היום שאחרי

היום שאחרי

מה דעתכם על היום שאחרי המאבק הגדול?המורים השיגו את מבוקשם?הם נצחו את המאבק?או שהממשלה ניצחה? האם צריך להעיף את הממשלה?

אם...

סוף סוף הסתיימה, בוא נגיד שזה לא מה שפיללתי זה לא מש שפיללנו, אבל יש רצוי ויש מצוי, בכל זאת שכר המורים יעלה. אין כזה דבר ניצחו!! החינוך אולי ניצח אם בכלל... ההסכם שהושג הוא לא סוף של תהליך הוא יותר עיינין של תהליך חדש, אני רואה בזה זריעה של תהליך חדש, תהליך של שותפת בין המורים לאוצר, תהליך שישימו את המורים ומקצוע ההוראה במקום יותר מכובד,וזה גם מראה, שלמורים יש כוח לזעזע, ואולי לא השיגו הרבה אבל השיגו.

tixi

New member
../images/Emo45.gif מסכימה וגם נורא התגעגעתי. היה כיף היום.

Caraya

New member
כולם הפסידו

המורים שיצאו למאבק כוחני ופופוליסטי בסופו של דבר נעצרו בגלל צווי מניעה. המדינה הפסידה כי לא עצרה את השביתה מספיק מהר ונתנה לה לצבור תאוצה. עכשיו כל האיגודים המקצועיים בארץ יתחילו בשביתות ענק כדי לשפר תנאים. עכשיו זה יהיה קונצנזוס. אין יותר דיבורים ודיונים, אם לא נותנים לאיגודים המקצועיים את מה שהם רוצים אז הם עושים שביתה, ושמישהו ינסה לעצור אותם. אי אפשר לחיות במדינה כזאת. והתלמידים הפסידו, במיוחד השמיניסטים, לא צריך לפרט יותר מדי למה.

אלו לא איגודים מקצועיים

אלו בני אדם, לא רק לעוכרי דין פליליסטים מותר להרוויח מיליונים אלא גם לעובדי מדינה.

M e g g i

New member
מבחינתי הייתה זו חובתם להאבק עד הסוף בגדר

החוק כמובן... שביתות תמיד היו ויהיו ותמיד אפשר להגיד שזה "נותן לגיטימציה.." אבל לפעמים אין ברירה. ואחרי הכל, זה לא כ"כ פשוט לקיים שביתה כך שאני מאמינה שלא כל יומיים נחווה צעד כזה.. לעומת זאת, על הסירוב להענות לצווי המניעה שנשמע מקרב המורים אני חושבת שאסור למחול! איך מורים לאזרחות יכולים להפר את החוק? איזה מין חינוך זה? ההפך! צריך להגיע[!] ולהבהיר שרק בגלל החוק מגיעים! כי אנחנו מדינת חוק! ולפעמים לא מסכימים עם החוק אבל אין מה לעשות.. במיוחד כשלא מדובר בחיים ומוות. אבל כנראה שזה לא ממש רלוונטי עכשיו..

JackDanyells

New member
לדעתי המורים די ניצחו

ולו בגלל שהרי בהתחלה האוצר אמר 10 אחוז, אחר כך באו הנציגים שלהאוצר ואמרו 5 אחוז, ובמצב כזה רן ארז היה יכול להגיד "בסדר", אבל הוא פוצץ את המו"מ וכל מדינת ישראל ידעה מזה. בסופו של דבר את ה8.5 אחוז הם השיגו בזכות העקשנות של רן ארז.

princes15

New member
את הממשלה צריך להעיף גם בלי קשר לשביתה.

אני חושבת שהמורים ניצחו אחרי הכל הם השיגו את מה שרצו פחות או יותר.

princes15

New member
המורים נאבקו על החינוך

עצם כך שהחינוך ניצח, המורים ניצחו.

רבותי עשינו היסטוריה!

שחקי שחקי על החלומות, זו אני החולם שח. שחקי כי באדם אאמין, כי עודני מאמין בך. כי עוד נפשי דרור שואפת, לא מכרתיה לעגל פז, כי עוד אאמין באדם, גם ברוחו, רוח עז. רוחו ישליך כבלי-הבל, ירוממנו במתי-על: לא ברעב ימות עובד!!!!!!!!!!!! דרור לנפש, פת-לדל. שחקי כי גם ברעות אאמין!!! אאמין, כי עוד אמצא לב, לב תקוותי גם תקוותיו,!!! יחוש אושר, יבין כאב. אאמינה גם בעתיד! אף אם ירחק זה היום, אך בוא יבוא - ישאו שלום, אז וברכה לאום מלאום. ישוב יפרח אז גם עמי, ובארץ יקום דור, ברזל- כבליו יוסר מנו, עין-בעין יראה אור. יחיה, יאהב, יפעל, יעש, דור בארץ אמנם חי, לא בעתיד, בשמים - חיי רוח לו אין די. אז שיר חדש ישיר משורר, ליפי ונשגב לבו ער לו, לצעיר, מעל קברי פרחים ילקטו לזר.

רוני13

New member
הכל יחסי-אינשטיין אמר וצדק!

גם ה"ניצחון" הזה מאוד יחסי. הם לא השיגו את מה שהם רצו-רז ארז נאלץ להתפשר כי כפו על אירגון המורים צווי מניעה. אך גם זהו סוג של ניצחון...ניצחון קטן על אטימות עצומה.

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifהמורים הפסידו

והתלמידים (הנוכחים) הפסדיו פי כמה !!! הדבר היחיד שהמורים הרוויחו זה שישלמו להם משכורת על החודשיים בהם הם שבתו. חוץ מזה הם לא הרוויחו כלום כי ההעלה בשמונה וחצי אחוזים במשכורת, מלווה בשעות שיוספו להם למערכת והם לא ייקבלו העלאה כך סתם. הקיצוץ במספר התלמידים בכיתה יגיע אך ורק בעוד פחות או יותר כ-5 שנים וכך גם לגביי החזרת שעות הלימוד שקוצצו. מבחינתי המורים הפסידו, והממשלה היא זו שניצחה כי היא הצליחה "להרגיע" את המורים בכמה שפחות היכנעות לתנאים שלהם. החינוך הוא שהפסיד בגדול, כי שום דבר לא יישתנה והכל יישאר אותו דבר, העלאה בשמונה וחצי אחוזים במשכורת לא תציל את החינוך בישראל!

למעלה