היום(24.12.06) ב13:00

p u s h u p

New member
היום(24.12.06) ב13:00

:צוות הדרכה בכיר מסטודיו B יענה לכם על כל שאלה בנושאי פציעות, שיקום, תרגול ספציפי מותאם לבעיות של מתעמלים ועוד... נא להשאיר שאלות בשירשור זה

bakbik1

New member
פילאטיס בהריון

שלום, בשיעור האחרון שהעברתי ניגשה תלמידה ועידכנה אותי לגבי הריונה. אשמח לקבל הנחיה לגבי מותר/אסור בשיעורי פילאטיס מזרן וכן היכן ניתן להעמיק בידע בתחום של פילאטיס ופעילות גופנית לנשים בהריון.

B Pilates

New member
פילאטיס לנשים בהיריון

שלום, פעילות גופנית לנשים בהיריון מותרת לאישה שקיבלה אישור רפואי שהיריונה תקין. באופן עקרוני מותר לעשות כמעט הכל. יש מס' דברים שלא נרצה שאישה תעשה כמו עבודה על שריר ישר הבטני מחשש להיפרדות- דיאסטזיס רקטי, וגם עניין השכיבה על הגב הינו נושא השנוי במחלוקת. נרצה כן דגש רב על עבודה של רצפת אגן, רחב בטני, תנועתיות אגן, חיזוק חגורת כתפיים וגב עליון מהגדילה של החזה ושינוי יציבתי. צריך להזהר גם ממתיחות קיצוניות עקב הפרשה של הורמונים שגורמים לגמישות יתר במפרקים בכל הגוף. הנושא רחב מאוד, וקשה מאוד לכסות את כל הנושא בתשובה אחת. אני מרכז קורס בסטודיו B שכולו הכשרת מדריכים לפ"ג לנשים בהיריון ולאחר לידה. הקורס הנוכחי מסתיים בעוד שבוע, ויפתח קורס נוסף ב-15/4/2007. לפרטים ניתן לפנות אלינו בטלפון- 03-5237026, שלוחה 3, מיכל

SHYRZ

New member
פילאטיס בהריון

ממליצה לך להיכנס לאתר של דניאלה מלאך - www.daniellamallach.com היא בעלת הנציגות הבלעדית של סטוט פילאטיס בארץ ומעבירה סדנאות שנקראות "פרמידת התמיכה" שמכשירות מדריכים/ות בדיוק לאוכלוסיה זו, תוך התמקדות בחיזוק רצפת האגן , המותנית, מה אסור ומה מותר, סדנה מדהימה לא לפספס.(יש גם תעודה בסוף). גלשי והחכימי. באהבה.

מינון אימוני פילאטיס

אני נשאלת לא מעט לגבי מס' מומלץ של אימוני פילאטיס שבועיים. האם פעם בשבוע אפקטיבי? האם יש מס' מקסימום? מה לגבי שילוב בין שיעורי רצפה ומכשירים? הרבה שאלות... אשמח לקצת סדר בעניין...

B Pilates

New member
מינון אימוני פילאטיס

שלום, אימון של פעם בשבוע הינו בסדר, ועדיף על כלום. אולם, עדיף יהיה תרגול של 2-3 כדי לקבל תוצאות ולחוש את השינוי, ניתן אף יותר כמובן..בעיניין השילוב של רצפה ומכשירים-יש בין שני האימונים הללו סוג של השלמה, ולכן מומלץ לשלב בינהם במידת האפשר.

מתלבטת9

New member
הדרכת פילאטיס

שלום, אני מורה לחנ"ג ומדריכת אירובי, מתאמנת בפילאטיס באופן לא קבוע ורצה להיכנס לתחום הדרכת הפילאטיס. מבירור שעשיתי יש הרבה מאוד אופציות ובתי ספר והייתי שמחה לקצת סדר מה כדאי, מה חשוב לבדוק לפני שנרשמים? איזו תעודה מקבלים כו'...

B Pilates

New member
חיפוש ביה"ס

לפני שאת בוחרת ביה"ס חשוב לבדוק מי מדריך בפועל את הקורס, מה הכשרתו ואם אפשר לנסות להשתתף בשיעור 1 או2 כדי להכירו אישית. כיום ביה"ס לפילאטיס בארץ נותנים תעודה מטעמם כמו כן יש ביה"ס שמיצגים מוסדות בינ"ל להכשרת מדריכים כגון: phisical mind istitute ועוד... בכל מקרה לפי חוק הספורט בארץ יש צורך בתעודה נוספת מתום החינוך הגופני (מדריך חדר כושר, אירובי, מורה לחנ"ג, פזיוטרפיה). מבחינת מבנה הקורס והחובות:ממה שאנחנו מכירים הקורסים השונים דומים בהיקף אך שונים בדגשים ובאופי- כמו שצינו כדי לראות ולהכיר ולהתרשם

1מטקה

New member
שלום לצוות סטודיו B

האם הפילאטיס מתאים כהתעמלות בונה עצם? כמה פעמים בשבוע כדאי להתעמל כדי שזה יהיה אפקטיבי? האם ישנן מגבלות כלשהן על אנשים מסוימים? האם ישנם אנשים עם בעיות בריאותיות שונות שלהם אסור לעסוק בזה? אני רוצה להתחיל להתאמן, אבל הכושר שלי שואף לאפס, האם זה מתאים למתעמלים "מתחילים"? תודה מראש על התשובות.

B Pilates

New member
התעמלות בונה עצם

בהחלט כן, במיוחד בעבודה על המכשירים משום ששם יש עבודה מול התנגדות סטטית ודינמית. חשוב לידע את המדריך במצב בריאותך, מדריך טוב ידע להתאים את השיעור לבעיה הספציפית.ישנם תרגילים שהם בנשיאת משקל, רוטציות והעמסה על מפרקים שהם אבני הבסיס בעבודה של בניית עצם. אין אוכ' שהפילאטיס לא מתאים לה, אך יש מקרים בהם ידקק המתעמל לשיעור פרטי. את/ה יכול/ה להתחיל כבר היום: היחודיות של השיטה היא בכך שניתן להתאים את השיעור למתחילים ולמתקדמים, העובדה היא אינדבידואלית.

שאלה

האם פילאטיס יכול לפתור בעיות של צוואר וכתפיים תפוסים? כמו כן פעמים רבות אני קמה משנת לילה עם כאבים בחזה והרופא אמר לי שזה התקררות של שריר בגב ואחרי כמה שעות זה עובר. האם התעמלו קבועה של פילאטיס תקטין את הסיכוי להתקררות זו?

B Pilates

New member
צוואר וכתפיים תפוסים

התעמלות בשיטת פילאטיס כוללת ברפרטואר התרגילים התייחסות רבה גם לצוואר ולכתפיים - הן בהיבט של החיזוק והייצוב המפרקי והן בענין התנועתיות. לכן השיטה הינה מומלצת גם במקרה זה. כמו כן, השיטה שמה דגש רב בעניין הנשימה, מה שיכול אולי לסייע בתנועתיות של בית חזה, והקלה בענין של השרירים התפוסים וכאבים בבית החזה. בעניין של התקררות יש לפנות לרופא המשפחה :)

משרשרת מחדש ../images/Emo3.gif

לפי מה שהבנתי, הפילאטיס נולד לצורך שיקום וחיזוק רקדנים שנפצעו. אז קודם כל - יכול מאוד להיות שלא הבנתי נכון, ואינ אשמח אם תתקנו אותי .
חוצמזה, הייתי רוצה לדעת מדוע פילאטיס מומלץ במיוחד לרקדנים, ובאיזה אופן הוא שם דגש על חיזוק. תודה!

B Pilates

New member
פילאטיס ורקדנים

שלום! ראשית השיקום בפילאטיס חשוב שייעשה ע"י מדריכי פילאטיס שהוסמכו מקצועית לשיקום פציעות. במקור השיקום באמצעות השיטה החלה משימוש בקפיצים של מיטות בבתי חולים, כאשר עיקרון העבודה היה בעיקר קיבוע והנעה, ורק לאחר שהגיע לניו יורק ורקדנים מסטודיו סמוך "גילו" אותו נוצר הקשר עם עולם המחול.העבודה בפילאטיס שהינה עבודה עם דיוק, אורך, שליטה הינה יעילה לכולם, על אחת כמה וכמה לרקדנים הנדרשים לעבודה מדוייקת ובטכניקה גבוהה. החיזוק בפילאטיס הינו גם של מערכת השרירים המניעים וגם המייצבים העמוקים שמאפשרים לנו לעבוד נכון יותר עם הגוף, בהפחתת עומסים מיותרים מעל מפרקים, הפחתת כאב, ושימוש נכון בגוף שלנו ביומיום.

shimrit1474

New member
פספסתי את המומחים..?עוד שאלה קטנה:)

שלום, לאחרונה אבחנו לי בבדיקת סיטי - יישור לורדוזי בצוואר (בעקבות כאבים באזור השכמות וכאבי ראש קשים). האם ידוע לכם מה ניתן לעשות ע"מ לטפל בבעיה? מלבד רפואה משלימה שלשם הפנה אותי האורתופד. האם זה אפשרי לעשות שיעורי פילאטיס במצב זה? או שזה יכול לפגוע? בדגש על תרגילי הבטן, או כל תרגיל פילאטיס עם עומס על הצוואר. תודה!

B Pilates

New member
יישור לודוזה צווארית

שלום! יישור לורדוזה צווארית הינו מצב ובו יש הפחתה בקשת הנורמלית שאמורה להיות בצוואר. מצב כזה עלול לגרום פיזור עומסים לא תקין על האזור, ולגרור בעקבותיו גיוס לא נכון של שרירים, כאבים ונוקשות צווארית הרבה פעמים, שיכולה להתבטא באמת גם בכאבי ראש, כפי שציינת. הפנייה לפיזיותרפיה יכולה גם היא לעזור, כמובן, וניתן גם אצל מדריך פילאטיס שמתמחה בשיקום לעבוד על מנת להשיג עבודה על שרירי הצוואר העמוקים, תנועתיות לאזורים נוקשים שיכולה להקל על כאב, וטיפוח יציבה שיכול לסייע לכל הסימפטומים שציינת. בכל מקרה, עבודה על שרירי בטן אפשרית גם, ויכולה לעזור גם ליציבה הכללית, כשנעשית נכון. עומס על צוואר בתרגילים מסויימים לא תהיה רצויה במקר כזה. חשוב לעדכן את מדריך הפילאטיס במצב הצוואר שלך לפני התחלת הפעילות. בהצלחה! צוות studio B.

למעלה