היום קשה לי

אמא מ1

New member
היום קשה לי

נתקפתי בחרדה שאולי גם הבן הקטן שלי הוא PDD קל ולא "רק" ADHD. המומחים אמרו כבר לפני שנה שהילד תקשורתי אבל .... התקשורת בעיקר עם מבוגרים ולא עם בני גילו, למרות היכולות הגבוהות הוא מדבר לא לעיניין וההתנהגות לא מובנת.בקרוב אקבע פגישה לייעוץ (אני ממתינה לדוחות של הצוות החינוכי) קיוויתי שהיעוץ יתמקד בשאלה אם להעביר את הילד לגן רגיל או לגן משולב ונראה שההתלבטות תהיה בין השארתו בגן לשנה נוספת לבין העברתו לגן משולב. איך אפשר לשלוח לגן חובה (אפילו זה גן משולב )ילד שעושה במכנסים כשהוא רוצה להראות שהוא כועס? ולמה הוא מדבר לא לעיניין למרות שהוא כל כך חכם (לא רק לדעתי) ? בגן כל הזמן דברו על קושי בתחום התיקשורת אבל הוא כל כך שונה מאחיו ,כל כך חם ואוהב מגע פיסי ,והצורך שלו בתשומת הלב שלנו עצום (ומתיש...) אני מפחדת לשמוע שהבעיה גדולה משחשבנו... מיכל

נונינה

New member
לאמא מ

כל כך מזדהה עם הדאגה שלך, אני מקווה שהימים הבאים יפתיעו לטובה. קודם כך אמרו כאן כבר (גם לי זה היה חדש) שבעצם ADD ו PDD כן יושבים על אותו הרצף. וש ADD הוא מקרה קל במיוחד של PDD כך שיכול להיות שאתם פשוט קצת פחות "קלים" מששערתם...... דבר נוסף, ילדים עם בעיות תקשורת יכולים להיות מאוד שונים אחד מהשני. הילד שלי שהוא ללא ספק ילד עם בעית תקשורת היה תמיד חם וכפי ואוהב ועליז. ועדיין עם קשר עיין מאוד בעייתי ועם בעית תקשורת לא פשוטה. בנושא הדיבור לא לענין. שני דברים א. יכול להיות שהוא מדבר לענין אבל אתם לא מבינים את ההקשר. למשל - אתם שואלים מה זה על בלון והוא אומר סבתא - כי הוא זוכר שאצל סבתא היה בלון כזה............ ב. יכול להיות שהוא משנה נושא בכוונה שלא נוח לו הנושא שלכם - הילד שלי עושה את זה כל הזמן. ולסיום גם אם האבחון יראה על בעיה גדולה משחשבתם - זה אותו ילד שנשאר אצלכם בבית. הוא לא התחלף. ואיבחון טוב יעזור לכולם לעזור לו.

תירתיר2

New member
בלבול בהגדרה

קשה לעשות אבחנה טהורה. ישנה חפיפה מסוימת בין הגדרות שונות. ילד שלא מתייחס לנאמר אליו, ולא עונה לקריאה בשמו, ייתכן שזה נובע מבעיית קשב או... מבעיית קשר ותקשורת. וזוהי דוגמה קטנה. הילד שלי מוגדר כבעל בעיית תקשורת, אבל הדיוט המביט מהצד יחשוב שהוא סתם מוזר/ לא מחונך/ לא שומע טוב/ לא מקשיב ! ואני מסכימה עם נונינה שבתכל´ס זה לא ממש חשוב איך יאובחן הילד, העיקר שיואבחן ויטופל. הרבה הצלחה, תירתיר.

אמא מ1

New member
וב שיש את הפורום הזה

כל כך עוזר שאפשר להקליד "אותות מצוקה" ולמצא כעבור זמן קצר מילים מעודדות ומנחמות. אחרי "תרפיה בגיהוץ" ואחרי שקראתי את הדברים שכתבתם אני מרגישה יותר רגועה. קראתי הרבה על בעיות קשב ותקשורת ובדרך כלל אני מרגישה חזקה ובעלת יכולת להתייחס לבעיות של הילדים ברציונליות ואפילו במידה של אוביקטיביות וכך לעבוד בשיתוף עם הצוותים החינוכיים ולהרגיש תורמת. יש ימים ,כמו היום, שמתחילים על רגל שמאל וההרגשה הרעה מלווה אותי כל הזמן. בעלי מנסה להרגיע אותי אבל אני לא שוכחת שבגלל שהוא היה כל כך רגוע הגענו עם הבנים לטיפולים בגילאים מאוחרים יחסית (אני מקווה שהוא לא יחליט לבקר פהולקרא כי ממש לא מגיע לו שאכאיב לו ...) תודה לכם ולילה טוב מיכל

למעלה