היום שיקתי לי קצת בבשר ובבצק

בוטנסקי

New member
היום שיקתי לי קצת בבשר ובבצק

התחשק לי מאד לאכול קאבב אבל בלילהסריח את כל הבית כך שהכנתי בצק שמרים חלק ממנו רידדתי לעיגולים דקים מרחתי במעט רוטב עגבניות, פוררתי בשר מהקאבב המתובל,קוביות עגבניה ---והופ יצאו לחמעגיון מתובלים וטעימים בחלק האחר הכנתי לחמניות שאותן מלאתי בקאבב (כמו משה בתיבה),הלחם יצא עסיסי ומתובל במיצי הקאבב
 

בוטנסקי

New member
בבקשה בצק מעולה

550 ג"ר קמח 330 ג"ר מים 22 ג"ר שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 2 כפות סוכר 1 כף מלח ללוש הכל לבצק אחיד. להתפיח להכפלה ולהמשיך הלאה...........
 
מעניין לעניין -> כמעט באותו עניין:

מי מוכן לספר איך מכינים קרפאלך? במיוחד את הבצק? אבל אשמח גם לרעיונות למילוי. יש לי תבנית להכנת קרפאלך ותבנים עם צורות חצי עיגול להכנת ורייניקס. תודה ושנה טובה. חגי
 

בוטנסקי

New member
יש מליון מתכונים........

קרפלעך -קיצי 2 כוסות קמח 2 ביצים כחצי כוס מים חצי כפית מלח כף שמן לשים ומניחים בצד לחצי שעה
 
הרגע הכנתי ואכלתי - יצא מעולה

גלגלתי את הבצק לנקניק, חתכתי פרוסות של 2 ס"מ, כל פרוסה שיטחתי ביד על משטח מקומח, מילאתי בבשר טחון שעורבב עם ביצה ושבבי בצל, חלק סגרתי כמו שסוגרים קובה וחלק גלגלתי כמו פופיאטים - לתנור על 180 מעלות וזהו. בקרוב אעשה עם הבצק הזה לחמאג'ון ואפילו פיצות קטנות.
 
קרעפלך, פילמני,כיסונים וערניקלך ועוד

כמעט כולם אותו מאכל של עמים שונים. בעיקרון הבצק כמעט אותו בצק, המילוי יכול להיות בשר,תפוחי אדמה, פרי, גבינה, צורת החיתוך והקיפול שעושים את ההבדל. מתכון רוסי -פילמני מצורף עוד מתכון קילו קמח 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית 4 ביצים מלח על פי הטעם חצי כוס שמן מערבבים יחד לעיסה חלקה, מכסים ושמים במקרר לשעתים לשים מעט שוב למקרר לשעתיים. מרדדים,אפשר עם מכונת פפסטה לנקניק ארוך וצר שמים את המילוי רק על חצי ומכסים עם החצי השני. מהדקים, יוצרים עיגול, ולמים רותחים עם קורט מלח לכמה דקות.(אני מכניסה לסיר פסטה ומוציאה מיד כאשר מוכנים יחד.המים נושרים וחבל"ז. או יוצרים עיגולים עם כוס שמים במרכז מלית,מקפלים לחצי, ומגלגלים כלפיך עם העצבעות או מהדקים עם מזלג. יש שמחברים את שני הקצוות יחד לטבעת. בהצלחה.
 
למעלה