היום שני ימים לעומר - גבורה שבחסד

היום שלשה ימים לעומר - תפארת שבחסד

הרחמן הוא יחזיר לנו עבודת בית המקדש במהרה בימינו אמן.

שכויעח על זיכוי הרבים

מצטרפת רק ב"הרחמן" וגו'

תפארת שבחסד- האתגר היומי

כידוע ימי הספירה אמורים לשמש מעין "אימון עצמי" לקראת קבלת התורה בשבועות. אימון לזיכוך המידות מרמה בהמית (קורבן הפסח הוא שעורים- מאכל בהמה) לרמת "אדם" בשבועות (שקורבנו חיטה- מאכל אדם). מצאתי אתר שקצת מסביר ומדגים את האימון- לכל יום ויום מימי הספירה. (לא מתיימרת להביא את העניינים הפנימיים מתורת הסוד שמסמלת הספירה, לפי הספירות העליונות....) היום שלושה ימים לעומר תפארת שבחסד סימון יעקבסון תרגום ועריכה: נעמי גבירץ רחמנות, ההרמוניה שבאהבת הטוב לעיתים ניתנת אהבה על מנת לקבל אהבה כתמורה. אך ברגע שאהבה נובעת מתוך רחמים, אף אם השני אינו ראוי לה, היא תנתן ללא כל צפיות. ההרמוניה שבאהבת הטוב ממזגת חסד עם גבורה וכוללת הזדהות ורחמנות. תפארת היא נתינה גם לאלו שפגעו בך. האהבה מבוקרת מצד הגבורה שבה אך אעפ"כ היא רחמנית.
האתגר היומי
הצע את עזרתך לאדם זר. (מתוך האתר "בית חב"ד)

נצח שבחסד- האתגר היומי

היום ארבעה ימים לעומר נצח שבחסד סימון יעקבסון תרגום ועריכה: נעמי גבירץ אהבה מתמשכת שאלות לבחינה עצמית האם אהבתי מתמשכת? האם אני מעניק אהבה בהתאם למצב רוחי, או שאהבתי יציבה ואינה תלויה בעליות ומורדות החיים? האם אני מוכן להשקיע בקשרי האהבה, ואם צריך, גם להלחם עליהם? האם אהבתי בעלת אופי לוחם? האם ניתן לסמוך עלי בכל מצב?
האתגר היומי
חזק את אמונו של אהובך באהבתך המתמשכת. ****מתוך האתר "בית חב"ד". ***

הרחמן

הוא יחזיר לנו את עבודת ביהמ``ק /tapuzforum/images/emo99.gif מתנצלת שאני לא מעלה הערב את האתגר היומי, אני מסלולארי... ותודה ר` בחור /tapuzforum/images/emo13.gif

הוד שבחסד- האתגר היומי

היום חמישה ימים לעומר הוד שבחסד סימון יעקבסון תרגום ועריכה: נעמי גבירץ לעיתים אתה מוצא עצמך "כלוא" בתוך אהבתך מבלי יכולת לסלוח או לוותר לשני. הוד מכניסה את מידת הביטול באהבה ובכך מאפשרת לך להתעלות מעבר לעצמך, לסלוח או לוותר בשם האהבה, גם אם הנך משוכנע בצדקתך. אהבה מתוך עמדת גאוה אינה אמיתית. שאלות לבחינה עצמית האם אהבתי משפילה אותי? האם אני מודע לכך שהיכולת לאהוב מקורה במקום גבוה? האם העובדה שאני יודע שהאהבה מקורה בבורא מביאה אותי לביטול מוחלט מתוך הכרה בזכות הגדולה שנתנה לי – היכולת לאהוב? האם אני מודע לכך שבאמצעות האהבה אני מקבל יותר מאשר אני נותן? האם מודעות זו עוזרת לי להעריך יותר את השני?
האתגר היומי
הבלג על גאוותך והתפייס עם אדם אהוב אתו רבת.

לבחור כארזים!!!

בס"ד תזכה למצוות !!! אני לא יודעת איך הייתי סופרת בלעדייך את העומר... בסידור שלי אין ספירת העומר... מה נשים פטורות מספירת העומר לפי הרב עובדיה יוסף? שיהיה לך יום קסום!!!

והיה זה שכרי

לא בדקתי לגבי הגר"ע יוסף, בכל אופן אפשר לספור בלי ברכה.. מה שאני יודע זה שנשים לא נהגו לספור עם ברכה.

שרונס21

New member
נשים ספרדיות לא נהגו לספור בכלל.

תתחדש על ההאדמה.מה שמגיע-מגיע!

למעלה