זה לקח פחות). האמת, קצת הסתקרנתי לראות מה זה ואיפה זה. זהו בסיס משותף ליחס"ר נח"ל וצנחנים, וגם בסיס הדרכה של מ"צ אם אינני טועה, ומפקדת החטיבה. בתקופה האחרונה הבסיס עמוס במיוחד, מפני שרכזו שם גם חלק מגדודי הנח"ל לקראת ההתנתקות. הבחור בפעם הראשונה מגלה סימנים קלים של חוסר מנוחה, למרות שהוא לא כל כך מהר ישתף אותנו בזה (אני עדין לא חושב שזה הגיע ל"שביזות"). מהקצת שדליתי אני מנחש שיש קצת תחרות בתוך הצוות על רקע היציאה בסוף המסלול למ"כים. רק 2 מהצוות אמורים לצאת, אחד יחזור כסמל צוות, השני ידריך טירוני פלס"ר. כולם טובים ומועמדים פוטנציאליים. הבן שלי מאד רוצה להדריך טירונים. כנראה נשאר לו מההדרכה בצופים. הוא גילה לי שאם הוא לא יישלח מטעם הצוות, הוא מתכוון לבקש לצאת למ"כים במסגרת הגדודים. אני בספק אם יאשרו לו, מפני שהצוות קטן, והשקיעו הרבה בהכשרתו. נחיה ונראה מה יתפתח. בכל אופן, אממאא, עברתי לייד היישוב שלך שנמצא ממש במרחק 5 דקות. אם הבן שלך עדין בבסיס הזה כמו רוב הגדודים בשבוע האחרון, זה ממש שווה קפיצה.

poli55

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד לאבא../images/Emo140.gif

בהצלחה לבן בתחרות אני בעד כמה שיותר קורסים שיתעקש לצאת לקורס מכי"ם (שווה לפי דברי הבן ) אצלנו יצאו 8 מהצוות .(חלק יצאו מייד לקורס קצינים ) הבן התחיל השבוע להדריך טירונים והם עובדים מאוד קשה בקושי ישנים בלילה קמים שעה לפני כולם והולכים לישון אחרי כולם יוצאים אחת ל21 יום בהצלחה אמא של צנחן

oshiko

New member
תודה, בן-עמי ופולי

לא ידעתי שהבן שלך יצא להדריך טירונים. כל הכבוד לו. מתי הוא יצא למ"כים - מייד בסוף המסלול? אצל הבן שלי צוות הרבה יותר קטן, לכן יוצאים רק שנים. אז הוא לא מבלה בזמן הקרוב בבסיס הקבע? צריך להתרגל לנסיעות לשפיפון? לפחות זמן קצת שקט בשבילך.

poli55

New member
עדכון../images/Emo13.gif

הבן יצא מייד לאחר סיום המסלול (בלי חופש ) זוכר את הסיפור על הטקס בלטרון אז הוא סיים את הקורס (יום לאחר הבן של טנצר )בחם הגדול
אי אפשר לבקר בשפיפון
אין ביקורי הורים לטירונים אחת וכמה למכי"ם
אז חזרנו לשלוח חבילות

אימשל2

New member
מדריך טירוני פלס"ר או גדודים?

אם מדריך טירוני גדודים של איזה גדוד? הבן שהתגייס לצנחנים ניסה להתקבל ליח"טיות והצליח לסיים את הגיבוש. לצערו לא הצליח להתקבל לאף אחת מהן (לאור התחרות הגדולה שהיתה על כל מקום היה ברור שהסיכויים שלו לא גדולים - לאור העובדה שהוא לא ממש קורץ מחומר של סיירות). הוא שובץ בגדודים. מכל הכיוונים אנחנו שומעים שהגדוד שלו הוא גדוד מצויין. הצער על שהוא לא שובץ ביח"טיות דוהה עם הכניסה לאימונים אינטנסיביים. מתחיל לקבל גאוות יחידה ולהתקשר לחברים בכיתה ובמחלקה. (התחושה שלו שהכיתה שלו בפרט והמחלקה בכלל בולטים באיכותם בגדוד - מקווה שימשיך להרגיש כך). היחס אליהם מעולה ומרמת הפיקוד של החטיבה שמעתי שאכן שובץ צוות מעולה להכשרת הטירונים. הבנתי שיש מגמה מכוונת של הצבא, להעלות את רמת מפקדי הטירונים כדי להצליח לבטל לחלוטין את תופעת הטירטורים (במיוחד לאור ההרשאה האחרונה בהריגה של מפקד טירונים מתעלל) ולהעלות את רמת ההכשרה.

poli55

New member
../images/Emo13.gifטירוני פלס"ר

ראשית
לבן ולכם | הצבא משתדל לבחור בקפידה את המפקדים ולכן הם עוברים מסלול הכשרה ארוך (חלקם אפילו מודחים ). הם חייבים לעבוד לפי תוכניות אימונים מסודרת ומובנת הם נבדקים ונמדדים כל הזמן ע"י המפקדים מעליהם היום חייבים לעבוד לפי סרגל מאמצים שמותאם לחיילים הכל נעשה על מנת למנוע את תופעת הטירטורים שיעבור מהר ובקלות את המסלול אמא של צנחן

אימשל2

New member
זה נכון גם בשריון

גם שם הודחו אנשים במהלך קורס מט"קים. גם שם היו הגננים (כך נקראים המפקדים שאחראים על צוות חנכים בקורס) צמודים אליהם עם זכוכית מגדלת. כך זה גם ההב"ד 1. ועוד יותר בהשלמה החילית.

אימשל2

New member
זכוכית המגדלת זה דבר מתסכל

הפעם היחידה בכל השרות, עד כה, שהבן קיטר והרגיש ש"נמאס לו מהצבא הזה" היה בסוף קורס מט"קים, כשהמפקדים היו אצלם בוריד עם אינפוזיה של ביקורת. זה ממש שבר אותו. כנראה שזה באמת אינטנסיבי וקשה, כי הילד (להזכירכם רחוק מלהיות חייל מטבעו) מעולם לא התלונן ורק חיוך היה בקולו לאורך כל הדרך (כולל בזמן צמ"פ חורף ברמת הגולן, שנחשב לאחד הדברים היותר קשוחים. עד כדי כך שאפילו מחוץ לחייל יש כבוד אל מי שעשה צמ"פ חורף ברמת הגולן).

oshiko

New member
ד"א אני עשיתי ...

צמ"פ חורף ברמת הגולן. ועד עכשיו קר לי רק כשאני חושב על זה (תודה שהזכרת לי את זה בחום המטורף הזה !
). הרמטכ"ל (מוטה גור ז"ל) בא אלינו לביקור ממלכתי, בדיוק כשירד שלג כבד. עשינו לעיניו "תרגיל נאט"ו". זיהוי הפגיעה יחסית למטרה הוא קריטי להצלחת מטווח תותחים (קצר-ארוך, ימין-שמאל). מזהים לפי מיקום העשן יחסית למטרה. לך תזהה עשן כשהפגזים שלך טובעים בשלג ... סליחה מכולם על פרץ הנוסטלגיה ...

BlackJack1

New member
אחח

למה? אני חושב שאם אתם ההורים תספרו קצת מור"ק או חוויות על השירות הצבאי שלכם,יהיה לנו הרבה מה ללמוד ולהתנחם שלכם היה יותר קשה!

oshiko

New member
חחח ... עד מתי מרץ 1915?

נהגי הפרדות כבוד! אני לא רוצה לגנוב את השירשור הזה שיש בו מספיק עניינים חשובים, אבל אולי נפתח שירשור נוסטלגיה נפרד. כל האבות והאמהות יספרו חוויות מהפלמ"ח ... (טוב, קצת הגזמנו)

BlackJack1

New member
../images/Emo9.gif

אני רציני אולי זה יהיה בהחלט נחמד אם תספרו קצת על השירות הצבאי שלכם ההורים..

סמדר בנ

New member
אני מחרתיים בשפיפון....

מקווה שיהנה שם - לפחות לא יהיה לו חם בחדר (נפלאות המיזוג...)

אימשל2

New member
הוא מאד נהנה מהבסיס

לכן אני מברכת אותך בקול ובליבי כל פעם כשהוא מספר בשבח הבסיס.

סמדר בנ

New member
תודה

אם זאת, בנושא זה הייתי קודם כל מברכת: א. את צה"ל ומשהב"ט שהיתה להם הפתיחות לשנות נורמות ולהקפיץ קדימה את תנאי החיילים ב. את ממשלת ארה"ב שמיממנה את הפרויקט. ואני שמחה שבנך נהנה, והעיקר שיצליח בשרות.

אממאא

New member
תודה אושיקו, אני יודעת איפה זה

היחס"ר, אבל שלי נשלח היום קצת יותר צפונה, העלו אותם אחרי טו"כ....לא שזה נורא רחוק מאיתנו, אבל אין אופציה לבקר אותו שם (לצערי)

למעלה