קובי הרשה לי להגיב על מה שאמרת
אצל מירב מיכאלי בתוכנית לפני כמעט שעה. שמע,אני לא חושבת שיש דבר כזה שנקרא נס. כשאדם רוצה משהו בצורה נואשת,הוא יעבוד קשה,זה לא ייפול עליו משמים. מה שקרה בקריעת ים סוף לא הגיע מלמעלה,בני ישראל זכו בדבר בחסד,בעקבות העובדה שהפסיקו לעבוד עבודת אלילים,זה שמילאו אחר חוקים כמו בכל מדינה המכנה עצמה דמוקרטית,ובעצם בכל הציבילזציה המערבית. אין דבר הנקרא נס שיגיע לכולנו מהשמיים. לדוגמא ההצלחה שטיפקס זוכה לה,וסלח לי שאני עושה את ההשוואה היא לא מהשמיים,זה מגיע בעקבות עבודה קשה,בעקבות שנים של השקעה והתמדה,בעקבות האמונה שלכם בעצמכם ולא באף אחד אחר,זה לא שיום אחד ההצלחה נפלה עליכם בבום,היא לא סוג של נס,אלא משהו שזכיתם בו ובחסד גדול. כשאנשים חולים לדוגמא מקבלים את החיים במתנה [ניצלים מפיגועים,מקבלים תרומה מתורמים להשתלה] ,הם עושים את זה אחרי תהליך ארוך,שלא כולם שורדים אותו,ואלה ששורדים כנראה שמגיעים לנקודת חיים חדשים בעקבות הרבה כוח. נס לא יקרה סתם כך,הוא דורש מהאדם מאמץ מסוים,הן פיזי,והן מנטאלי-פסיכולוגי. אמרת למירב שהיית רוצה להיות במעמד מתן תורה,היהודים לא סתם נבחרו מיד הגורל לקבל את הורה,הם עבדו בשביל זה. כל עוד בנאדם מאמין בעצמו,הוא יזכה לקבל את מה שהיה רוצה. ובנושא אחר-המטוסים של "במחנה" אני זוכרת את עצמי בתור ילדה שעות מבלה בחנות בקיבוץ קונה את כל סוגי המטוסים ואז יושבת בבית ומרכיבה אותם. מה שם החנות בתל אביב שמוכרת מטוסים ותשבצים,איך מגיעים אליה ומה השם,והיכן היא ממוקמת בתל אביב,אפשר פרטים? בכל מקרה-השילוב שלך ושל מירב מוצלח וממש אהבתי את הכניסה לדברים הכי קטנים של המסורת,נתת לי הרבה חומר למחשבה. תודה המשך חג שמח!