היום קניתי זיתים גדולים לכבישה.

היום קניתי זיתים גדולים לכבישה.

ערב טוב .
הבוקר הייתי בחנות ירקות גדולה בעיר ראיתי זיתים גדולים ירוקים וקניתי 3 ק"ג והלכתי עם הזיתים למכונית והנה ליד המכונית היתה לי הפתעה בקבוק מים 5 ליטר עם פתח גדול .
נסעתי הביתה שטפתי היטב את הזיתים ופיצחתי אותם (כלומר שברתי אותם) מלאתי את הבקבוק ,אבל הצלחתי למלא רק חצי בקבוק ואז החלטתי לחזור לחנות ולהפתעתי בחור הביא עוד ארגז והפעם הזיתים יותר גדולים עמדתי ולקחתי רק את הגדולים ,עוד 2.600 ק"ג סה"כ 5.600 ק"ג .
גם את אלה שטפתי היטב ושברתי והנה מלאתי את הבקבוק, לאחר זה מלאתי את הבקבוק במי ברז וסגרתי.
ביום שישי את כל המים מהבקבוק אשפוך .
אקח כמה לימונים אחתוך לקוביות ,את השום אפרק לשיניים אשטוף.
אני יוצא את כל הזיתים לקערה .
אני יקח זיתים ואחזיר לבקבוק הפעם שכבה של 10 סנטימטר ומעל שכבה של קוביות לימון וכמה שיני שום וכך הלאה עד שאמלא את הבקבוק .
אקח 5 כוסות מים עם שש כפיות מלח ואני יערבב ואמלא את הבקבוק,
וכך עוד כוס ועוד כפית מלח .
בסוף אוסיף שכבה של שמן רגיל ואסגור את הבקבוק ואניח במקום מוצל.
מידי פעם אנער את הבקבוק ,לאחר חודש אחגוג עם הזיתים.
יש אפשרות שחלק מהכמות אשם פלפל חריף גרוס בערך שתים עד שלוש כפיות ,לאחר זה בצנצנת עם מכסה ואסגור וכך יצא לי זיתים חריפים .
מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
בשוק נתניה דרשו 15 שקל

בשבוע הבא אני מתכוון לקפוץ לצפון ולרכוש 10 קילו של זיתים מסוג סורי.
תודה על התשובה
 
בוקר טוב שלח מסר מתי ולאין.

בוקר טוב פוקסי
בשבוע שעבר שבת בבוקר לאחר תצפית באיזור התעשיה היו שני עצים למטרה שהגעתי והצלחתי להסיק כמה אחדים הגיע אדם שלמעשה החניה של החנות שלו וביקש להסיק ואני עזבתי את המקום
עשיתי סביב באיזור התעשיה בקצה העיר וליד אחד הבנינים אריתי שני עצי זיתים עפ זיתים מהזין סורי .
עמדתי והתחליתי להסיק ,ליד העצים היתה חבילה של בלוקים שעזורו לי להגיע גבוהה.
הצלחתי להסיק כחמש ק"ג .
שטפתי שברים עם חלק עץ של משטח (קוביה) .
ויש לי צנצנת גדולה מלאה של זיתים
מאיר כרמיאל
 

אילנית12

New member
אני קניתי ב10 שקלים בשוק רמלה

ותוספת של עוד 2 שקלים לקילו
לשבירתם במכונה.
 

יונתנסקי

Well-known member
אין כמו זיתים בכבישה ביתית !

כשאני כובשת, לא "שוברת" את כולם. חלק שוברת, חלק חורצת בסכין חדה, וחלק כובשת שלמים.
כך יוצא, שלא כולם מוכנים באותו זמן, אלא בכל פעם יש זיתים חדשים.

והכי אני אוהבת - זיתים שחורים במלח גס. גם בבקבוקים רחבי הפיה שעליהם דיברת.

הם נכבשים מהר מאוד.
ואז - חלקם מאחסנת בצנצנת עם שמן זית, וחלקם ביין אדום יבש.
כיף עם לבאנה.
 
למעלה