פפריקה 123
New member
היום קניתי זיתים גדולים לכבישה.
ערב טוב .
הבוקר הייתי בחנות ירקות גדולה בעיר ראיתי זיתים גדולים ירוקים וקניתי 3 ק"ג והלכתי עם הזיתים למכונית והנה ליד המכונית היתה לי הפתעה בקבוק מים 5 ליטר עם פתח גדול .
נסעתי הביתה שטפתי היטב את הזיתים ופיצחתי אותם (כלומר שברתי אותם) מלאתי את הבקבוק ,אבל הצלחתי למלא רק חצי בקבוק ואז החלטתי לחזור לחנות ולהפתעתי בחור הביא עוד ארגז והפעם הזיתים יותר גדולים עמדתי ולקחתי רק את הגדולים ,עוד 2.600 ק"ג סה"כ 5.600 ק"ג .
גם את אלה שטפתי היטב ושברתי והנה מלאתי את הבקבוק, לאחר זה מלאתי את הבקבוק במי ברז וסגרתי.
ביום שישי את כל המים מהבקבוק אשפוך .
אקח כמה לימונים אחתוך לקוביות ,את השום אפרק לשיניים אשטוף.
אני יוצא את כל הזיתים לקערה .
אני יקח זיתים ואחזיר לבקבוק הפעם שכבה של 10 סנטימטר ומעל שכבה של קוביות לימון וכמה שיני שום וכך הלאה עד שאמלא את הבקבוק .
אקח 5 כוסות מים עם שש כפיות מלח ואני יערבב ואמלא את הבקבוק,
וכך עוד כוס ועוד כפית מלח .
בסוף אוסיף שכבה של שמן רגיל ואסגור את הבקבוק ואניח במקום מוצל.
מידי פעם אנער את הבקבוק ,לאחר חודש אחגוג עם הזיתים.
יש אפשרות שחלק מהכמות אשם פלפל חריף גרוס בערך שתים עד שלוש כפיות ,לאחר זה בצנצנת עם מכסה ואסגור וכך יצא לי זיתים חריפים .
מאיר כרמיאל
ערב טוב .
הבוקר הייתי בחנות ירקות גדולה בעיר ראיתי זיתים גדולים ירוקים וקניתי 3 ק"ג והלכתי עם הזיתים למכונית והנה ליד המכונית היתה לי הפתעה בקבוק מים 5 ליטר עם פתח גדול .
נסעתי הביתה שטפתי היטב את הזיתים ופיצחתי אותם (כלומר שברתי אותם) מלאתי את הבקבוק ,אבל הצלחתי למלא רק חצי בקבוק ואז החלטתי לחזור לחנות ולהפתעתי בחור הביא עוד ארגז והפעם הזיתים יותר גדולים עמדתי ולקחתי רק את הגדולים ,עוד 2.600 ק"ג סה"כ 5.600 ק"ג .
גם את אלה שטפתי היטב ושברתי והנה מלאתי את הבקבוק, לאחר זה מלאתי את הבקבוק במי ברז וסגרתי.
ביום שישי את כל המים מהבקבוק אשפוך .
אקח כמה לימונים אחתוך לקוביות ,את השום אפרק לשיניים אשטוף.
אני יוצא את כל הזיתים לקערה .
אני יקח זיתים ואחזיר לבקבוק הפעם שכבה של 10 סנטימטר ומעל שכבה של קוביות לימון וכמה שיני שום וכך הלאה עד שאמלא את הבקבוק .
אקח 5 כוסות מים עם שש כפיות מלח ואני יערבב ואמלא את הבקבוק,
וכך עוד כוס ועוד כפית מלח .
בסוף אוסיף שכבה של שמן רגיל ואסגור את הבקבוק ואניח במקום מוצל.
מידי פעם אנער את הבקבוק ,לאחר חודש אחגוג עם הזיתים.
יש אפשרות שחלק מהכמות אשם פלפל חריף גרוס בערך שתים עד שלוש כפיות ,לאחר זה בצנצנת עם מכסה ואסגור וכך יצא לי זיתים חריפים .
מאיר כרמיאל