היום ראיתי מטוס מגיע ממערב מול כפ"ס

efi2000

New member
היום ראיתי מטוס מגיע ממערב מול כפ"ס

כשהגיע מעל החוף (היה בכיוון ישר לכפר סבא) פנה קצת ימינה וטס מעל כביש 4 לפני צפון תל אביב ואני בטוח שהוא נחת בשדה תעופה, לאיזה מסלול הוא נחת לדעתכם? אולי שוב ל- 26? בכל זאת לא הייתה רוח חזקה, וזה היה בשעות הערב.

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifחבל שאין לי מצלמה ליד נתבג. ב

בימי גשם המראות זה מדהים. כל שובל טיפות המים מאחרי המטוס לאורך מאות מטרים(בגדולים). לראות מטוס מזנק לשמים עם שובל זה הוא מראה מדהים. היום היו רבים כמותו.

ארזS

New member
לא יודע מה אתה ראית...

יודע מה אני ראיתי אתמול בשעות הערב, ואלה היו כמה מטוסים שעברו מעל רעננה/כפר סבא, כנראה בדרך לנתב''ג. לפעמים יש אולי כל מיני שינויים ועל כך יכולים לספר אולי המומחים של נתב''ג...

efi2000

New member
כנראה בגלל עומס נחיתות

במסלול ממערב למזרח אז מטוסים אחרים נאלתים לנחות מסביב, גם באילת ראיתי את זה.

ארזS

New member
מן הסתם הוא ראה מטוסים

שעושים את הסיבוב כדי לנחות על מסלול 03 מדרום לצפון ולא ישר על מסלול 21 מצפון לדרום.

efi2000

New member
גם במלגה (ספרד) שטסתי לשם

המטוס לא נחת במסלול דרומית מזרחית, לפני הנחיתה הוא הסתובב פרסה ימינה ונחת במסלול צפונית מערבית, עד אז אני זוכר שהיו רוחות דרומיות מזרחיות חזקות והיה גם חם.

ארזS

New member
לא חושב שזאת הסיבה

הסיבה לכיוון הנחיתה היא כיוון הרוח למיטב הבנתי. אבל מה הסיבה שמטוסים עוברים בנתיבים שונים ומשונים, את זה אינני יודע.

גם בלי רוח חזקה...

יש כל 5 דקות נחיתות והמראות ב- 24 שעות ביממה, במסלול ממזרח למערב לכיוון הים. נראה שזה עומס של נחיתתות.

efi2000

New member
טעות שלך,טסתי גם בלילות ולפנות בוקר

חמודה, הטיסות שם פועלות 24 שעות, כדי לא להפריע לתושבים סביב שדה תעופה לכן הוא לא ממש קרוב לת"א ולא לערים, אבל יש מטוסים שממריאים מעל חולון בגוה אולי 500 מטר או יותר, ואח שלי שגר שם ורגיל לישון לגור שם ולא שומע מטוסים מעל חולון, יש להם חלונות עם זכוכית כפולה בכל הדירה, נגד רעשים.

פיספסתא

New member
מתוק, אתה מדבר שטויות

לא טסים 24 שעות בבן גוריון ואל תתוכח איתי אני יודעת ובחולון אין לכולם חלונות כפולים מוטב שתשגיח על השטויות שאתה כותב כאן בשני שמות וכל הכבוד לאח שלך. הוא רווק?

kennedy

New member
בב"ג טסים בלילה, ועוד איך!!!

השדה פתוח 24 שעות ביממה,פרט לשעות האלה: בין 0200 בלילה ל 0530 בבוקר אסורות ההמראות לחלוטין. בין 2300 בליה ל 0600 בבוקר אסורות המראות על מסלול 30. נחיתות מותרות 24 שעות ביממה,לכל המסלולים. מקרי חירום,יורשו להמריא בשעות הסגירה עם אישור מיוחד. ח"א יכול גם להמריא בשעות הסגירה. ביום כיפור השדה סגור להמראות ונחיתות מ 1300 בצהריים ערב יום כיפור, עד מוצאי יום כיפור 2000 בערב.

פיספסתא

New member
גם אתה חכם גדול

24 שעות ביממה פרט ל-3 וחצי שעות מצחיק מאד ניפחת לכולם את הראש עם כמות המידע שלך אני חושבת

kennedy

New member
אני לא חכם,אבל את דברת שטויות

ולמזלך,כיסית את התחת עם"אני חושבת"....אם את לא יודעת משהו,עברי בבקשה לצד ששואל,ואל תֳטעי בתשובות חסרות שחר,ולא מקצועיות. והבהרה לפיפסתא:השדה פתוח 24 שעות לנחיתות מטוסים! ופתוח 20 וחצי שעות להמראות,אז עשי לי טובה ורדי מהעץ.....

למעלה