היום קיבלתי גם אני יידוע טלפוני על

היום קיבלתי גם אני יידוע טלפוני על

כינוס הועדה ב- 23 באוגוסט. נציגי המועצה לא יגיעו כי למנהלת אגף החינוך יש התחייבות קודמת. מתברר שהועדה מתכנסת ביום בו מתקיימת פעילות אחרת של משרד החינוך - פעילות ארצית. למרות שהנ"ל הודיעה שאינה מגיעה, התקשרו היום למשרדה וביקשו שתביא איתה את המשפחות
אז הודיעו לי..., אני חושבת שאברר אם המפקח הכוללת נוסעת. איששית לא מתאים לי המאמץ, לא מתאימה לי ההוצאה, ובגלל שאני מכירה חלק מחברי הועדה, עדיף שלא אהיה בסיטואציה בה אני עלולה לומר להם מה דעתי עליהם... מה איתך שרית? החלטתם? עם זיילר עוד לא דיברתי.

sarit32a

New member
כמה דברים לי הפעם ../images/Emo13.gif

ראשית
שלום לכולם א- לגבי הועדה עדין לא החלטנו האם ללכת או לא. מקווה לתפוס את הגב שולה בוחבוט ולקבל ממנה פטור
גם לחברתנו שכנתך הגיעה ההזמנה לאותו תאריך רק לשעה 15:00 לאיזו שעה הזמינו אותך? ב- היום בתי נתנה הסבר לחברה (מהחינוך הביתי אשר מאוד רוצה ללכת לבית הספר) בתי ביקרה החל מפסח עד סוף השנה יום בשבוע בבית הספר לפי בקשתה. והשנה לשמחתי החליטה לא להגיע. להלן ההסבר שנתנה לחברתה לאמה ולי. "כל הזמן צועקים המורה , התלמידים כולם צועקים וזה לא נעים. אחרי ההפסקה דוחפים ואין מעבר, (פרוש שלי אלימות באויר של דוחס ולחץ) חייבים לעשות מה שהמורה אומרת גם אם לא רוצים, כמעט אין הפסקות, ילדים מעתיקים במבחנים," אילו הסיבות שנתנה לשכנע את חברתה לא ללכת גם לא ליום אחד
ג- זוקרת נושא שכבר דנו בוא, אך זה היה מזמן...מזמן וש כאן חדשים
איך הסבים סבתות מגיבים לחינוך הביתי? אצלנו- כלפי חוץ בתמיכה והבנה, מדי פעם זורקים שאלה או עצה אולי כדי ש...או עד מתי...וכו... אך בקשר עם הילדים לא מעלים זאת, הילדים משתפים אותם בלימודיהם מתקשרים שואלים מתיעצים מראינים אותם והם אפילו (הסבים) מאוד נהנים. באחת ההזדמנויות שאלתי אמא אבא אף פעם לא אמרתם מה אתם באמת חושבים על זה שהילדים בחינוך ביתי. האמת היה עדיף לא לשאול. הם העלו המון הסתיגויות ואי הסכמה . אך כל הזמן הדגישו אנחנו מכבדים את בחירתכם למרות שלא מסכימים איתה. והדבר שהכי קל להם זה המשפט אנחנו כבר מבוגרים ורואים דברים אחרת. וידוי קטן: אני כל כך שלמה עם הדרך בא בחרנו מרגישה משהו עצום שקורה לנו.

הבת שלך שכנעה אותי. אם כי קל לשכנע

את המשוכנעים. קראתי שיש ילדים שלומדים בבית ועושים מידי פעם מבחן הישגים השוואתי לבתי ספר בעיקר בשביל להוכיח לסביבה שהם כן לומדים בבית. לדעתי זו סיבה מאוד לא טובה לבחינות כאלה. להורים שלנו אמרנו שנחנך בבית עוד לפני שנולדו לנו ילדים. אמא שלי שבסוכות של י''ב הסכימה איתי שאני חייב חינוך חליפי, לא אהבה את הרעיון וידעה מראש שאבוד לה להתווכח איתי. היא אמרה שהיא תדבר עם חמי כדי שיוריד אותנו מהעיון ויותר לא שמעתי מההתהגדות הזו. כעת, כשפשוש מצריך חינוך חליפי-ביתי מיוחד ואנחנו קוראים ספרות על אודות צרכיו, קשה להתווכח איתנו. קשה גם בגלל שלא צריך להיות מומחה כדי לראות שמצבו משתפר מחודש לחודש. עם הצלחה ברורה קשה להתווכח. אני רק לא מקנה בכלל במי שמוציא ילד מהממלכתי ומתחיל איתו תקופת היסתגלות לחינוך ביתי. בתקופה הזו מאוד קשה להסביר לסביבה למה הילד בבית ועוד לא התרגל ללמוד בלי הצעקות והלחצים של בית הספר. כמוך בדיוק, אני שלם לחלוטין עם הדרך שבחרנו, אבל אני יודע שהדרך לא עמדה במבחנים קשים כי היא הצליחה מהתחלה.

למעלה