היום שבו גיליתם

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
היום שבו גיליתם

שלום. אני מקווה שאני במקום הנכון. אני מחפשת פורום תמיכה לנשים שגילו להן סרטן השד, וזה הדבר הכי קרוב שמצאתי. היום חברה טובה שלי גילתה שהגוש הקטן שהיה לה בשד הוא סרטני. הגוש שהיא הלכה לבדוק רק אחרי שבעלה לחץ. ורק בגלל שלפני 5 חודשים אבא שלה נפטר מסרטן, חודש אחרי שהתגלה
כל כך לא פיירי. מה עושים מכאן? איך ממשיכים הלאה? איך מתמודדים עם כל המידע על מה שהולך לקרות? ניתוח בשבוע הבא, הקרנות, כימותרפיה
אני, בוגרת פורום "פוריות" זוכרת את היום שבו נתבשרתי על הבעיה כיום הנורא בחיי. הרגשתי כאילו שזה סוף העולם. ובפורום "פוריות" קיבלתי תמיכה מדהימה והבנתי שזה לא סוף הסיפור. לכן אני חושבת שהדבר הכי טוב בשביל חברה שלי יהיה להיכנס לכאן (שוב, מקווה שאני במקום הנכון). אני אשמח אם תוכלו לספר על היום שבו גיליתם. איך גיליתם, איך הגבתם ומה קרה מאז. מאוד אשמח לשמוע על בנות שהרו גם אחרי טיפולים כימותרפיים (כי כבר דיברו איתה על זה היום ועל האפשרות של פגיעה בפוריות) ובכלל, כל מה שיכול לעזור כדי להמשיך הלאה ולנצח את הסרטן. תודה מראש על התגובות

היי ligo ../images/Emo39.gif

אני שנתיים לאחר הגילוי. עברו עלי שנתיים קשים, אבל אצלי הגושים היו גדולים, עברו את כל הטיפולים, הניתוחים, ההקרנות וכו'. לאחר כ- 4 חודשים המחלה חזרה לצערי. אם מדובר בגוש קטן, הסיכוי הוא טוב יותר. היום יש טיפולים טובים נגד סרטן השד, ועם הרבה כח רצון ותמיכה מסביב, אתם תנצחו את הסרטן. מאחלת מכל הלב ומחזקת
,

rubber duck

New member
זה עיניין מאד אישי

מה שעושה לך טוב לא תמיד עושה לאחרים טוב את יכולה להציע לה להכנס לכאן אבל את ההחלטה היא צריכה לקחת אני שמח לשמוע שפורום פוריות עזר לך אבל האם הפורום הזה יעזור לה , זו החלטה שלה ורק שלה המון בריאות
שרון

ligo

New member
ההחלטה היא שלה,כמובן

אני יכולה רק להמליץ, ולעודד. תודה

24 ברבלה

New member
שלום לך...

קודם כול חשוב שתפני את חברה שלך לכאן בכול מקרה... אני בטוחה שהיא תמצא פה הרבה תמיכה ועזרה על כול שאלה או עצה או סתם לשתף בחוויות. אני יודעת שהאינפורמציה שקיבלתי פה בהתחלה שהכול עוד היה מבולבל, וסיפורים של אנשים אחרים והידע מאוד עודדו אותי.
אני בניגוד לחברתך חליתי בסרטן של בלוטות הלימפה שהוא קצת שונה משום שהוא לא מערב טיפול כירורגי אבל אכן קיבלתי כימו והשיער נשר
וגם כמה תופעות לוואי לא נעימות... הנקודה היא שעברתי את כול זה עם חברי הפורום ובקרוב גם אלך לקבוצת תמיכה.. אלה הדברים שעושים את המחלה הזאת קצת יותר "סימפטית" אם ניתן להגדיר את זה ככה לעומת ההתחלה שהייתה מדכאת, מלחיצה ומפחידה פחד מוות!
המילה סרטן היא בעייתית, אנחנו פה נוהגים להשתמש בה, גם בצורה הומירסטית לפעמים וזה מקל, כי בכול מקום אחר (וזה מנסיוני האישי) המילה הזאת מזעזעת אנשים שלא נמצאים בסיטואציה.
אני מניחה שבגלל שעברה חוויה כה קשה עם אובדן אביה, יש לה טיפה יותר מושג איך החיים עם קרוב חולה סרטן.. קשה לעכל זאת שזה נופל גם עליך אבל השורה התחתונה זה שאפשר לצאת מזה ויש גם אמצעי תמיכה...
בנוסף מבינה את ההזדהות שלך עימה לגבי הפוריות ואפילו החזרת אותי אחורה ליום בו התבשרתי שהטיפולים אכן ייפגעו בפוריות שלי. זה היום בו נפלו עלי השמיים אבל זה גם היום שנכנסתי לפה וכתבתי ושיתפתי וקיבלתי ים של תגובות, חלקן מאוד מעודדות על בנות שעברו טיפולים אפילו קשים משלי והמחזור חזר והן הביאו ילדים משלהם וזה היה מאוד מאוד מעודד. הבנתי שהרופאים מזהירים וגם מכסים את עצמם במקרה של פגיעה, אבל לא הכול הוא בלתי הפיך, חשובה גם האמונה והרצון והאופטימיות ואת תראי שהכול יהיה בסדר!
אז קדימה לשלוח אותה מהר אלינו כדי שנוכל לחבק ולתמוך
בכול דרך שתבחר

yiska11

New member
אני לא כ"כ מבינה בסרטן השד....

אבל אני כן יכולה לספר לך על האנשים פה שהם מדהימים !! ובהחלט נכנסת למקום הנכון .
כדאי לחברה שלך להיכנס וגם לך-כי לפי מה שנשמע את חברה טובה שלה ואיכפת לך ממנה וממה שיקרה לה. בריאות טובה , אושר ושמחה והמון הצלחה

ihovav

New member
שלום לך,

אני ממליצה שתפני לכאן את חברתך. אחר כך ההחלטה אם להישאר ולהשתלב תהיה שלה. הפורום מקסים, אבל כמו בכל דבר אחר, אני חושבת שלא כל אחד ירגיש שייך... בקשר לפוריות, בדיוק לא מזמן אביתר27 פתח כאן שרשור על אישתו תמר שילדה בן. סה"כ אנחנו תמיד צפויים להפתעות ושום דבר לא מוחלט בחיים... גם לרעה וגם לטובה... הרבה בריאות והתמודדות קלה וטובה ככל הניתן...

היי ליגו, איזה חברה טובה שאת ../images/Emo140.gif

תבורכי. לפני כשלוש שנים התגלתה אצלי המחלה, גידול בצואר הרחם, ניתוח בטן ענק, טיפולים, היה קשה קשה. ביום הגילוי היה זה כאילו ניחת סלע עעעעענק על ראשי, אך כמו שרופאי הנהדר הבטיח לי, הופך סלע זה לחצץ, לאט לאט וזאת בזכות האנשים הנפלאים הנמצאים כאן בפורום אשר עזרו, עודדו, תמכו. היום הכל מאחורי, ניצחתי, טפו...טפו...טפו והיום אני אף תומכת בח.ס.ן. עודדי את חברתך להגיע , לשאול, לפחד, לקטר, לשתף על ההההההההההכל חיבוק איילת האביב

t w i x i t

New member
היי

רציתי להגיד שבזמן הטיפולים לי נתנו זריקות פוריות בשם דקפפטיל, כדי שיהיה אפשרי להרות בעתיד. שמעתי על מישהי שהקפיאו לה שחלה. יש דרכים.... היא צריכה להתייעץ עם גניקולוג כמובן. ו...אין מה להגיד. זה הרגע הכי קשה שהיה לי אי פעם - כשסיפרו לי על זה. בכיתי המון המון המון, ויש אנשים שדואגים גם להפחיד אותך מדי פעם, אז שוב בוכים. ולא מבינים איך זה קרה ולמה... אבל לומדים לחיות עם זה, זה הופך באיזשהו שלב לשגרה. זה מוזר אבל אני שכחתי איך זה היה לחיות לפני זה, ואיך השיער שלי נראה לפני זה. זה עשה לי בלאק אאוט רציני..... אבל עם הרבה תקווה, עידוד וצחוק מנסים להתגבר על זה. לקרוא כל מיני כתבות וספרים של אנשים - איך זה שינה אותם לטובה, איך הסרטן הפך למתנת חייהם. מדברים עם אנשים שהיו שם ועברו את זה, לי זה מאוד עזר. פשוט... לחשוב חיובי.

למעלה